اولین حضور در بیست و چهارمین دوره

رقابت‌های لیگ جهانی والیبال بعد از 23 سال برگزاری، امسال وارد بیست و چهارمین دوره حیات خود می‌شود و این در حالی است که تیم برزیل به عنوان پر افتخارترین و تیم لهستان به عنوان مدعی عنوان قهرمانی، از بخت‌های نخست مسابقه‌های امسال بشمار می‌روند.
کد خبر: ۵۶۸۲۱۸

رقابت‌های لیگ جهانی والیبال از سال 1990 با میزبانی ژاپن به طور رسمی آغاز به کار کرد و شهر اوزاکای ژاپن اولین میزبان فینال این رقابت‌ها بود. کشورهای ایتالیا، برزیل و لهستان به ترتیب با 5، 4 و 3 دوره میزبانی از فینال این مسابقات در صدر میزبانی‌ها قرار دارند. اما در طول بیست و سه دوره، کشورهای هلند، روسیه، آرژانتین و صربستان با دو بار میزبانی و کشورهای ژاپن، اسپانیا و بلغارستان با یک بار میزبانی از مسابقه‌های لیگ جهانی در رده‌های بعدی قرار دارند.

در طول ادوار گذشته تیم‌های برزیل و ایتالیا با حضور در تمام دوره‌ها به عنوان باسابقه‌ترین تیم‌های حاضر در این مسابقه‌ها هستند. این تیم‌ها به ترتیب با دریافت 16 و 13 مدال رنگانگ در طول سال‌های مختلف در صدر جدول مدال‌ها هم قرار دارند. کوبا، روسیه، ژاپن، هلند، فرانسه، چین، آمریکا، بلغارستان، اسپانیا، لهستان، صربستان، کره‌جنوبی و آرژانتین هم سایر تیم‌هایی هستند که تعداد حضورشان در دوره‌های مختلف لیگ جهانی دو رقمی است. یونان، پرتغال، آلمان، کانادا، ونزوئلا، فنلاند، مصر، جمهوری چک، استرالیا و پورتوریکو هم تیم‌هایی هستند که حضوری تک رقمی در این مسابقه‌ها دارند.

اما آمار و ارقام نشان می‌دهد تیم ملی والیبال برزیل با کسب 9 مدال طلا، 3 نقره و 4 برنز در صدر پرافتخارترین‌های لیگ جهانی است. این تیم در سال‌های 1993، 2001، 2003 تا 2007، 2009 و 2010 صاحب عنوان قهرمانی شد تا بیش از قبل خود را به عنوان قدرت اول این رقابت‌ها معرفی کند. این تیم در دو دوره اخیر حضورش تنها به مدال نقره در سال 2011 رسید تا در مسابقه‌های امسال برای دفاع از مدال‌های قهرمانی و حفظ جایگاهش پا به میدان بگذارد.

تیم ایتالیا هم با 8 مدال طلا، 3 نقره و 2 برنز در رده دوم و روسیه با کسب 2 مدال طلا، 5 نقره و 7 برنز در رده سوم پرافتخارترین تیم‌ها قرار دارد. در این بخش تیم‌های کوبا، هلند، آمریکا و لهستان هم هرکدام با یک قهرمانی در ادوار گذشته در جدول مدال‌‌آوران طلای لیگ جهانی قرار دارند. صربستان و فرانسه هم دو تیمی هستند که در این بخش صاحب مدال نقره شدند.

اما تیم ملی والیبال ایران که برای اولین بار در طول تاریخ مجوز حضور در رقابت‌های لیگ جهانی را به‌دست آورد خود را برای حضوری تاریخی مهیا می‌کند. ملی‌پوشان در مرحله انتخابی لیگ جهانی با گذر از سد تیم‌های مصر و ژاپن، توانستند بلیت ارزشمند این مسابقه‌ها را برای اولین بار با هدایت خولیو ولاسکو به دست آورند تا به عنوان قهرمان آسیا این‌بار وارد میدان لیگ جهانی شوند. تیم ایران با در اختیار گرفتن بازیکنان جوان و آینده دار در نظر دارد چهره‌های جدید و قدرت واقعی ایران را در میان غول‌های دنیا به نمایش بگذارد.

