
ناآگاهی از قواعد بازیو پایبند نبودن به آنها، در بازیهای کودکانه بازی بههم زدن یا جرزنی تلقی میشود ولی در بازیهای رسمی به بازنده شدن فرد یا تیم منجر خواهد شد!
قانونمندی، اخلاقمداری، احترام به نهادهای مسئول در برگزاری انتخابات و پذیرش اینکه این رقابت نتیجه مساوی ندارد و شرکتکنندگان در آن به حسب ظاهر یا برنده هستند یا بازنده، از جمله قواعد مهم این عرصه است.
پس کسانی که نمیتوانند به قانون در هر حال ملتزم باشند، به اخلاق پایبند بمانند، جایگاه و شأنی برای نهادهای مسئول قائل باشند و هم پذیرش برد داشته باشند و هم باخت، نباید پا به این میدان بگذارند.
اگر قانون، اخلاق، احترام و پذیرش نتیجه، فقط تا زمانی باشد که بازی به نفع ماست و هر جا منافع ما تأمین نشد و بازی به نفع ما جریان نداشت همه چیز را زیر سوال ببریم، از قواعد بازی عدول کردهایم و متناسب با هر یک باید منتظر جرائمی باشیم، از کارت زرد گرفته تا کارت قرمز!
در سال ۸۸ همین اتفاق افتاد و برخی نامزدها وقتی نتیجه انتخابات به نفع آنها رقم نخورد، بازی را به هم زدند و فتنه را که البته از قبل طراحی و برنامهریزی شده بود، آغاز کردند.
همه، از خود نامزدها گرفته تا حامیانشان و از رسانهها گرفته تا نهادهای مسئول باید در همه مراحل، قانون را ملاک عمل قرار دهند.
داور نهایی این رقابت، شورای نگهبان است و گر چه این شورا بیش از دیگران باید مُر قانون را مبنای عمل قرار دهد که خواهد داد ولی همه در هر شرایطی باید به داوری آن تن دهند البته شورای نگهبان هم باید آمادگی داشته باشد نه بواسطه فشارها و فضاسازیها که همواره علیه این نهاد راهبـردی بوده و خواهد بود، بلکه در صورت ضرورت، به شکل مستدل و منطقی پاسخگو باشد.
از مهمترین عواملی که میتواند حماسه سیاسی را در عالیترین حالت، تحقق ببخشد؛ احترام به قانون و قانونمداری و پایبندی به قواعد بازی است.
مهدی فضائلی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس سازمان غذا و دارو در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی در گفتوگو با «جامجم» تاکید کرد