روحانی در برنامه انتخاب شما:

نحوه تعامل قوا باید در جهت منافع مردم باشد

روحانی:

مطالبات مردم اجرای قانون اساسی است

نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، با بیان این که کل مطالبات مردم اجرای قانون اساسی است گفت: بی‌تردید قانون اساسی میثاق ملی بین ملت و دولت است.
کد خبر: ۵۶۸۸۶۹
مطالبات مردم اجرای قانون اساسی است

حسن روحانی نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری امروز پنجشنبه طی گفت‌وگویی در برنامه تلویزیونی «رویکردها، برنامه‌ها» که از شبکه چهار سیما پخش شد، در پاسخ به این سوال که به نظر شما مهمترین میثاق بین مردم و مسوولین چیست، اظهار داشت: بی‌تردید قانون اساسی میثاق ملی بین ملت و دولت است؛ و حیطه وظایف و اختیارات در قانون اساسی مشخص شده است.

 وی با بیان این که رئیس‌جمهور نسبت به قانون اساسی وظیفه ویژه‌ای دارد و مکلف است که قانون اساسی را اجرا کند، افزود: رئیس جمهور هر جا که لازم است باید مستقیم و در جاهای دیگر هم با ارائه لایحه و طرح نواقص را اجرا کند و بعد قانون را به اجرا درآورد.

 روحانی گفت: امروز بخش مهمی از قانون اساسی مخصوصا فصل سوم که حقوق ملت را بیان می‌کند، اجرا نشده است و تا زمانی که کاملا اجرا نشود این میثاق نیز اجرایی نمی‌شود؛ البته اجرایی نشدن قانون اساسی دلایل مختلفی دارد ولی در کل مطالبات مردم اجرای قانون اساسی است.

قانون هدفمندی باتخلف اجرا شد

 نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از اجرای فاز اول قانون هدفمندکردن یارانه‌ها چیست، گفت: یارانه موضوع مهمی است که سالیان دراز مسوولان دنبال آن بودند و از برنامه دوم تاکید شده بود که دولت‌ها به دنبال هدفمندکردن بروند.

 روحانی ادامه داد: در نهایت قانون هدفمندی اجرا شد اما به اعتقاد من هدفمندی یارانه‌ها هنوز هدفمند نشده است و فاز اول آن ناقص و در برخی مواقع هم با تخلف اجرا شد.

 نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: یارانه برای آن بود که عدالت اجرا شود و مردم راحت‌تر زندگی کنند؛ هدفمندی باید در یک مجموعه مقررات اقتصادی دیده می‌شدولی امروز مشکلاتی را می‌بینیم که در این رابطه وجود دارد.

 وی افزود: امروز مردم زندگی خود را با پول یارانه تنظیم کرده‌آند و این بخش باید ادامه پیدا کند ولی در کنار آن باید کارهای دیگری هم انجام شود. چرا که بر اساس محاسبات کنونی ارزش 45 هزار تومان یارانه به اندازه 15 هزار تومان کاهش یافته بر همین اساس باید تورم را مهار کرد.

 روحانی ادامه داد: در بحث یارانه به دنبال این هستیم که یارانه کالایی هم بدهیم تا مردم نسبت به کالاهای اساسی دغدغه نداشته باشند.

 وی گفت: در اجرای فاز اول هدفمندی دو تخلف بزرگ صورت گرفت، یکی این بود که 30 درصد به تولید داده نشد و دوم اینکه قرار بود یارانه از محل افزایش قیمت حامل‌های انرژی پرداخت شود که از منابع دیگر هم پرداخت شد.

 کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: باید با صاحبان صنایع بنشینیم و ببینیم که بهترین راه برای پرداخت یارانه به صنعت چیست.

وی افزود: ما وقتی با مردم مشورت کنیم طرح یا لایحه کاملتر خواهد بود و در مقام عمل هم مردم احساس تعلق بیشتری برای اجرای قانون پیدا می‌کنند.

باید قدرت ملی خودمان را افزایش دهیم

 روحانی در پاسخ به سوالی درباره سیاست خارجی گفت: سیاست داخلی و خارجی از یک  اصل مهم پیروی می‌کندو آن اصل مهم هویت و منافع است؛ هر کشوری بر اساس هویت و منافع سیاست داخلی و خارجی را دنبال می‌کند؛ البته سیاست خارجی برخی مواقع با شرایط ویژه‌ای مواجه می‌شود.

 وی اظهار داشت: برخی‌ها دنیا را فقط حق و باطل می‌بینندو می‌‌گویند که روزگاری حق بر باطل پیروز می‌شود و برخی‌های دیگر هم دنیا را همچون بازاری می‌دانند و به دنبال منافع خود هستند.

 نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: بعضی‌ها دنیا را به آرمان‌ها و منافع تقسیم می‌کنند؛ من موافق نیستم که آرمان و منافع را جدا کنیم بلکه باید منافع را طوری تعریف کنیم که آرمانها هم در آن بگنجد.

 روحانی با بیان اینکه جهان امروز بر مبنای قدرت برنامه‌ریزی می‌شود، گفت: در سازمان ملل کسانی حق وتو دارند که قدرت بیشتری داشته باشند و ما هم باید قدرت ملی خودمان را افزایش دهیم.

 وی ادامه داد: آرمان چراغ راه ماست و چگونگی حرکت به سمت آن به خیلی چیزها بستگی دارد؛ آرمان قله کوه را به ما نشان می‌دهد اما اینکه چطور باید به آن برسیم مهم است؛ برخی اوقات باید در پیچ حرکت کرد و به آن رسید.

 روحانی در پاسخ به سوالی در مورد مسکن مهر و کنترل قیمت مسکن اظهار کرد: اصل ساخت مسکن ارزان و مسکن مهر یک ایده خوب بود ولی این ایده برای یک  دوره کوچکتر طراحی شده بود و یک دفعه افزایش پیدا کرد.

 وی اضافه کرد: متاسفانه امروز در برخی جاها به جای مسکن خوابگاه برای مردم درست شده بر همین اساس باید نواقص این پروژه برطرف شود.

 وی درباره راهکارش برای مهار قیمت مسکن گفت: وقتی نقدینگی در جامعه بی‌حساب و کتاب بالا می‌رود و طی 8 سال 6.5 تا 7 برابر می‌شود تورم بزرگی ایجاد می‌شود. وقتی ارزش پول ملی تنزل می‌یابد مردم به دنبال این می‌روند که کاری کنند تا ثروت‌شان کاهش نیابد. یکی از این کارها مسکن و زمین است لذا فوری این پول سرگردان و سیل بنیان‌کن به سمت مسکن می‌رود.

 به گفته وی قیمت خانه کلنگی و آپارتمان با وجود فعال بودن مسکن مهر طی یک سال اخیر افزایش داشته است. چرا که از آن طرف ارزش پول ملی کاهش یافته است.

 نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، با تاکید بر اینکه طلاق در جامعه بسیار نگران کننده است و آثار بسیار خطرناکی دارد، گفت: در یک سال گذشته طلاق هفت درصد افزایش داشته است. از سویی دیگر اعتیاد نیز اهمیت زیادی دارد. به رغم مجازات‌های سنگین مشکل اعتیاد در کشور ما حل نشده است.

 وی با اشاره به برنامه تدبیر و امید خود گفت: بخش خاصی در برنامه تدبیر و امید برای معتادان جامعه در نظر گرفته شده است در این بخش از تمام روش‌های علمی برای ترک استفاده خواهد شد. باید از طریق اقتصادی، حقوقی، امنیتی و فرهنگی اقدام برای کاهش اعتیاد کرد. اما شروع این اقدامات از فرهنگ است باید فرهنگ جامعه را ارتقا دهیم دنیای امروز متفاوت شده است باید وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و آموزش عالی تغییر کنند.

 روحانی خاطرنشان کرد: در بحث طلاق و اعتیاد نیز باید نهادهای خیریه فعال شوند و مشکلات ناشی از طلاق را کاهش دهند. مشارکت مردم نباید فقط به راهپیمایی و انتخابات محدود شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر اینکه همانطور که رنگ‌ها و زبان‌ها از آیات الهی هستند اختلاف سلیقه نیز از آیات است، خاطرنشان کرد: به نظر بنده حتی نقد و نظر مخالف نیز نعمت است. وقتی تیمی در کابینه کار می‌کند باید هماهنگی ‌هایی داشته باشند. در سال‌های اخیر در هیئت وزیران جو دموکراتیک و غیرآزاد برقرار بود به طوری که با انتقادی کوچک وزیر جابجا می‌شد.

 نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، افزود: در دولت بنده شایسته‌سالاری حاکم است باید از شایسته‌ها استفاده کرد متاسفانه طی 8 سال اخیر اتوبوسی رفتند و اتوبوسی آمدند من با این کارها مخالفم. شایسته منتقد بهتر است شایسته‌ای است که مخالفتش را بیان نکند.

 وی با اشاره به حقوق شهروندی برای تمام اتباع ایرانی، خاطرنشان کرد: تدوین حقوق شهروندی و تبدیل آن به یک سند و لایحه و تصویب در مجلس شورای اسلامی یکی از برنامه‌های دولت بنده است.

به هیچ حزبی تعهدی ندارم

 روحانی با تاکید بر این که به هیچ حزبی تعهدی ندارد اعلام کرد: دولت تدبیر و امید فراجناحی خواهد بود و از جناح‌های مختلف و افرادی که جناح‌های مختلف دارند استفاده خواهد کرد و تاکنون نیز در مسوولیتهای مختلف این کار را کرده و به مشکلی نیز برنخورده است.

 به گفته وی این فاصله‌ها بیشتر تصوری است و واقعی نیست و باید از تمام شایستگان و نخبگان استفاده کرد.

 وی با انتقاد از دولت فعلی گفت: طی سال‌های اخیر خیلی‌ها را منزوی کردند خیلی از اساتید را به خاطر اینکه به فلانی رای داده‌ است را کنار گذاشتند در حالی که باید دست تمام افرادی را که پای صندوق رای رفتند را بوسید. افراد زیادی بازنشسته و اخراج شدند حتی نیروهای ارزشمند و الماسی بودند که آنها را به خاک افکندند و فکر کردند با این کار هنر کرده‌اند. بسیاری از نخبگان از کشور خارج شدند نباید بگذاریم این اتفاقات بیفتد.

نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه سخنان خود در پاسخ به سؤالی درباره سیاست‌های اصل 44 با بیان اینکه این سیاست‌ها نتیجه یک فرآیند بود، اظهار داشت: اصل بحث‌های مربوط به این سیاست در دولت اصلاحات شکل گرفت و پس از آن به مجمع تشخیص مصلحت نظام آمد و در مجمع نیز آیت‌الله هاشمی بسیار کمک کرد.

وی با با یادآوری که در نهایت با تمامی مسائل موجود سیاست‌های اصل 44 تدوین شد، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری نه تنها این سیاست‌ها را به امضا رساندند بلکه ایشان جلسه خاصی را گذاشتند و طی آن فرمودند سیاست‌های کلی اصل 44 انقلاب اقتصادی است.

این نامزد  یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: مقصود این سیاست‌ها این بود که اقتصاد دولتی تبدیل به اقتصاد مردمی شده و هدف این بود که اقتصادمان یک بازار آزاد عادلانه شود اما متاسفانه در مقام عمل 2 اشکال اساسی پیش آمد.

وی در بیان اشکال اول، گفت: به جای اینکه بنگاه‌های اقتصادی، دولتی به بخش خصوصی واگذار شود، به بخش شبه دولتی دادیم. و بعضی از آنها به مراتب بعد از واگذاری بدتر از قبل شد.

روحانی هم اشکال دوم را اینگونه بیان کرد که بعضی از آنها تبدیل به سهام عدالت شد که هر چند این سهام مطلوب بود، اما در سهام عدالت مدیریت به مردم واگذار نشد و فقط مالکیت به مردم داده شد.

این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه باید اصل 44 را به تدریج به سیاست‌های تدوین شده برگردانیم، اظهار کرد: البته یک مشکل دیگر نیز در این زمینه بوجود آمد مبنی بر اینکه دولت  بنگاه‌های دولتی را برای رد دیون واگذار کرد که در سال گذشته 15 هزار میلیارد تومان از بنگاه‌های واگذار شده برای رد دیون واگذار شد.