از میان تیم‌های آسیایی تیم‌های ژاپن، چین و کره جنوبی سه تیمی هستند که سابقه زیادی در لیگ جهانی دارند. این تیم‌ها به ترتیب با 19، 14 و 14 بار حضور در لیگ جهانی خود را به عنوان تنها تیم‌های آسیایی باسابقه در این مسابقه‌ها مطرح کردند.

مقام ششمی در سال‌های 1990، 1993 و 2008 توسط تیم ژاپن و همین رده در سال1995 و 1996 توسط تیم‌های کره جنوبی و چین بهترین مقام تیم‌های آسیایی در لیگ جهانی بوده است. این در حالی است که سال 1999 تیم استرالیا هم برای اولین‌بار و تنها دوره حضورش در لیگ جهانی حضور داشت و در رده دهم قرار گرفت.

در بیست و چهارمین دوره این مسابقه‌ها برای اولین‌بار 18 تیم حضور دارند و در سه گروه به مصاف هم می‌روند. طبق فرمول جدید، با پایان دور مقدماتی مسابقه‌ها که به صورت گروهی برگزار می‌شود از گروه‌های A و B دو تیم اول و از گروه C تنها یک تیم (به دلیل رنکینگ پایین تیم‌ها) به مرحله بعد صعود می‌کنند.

در گروه A تیم‌های برزیل، لهستان، آمریکا، بلغارستان، آرژانتین و فرانسه، در گروه B تیم‌های روسیه، ایتالیا، کوبا، صربستان، آلمان و ایران، در گروه C کانادا، کره جنوبی، فنلاند، هلند، ژاپن و پرتغال حضور دارند.

مرحله اول این رقابت‌ها از 31 می‌ ( دهم خرداد) در کشورهای مختلف آغاز شد و تا 14 جولای (بیست و سوم تیر) ادامه می‌یابد. همچنین این مسابقه‌ها از شانزدهم تا بیست و یکم جولای در مرحله پایانی برگزار می‌شود.

تیم ملی والیبال در روزهای سی و یکم خرداد و دوم تیر میزبان تیم صربستان و بیست و یکم و بیست و سوم تیر میزبان تیم آلمان در تالار 12 هزار نفری آزادی است.

در آخرین دوره این مسابقات در سال 2012، تیم‌های لهستان، آمریکا و کوبا به ترتیب در رده‌های اول تا سوم قرار گرفتند.

رده‌بندی تیم‌ها در طول ادوار گذشته

ژاپن 1990: ایتالیا، هلند، برزیل

ایتالیا 1991: ایتالیا، کوبا، روسیه

ایتالیا 1992: ایتالیا، کوبا، آمریکا

برزیل 1993: برزیل، روسیه، ایتالیا

ایتالیا 1994: ایتالیا، کوبا، برزیل

برزیل 1995: ایتالیا، برزیل، کوبا

هلند 1996: هلند، ایتالیا، روسیه

روسیه 1997: ایتالیا، کوبا، روسیه

ایتالیا 1998: کوبا، روسیه، هلند

آرژانتین 1999: ایتالیا، کوبا، برزیل

هلند 2000: ایتالیا، روسیه، برزیل

لهستان 2001: برزیل، ایتالیا، روسیه

برزیل 2002: روسیه، برزیل، یوگسلاوی

اسپانیا 2003: برزیل، صربستان و مونته نگرو، ایتالیا

ایتالیا 2004: برزیل، ایتالیا، صربستان و مونته نگرو

صربستان 2005: برزیل، صربستان و مونته نگرو، کوبا

روسیه 2006: برزیل، فرانسه، روسیه

لهستان 2007: برزیل، روسیه، آمریکا

برزیل 2008: آمریکا، صربستان، روسیه

صربستان 2009: برزیل، صربستان، روسیه

آرژانتین 2010: برزیل، روسیه، صربستان

لهستان 2011: روسیه، برزیل، لهستان

بلغارستان 2012: لهستان، آمریکا، کوبا

محمد رضاپور / گروه ورزش

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها