مرکز کنترل مأموریت های فضایی روسیه اعلام کرد: کپسول فضایی «Bion-M» به آرامی با کمک سیستم چتر نجات ویژه خود در منطقه اورنبورگ روسیه حدود 1200 کیلومتری جنوب شرق مسکو به زمین نشست.
تلویزیون دولتی روسیه این کپسول و برخی از ساکنان را پس از فرود آرام دیروز یکشنبه 29 اردیبهشت نشان داد.
این کپسول دربرگیرنده حلزون، موش صحرایی، مارمولک، تعدادی گیاه و میکرولورا بود.
هنوز اطلاعاتی درباره این که چه تعداد از این حیوانات پس از این سفر فضایی جان سلام به در بردند مشخص نیست، اما براساس گزارش های روسیه همه حیواناتی که به این سفر فضایی اعزام شده بودند، زنده نمانده اند.
قرار است این حیوانات در مسکو تحت یک سری آزمایشها قرار بگیرند.
والری آبراشکین رئیس دپارتمان مرکز پیشرفت تحقیقات فضایی«TsSKB» گفت: این تحقیق با هدف تعیین نحوه انطباق بدن به بی وزنی انجام می شود تا اورگانیسم ما در پروازهای طولانی بدون صدمه بماند.
یک آزمایشگاه صحرایی نزدیک محلی که این کپسول فرود آمد برپا شد تا به سرعت واکنش حیوانات به سفر خود و بازگشت به زمین بررسی شود.
دانشمندان اظهار داشتند که وجود حیوانات در این سفر الزامی بود، چرا که آنها در معرض آزمایش هایی قرار گرفتند که انجام آن روی انسان هایی که در حال حاضر در ایستگاه فضایی بین المللی به سر می برند، غیر ممکن است.
از سوی دیگر قرار گیری این باغ وحش کوچک در ایستگاه فضایی به مدت یک ماه ممکن بود خطراتی را برای سلامتی فضانوردان مستقر در این ایستگاه به دنبال داشته باشند.
طراحان این آزمایش اظهار داشتند که این آزمایش ها عمدتا با هدف تأثیر میکروگرانش روی سیستم عصبی و اسکلتی و همچنین ماهیچه ها و قلب موجودات زنده بود.
این کپسول در 575 کیلومتری بالای زمین قرار گرفته بود.
روسیه مدتها است که چشم خود را به مریخ دوخته است و اکنون سال 2030 را به عنوان سال ساخت یک پایگاه روی ماه برای سفر به مریخ اعلام کرده است.
این درحالی است که مشکلات اخیر چون عدم موفقیت ماهواره تحقیقاتی که مسکو تلاش می کرد به یکی از قمرهای مریخ ارسال کند، آینده تلاش های اکتشافی روسیه را مورد تهدید قرار داده است.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر