پیامک‌هایی که زندگی خراب می‌کند

ماجرای کلاهبرداری از طریق پیامک پیشینه کمی ندارد. سال‌هاست که دستگاه‌های مختلف درباره رواج پیامک‌هایی که با هدف و انگیزه کلاهبرداری به تلفن‌های همراه ارسال می‌شود، هشدار داده و می‌دهند. اما تا همین اواخر تاثیر این پیامک‌ها محدود به کلاهبرداری‌های کوچک بود.
کد خبر: ۵۸۰۱۸۳
پیامک‌هایی که زندگی خراب می‌کند

مثلا سقف ضرر این بود که به قبض تلفن همراه اشخاص مبلغی اضافه می‌شد که ناشی از دریافت پیامک‌های پولی (به حساب دریافت‌کننده پیامک) بود اما از حدود یک ماه پیش مسیر این پیامک‌های مخرب تغییر یافته و به سیستم بانکی و تعاملات مالی مردم که اصل و اساس زندگی آنان را تشکیل می‌دهد، کشیده شده است، تا جایی که بانک مرکزی و بانک‌های بزرگ کشور چون ملی، ملت، سپه، مسکن و صادرات با انتشار اطلاعیه‌های هشداری مردم را از افتادن در دام این پیامک‌ها برحذر داشته‌اند.

روش معمولی که در تمام این کلاهبرداری‌ها استفاده می‌شود، اول بر به طمع انداختن افراد با وعده‌هایی شیرین چون برنده شدن در قرعه‌کشی، مشمول شناخته شدن برای دریافت وام بانکی و ارسال با تخفیف اجناس گرانقیمت چون لوازم خانگی استوار است؛ زیرا این پیامک‌ها به طور تصادفی به تلفن‌های همراه ارسال می‌شود و مشترک با دیدن آن غافلگیر و گاه جوگیر شده و اقدام به پاسخ دادن به آن می‌کند، اما با هرگونه پاسخ دادنی به این پیامک‌ها تازه ترفند زدن‌ها آغاز می‌شود.

مجموع این ترفندها این هدف را دنبال می‌کند که به هر ترتیب شماره کارت بانکی، رمز و دیگر مشخصات حیاتی آن را به دست آورده و به طریقی بتوانند به موجودی آن دست پیدا کرده و آن را خارج کنند.

در موارد دیگری هم دیده شده که به ترفندهای مختلف از شخص خواسته شده مبلغی پول به فلان حساب بریزد که صدالبته آن پول برگشتی نخواهد داشت.

در کنار اینها ارسال‌کنندگان برخی از این پیامک‌ها برای این‌که نسبت به دسترسی افراد به اطلاعات کارت بانکی‌شان حساسیت ایجاد نکنند، دست به ترفندهای پیچیده‌تری می‌زنند، از جمله این‌که از شخص می‌خواهند از طریق برخی سایت‌های اینترنتی ثبت‌نام کند، غافل از آن که ورود مشخصات ابتدایی کارت‌های بانکی امکان هک کردن حساب متصل به کارت شخص و به سرقت بردن موجودی آن را میسر می‌کند لذا باید به مردم هشدار داد که فریب اخبار عجیب و غریب پیامکی را از تقدیم تسهیلاتی دور از دسترس خبر می‌دهند، نخورده و در آن طمع نکنند که طمع همان و به سرقت رفتن موجودی که گاه باعث ضربه خوردن به زندگی‌ها می‌شود، همان.

سید علی دوستی موسوی - ‌دبیر گروه اقتصاد

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
اكبر
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۶
۰
۰
اداره مخابرات نمی تواند اینها را رهگیری كند و شناسایی تا این كلاهبرداران به دست قانون سپرده شوند تا عدالت ایجاد شود

نیازمندی ها