وی اضافه کرد: این اقدام به این معنی است که ثروت‌های تهیه شده توسط دولت‌های قبلی از سوی این دولت به بودجه اجرایی آمد و این جای بسیار تاسف است.

این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه تا اقتصاد ما دولتی است و تا انحصار در آن وجود داشته و امکان رقابت فراهم نیست، مشکلات وجود دارد، تصریح کرد: اگر ما می‌خواهیم رشد پیدا کرده و با کشورهای همسن و سال خود رقابت کنیم، نیاز به یک تحول در این بخش داریم.

روحانی با بیان اینکه در این زمینه بایستی در گام اول اقدامات صورت گرفته به درستی انجام شود، تاکید کرد: باید یک تیم فوری برای تخلفات تشکیل شده و عده‌ای نیز باید پیگیر مواردی باشند که اقدامات به درستی پورت نگرفته است.

روحانی در بخش بعدی سخنان خود، گفت: اطلاعات مربوط به دولت باید به صورت شفاف در اختیار مردم قرار گیرد که این مساله بسیار مهمی است؛ مقررات و قوانین باید به صورت شفاف در اختیار همه قرار گیرد و نباید یکی زودتر از این مسائل آگاه شود و فردی دیگر دیرتر.

وی با بیان اینکه در دنیایی زندگی می‌کنیم که محدود کردن اطلاعات به راحتی امکان‌پذیر نیست، اظهار کرد: ما باید نسل‌مان را به صورتی آماده کنیم که در زمان بمباران اطلاعاتی واکسن‌های لازم به وی تزریق شده باشد.

این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: ما اکنون در شرایطی هستیم که دانشجو و محقق ما به دنبال استفاده از اینترنت است و نمی‌شود شرایط را به صورتی درآورد که فرد ساعت‌ها معطل شود و چنین شرایطی در شأن مردم و ملت ما نیست.

روحانی با بیان اینکه ما فکر کردیم اگر در بحث ماهواره چند دیش را جمع کنیم، مسائل حل می‌شود، اظهار کرد: ما باید خودمان را با مسائل روز منطبق کنیم و برنامه‌های درستی در این زمینه داشته باشیم.

وی خطاب به رسانه ملی گفت: صدا و سیما باید تولیداتش را در دنیای رقابتی تولید کند؛ البته تولید باید با کیفیت باشد.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره آزادی رسانه‌ها نیز گفت: باید به رسانه‌ها مقداری آزادی عمل دهیم؛ امروز بنگرید رسانه‌های ما چه وضعی دارند، در حالی که تعدد دارند اما تنوع ندارند.

روحانی با بیان اینکه امروز دیگر کسی روزنامه نمی‌خرد، تصریح کرد: باید شرایطی ایجاد کنیم که در آن تنوع لازم وجود داشته باشد و جوان‌ها بتوانند مطالعه کنند.

وی در عین حال گفت: رسانه‌ها باید دارای چارچوب باشند و بدون چارچوب نمی‌توان کار کرد؛ مگر می‌شود با حیثیت مردم در رسانه‌ها بازی کرد؟ نه رسانه ملی و نه رسانه غیر ملی حق ندارند با آبروی افراد بازی کنند.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: باید مسائل این حوزه را به صنف مربوطه واگذار کنیم و با تشکیل یک تشکل اجازه دهیم مسائل توسط همان تشکل پیگیری شود؛ نباید تفکر دولتی بودن ادامه پیدا کند.

روحانی در ادامه سخنان خود در پاسخ به سؤالی درباره مسائل هسته‌ای گفت: اصل فناوری هسته‌ای سال 1367 آغاز شد و من از اولین قدم‌هایش حضور داشتم؛ البته منظورم از فناوری هسته‌ای غنی‌سازی است.

وی اضافه کرد: در دولت سازندگی تقریبا فناوری را بدست آوردیم در دولت اصلاحات این فناوری کامل شد، یعنی اولین بار که دیدیم غنی‌سازی با یک سانتریفیوژ انجام شده تابستان 81 بود که ما از طرف شورای عالی فناوری با مهندس موسوی برای بازدید رفتیم و پس از آن اعلام کردیم که ما به غنی‌سازی رسیدیم.

روحانی در پاسخ به این سوال که آیا ما در آن زمان چرخه کامل داشتیم، گفت: آن زمان تازه یک سانتریفیوژ توانسته بود به ما محصول دهد و سپس آن را به چرخه کوچک ده‌ تایی تبدیل کردیم.

وی با یادآوری اینکه بسیاری از اقدامات در دولت سازندگی و اصلاحات صورت گرفت، اظهار کرد: دولت جدید که روی کار آمد فناوری کامل شده و همه چیز آماده بود.

روحانی با بیان اینکه اثبات صلح‌آمیز بودن و فناوری هسته‌ای یکی از اهداف‌مان بود، تصریح کرد: اگر ثابت می‌کردیم که صلح‌آمیز است هم ازلحاظ قانونی می‌توانستیم غنی سازی را دنبال کنیم و هم می‌توانستیم به اثبات برسانیم که آمریکایی‌ها دروغ می‌گفتند.

وی تاکید کرد که ما ثابت کردیم فناوری ما صلح‌آمیز بوده و آمریکایی‌ها دروغ می‌گویند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری، با بیان اینکه در این مساله امروز با شرایط جدیدی مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: امروز پرونده در شورای امنیت است و دشمن دست بالاتر را دارد و ما بایستی تلاش مضاعفی را انجام دهیم.

روحانی در ادامه سخنان خود در بحث هسته‌ای، گفت: آیا می‌توان با هزینه کمتر دستاورد هسته‌ای را حفظ کرد و یا باید با همین هزینه بالا کار را دنبال کرد؟ مدام به جلسه برویم و بعد بگوییم جلسه بعدی سه ماه بعد برگزار می‌شود و این وسط تحریم‌ها اضافه شود.

سانتریفیوژها باید بچرخد و زندگی مردم نیز باید بچرخد

وی تاکید کرد: سانتریفیوژها باید بچرخد و زندگی مردم نیز باید بچرخد؛ باید یادمان باشد کشور توسعه می‌خواهد؛ ما برای بمب که هسته‌ای نمی‌خواهیم به دنبال توسعه‌ایم و اگر دنبال توسعه هستیم باید درست رفتار کنیم و این بسیار تدبیر می‌خواهد.

نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در بخش بعدی سخنان خود که به بحث کشاورزی و مواد غذایی اختصاص داشت، گفت: 14 درصد تولید ناخالص ما از کشاورزی است و 4 میلیون نفر در این بخش فعال هستند در نتیجه باید برنامه‌های درستی در این راستا داشت.

روحانی حفظ‌ زمین، تامین آب و استفاده از فناوری نوین را از جمله مسائل مهم و مرتبط با بخش کشاورزی دانست و ادامه داد: باید در بخش کشاورزی سرمایه‌گذاری کافی صورت گیرد که البته سرمایه‌گذاری فعلی اصلا کافی نیست.

وی افزود: دیدیم که چند سال پیش جشن خودکفایی گندم را گرفتیم ولی سال‌های گذشته چند میلیون تن گندم وارد کردیم.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در خصوص برنامه‌هایش در حوزه سلامت اظهار کرد: در بخش سلامت مردم مشکلات زیادی دارند بخصوص در ماه‌های اخیر که وضع دارو زندگی مردم را دچار مشکلاتی کرده است.

روحانی اضافه کرد: اکنون در بیماری‌های صعب‌العلاج داروها بسیار گران شده و مردم باید تمامی زندگی خود را بگذارند تا بتوانند داروها را تامین کنند.

وی از حل معضل بخش درمان به خصوص داروها سخن گفت و افزود: در حوزه سلامت توجه به بخش بیمه نیز لازم است. بیمه‌های ما اکنون وضع عجیبی دارند و برخی از دفترچه‌های بیمه مورد پذیرش مراکز درمانی قرار نمی‌گیرد.

نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در همین زمینه اظهار کرد: راه حل این مشکل این است که در گام اول باید پوشش بیمه عام شود و در گام بعدی بیمه‌ها بایستی اختیاری شود. (فارس)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها