دسترسی به توضیحات برنامه های تلویزیون با فشردن کلید ای پی جی

هم اکنون شبکه های تلویزیونی دو، سه، چهار، تهران، قرآن و معارف، مستند، ‌شما، نمایش، آی فیلم، پرس تی وی و پویا اطلاعاتی را در سیستم ای. پی. جی وارد کرده اند.
کد خبر: ۵۶۳۸۷۴
دسترسی به توضیحات برنامه های تلویزیون با فشردن کلید ای پی جی

فرهنگ گودرزی، مدیرکل فرستنده‌های تلویزیونی و رادیویی اف‌ام ضمن اعلام این خبر به جام جم گفت: هم اکنون تمامی شبکه های رادیویی و تلویزیونی می توانند اطلاعاتشان را بر روی این سیستم وارد کنند و از این طریق درباره برنامه های شبکه شان اطلاع رسانی داشته باشند.

وی با اشاره به جزییات و کارکرد این سیستم گفت: در سیستم های دیجیتال در کنار بهبود کیفیت پخش و کمیت برنامه ها فضایی نیز برای اطلاع رسانی در نظر گرفته می شود. در گذشته این کار توسط تله تکست (شبکه پیام نما) انجام می شد که مشکلات زیادی داشت. اصلی ترین مساله تله تکست سرعت پایین آن است که دسترسی به آن را دشوار می کند. اما سیستم ای. پی. جی در کوتاهترین زمان اطلاعات برنامه ها را در اختیار مخاطبان رادیو و تلویزیون قرار می دهد. ای پی جی مخفف سه کلمه لاتین Electronic program guideاست که معادل فارسی آن برنامه اطلاع رسانی شبکه ها می شود.

گودرزی با بیان این که ای. پی. جی در سه لایه مطرح می شود اظهار کرد: هم اکنون این سیستم به سه شکل تک برنامه، چند برنامه ای و سازمانی  (برودکست) خودش را نشان می دهد. در کشور ما فعلا امکان استفاده از لایه تک برنامه وجود دارد. در این لایه مخاطب اطلاعات مفیدی را درباره یک برنامه دریافت می کند و از ساعت پخش و محتوای آن آگاه می شود. در لایه چند برنامه مخاطب متوجه می شود که یک برنامه از چه شبکه هایی پخش می شود. مثلا ای. پی. جی می گوید که سریال کلاه پهلوی از شبکه های یک، چهار و جام جم پخش می شود. در لایه سازمانی ای. پی.جی توضیح می دهد که آن سازمان تلویزیونی چه سیاست هایی دارد و چه اقداماتی انجام می دهد.

مدیرکل فرستنده‌های تلویزیونی و رادیویی اف‌ام افزود: در استاندارد دیجیتال بر روی بسته های رسانه ای فضایی خالی قرار می دهند تا ای. پی. جی بر روی آن نصب شود. این فضای خالی از ابتدا پیش بینی شده بود و به دستور دکتر علی عسکری معاون توسعه و فناوری رسانه ملی زیر ساخت های فنی لازم بری نصب سیستم ای پی جی بر روی آن فراهم شد. هم اکنون شبکه های رادیویی و تلویزیونی با یک رایانه و یک نرم افزار می توانند اطلاعاتشان را بروز رسانی کنند و در معرض دید مردم قرار دهند.

وی با اشاره به این که ای. پی.جی صدا و سیمای ایران از استاندارد EN300707  پیروی می کند گفت: بر اساس این استاندارد ای. پی. جی باید درباره عنوان برنامه، زمان شروع و خاتمه آن و ... محتوایش توضیحاتی را ارائه کند.

گفتنی است هم اکنون شبکه های تلویزیونی دو، سه، چهار، تهران، قرآن و معارف، مستند، ‌شما، نمایش، آی فیلم، پرس تی وی و پویا اطلاعاتی را در سیستم ای. پی. جی وارد کرده اند که در این میان داده های شبکه تهران از بقیه کامل تر و مفصل تر است.

در بین شبکه های رادیویی نیز رادیو سلامت اطلاعاتی را بر روی ای. پی. جی قرار داده است. جهت استفاده از این سیستم باید دکمه E.P.Gبر روی دستگاه های کنترل از راه دور فشرده شود.

مخاطبان رسانه ملی جهت کسب اطلاعات بیشتر در باره گیرنده های دیجیتال و امکانات آن می توانند به آدرس اینترنتی  http://etl.irib.irمراجعه کنند.

 

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۲
ابراهبم
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۶
۰
۰
شهرستان ما در چند كیلومتری استان كرمانشاه رادیو را با ارازیت و شبكه یك سیما را با برفك می گیرد.چه احتیاجی به ای پی است؟
روزین امینی
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
۰
۰
با سلام من روزین امینی هستم لطفا سریال گمگشته راكمئ دیرتر تمام كنید
روز ادای دین

سفیر ایران در لبنان در گفت‌و‌گوی اختصاصی با روزنامه «جام‌جم» از پیام‌های مراسم با شکوه بیروت می‌گوید

روز ادای دین

نیازمندی ها