وزیر ارشاد :

حضور مردم در نمایشگاه کتاب نشانگر اهتمام آنها به علم و دانش است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: حضور چند میلیونی اقشار مختلف مردم در بیست و ششمین نمایشگاه کتاب تهران، نشانگر اهتمام و توجه مردم ایران به علم و دانش و فرهنگ مطالعه و اقبال این رویداد بزرگ فرهنگی کشور است.
کد خبر: ۵۶۱۶۷۰
حضور مردم در نمایشگاه کتاب نشانگر اهتمام آنها به علم و دانش است

به گزارش روز شنبه جام جم آنلاین به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمد حسینی امروز شنبه در آیین اختتامیه بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که در بخش بین الملل این نمایشگاه در حال برگزاری است با اشاره به آیاتی از قرآن مجید که در آن‌ها کسب علم و دانش سفارش شده است، گفت: برگزاری نمایشگاه کتاب نیز حتما به کسب علم و دانش کمک می‌کند و در آن دانشگاهیان و حوزویان می‌توانند آخرین کتاب‌های مورد نیاز خود را دریافت کنند.

وزیر ارشاد با قدردانی از تمامی ناشران،‌ سازمان‌ها‌، نهادها‌، نویسندگان و شاعرانی که به رونق نمایشگاه کمک کرده‌اند، افزود: در ابتدا برخی‌ آیه یأس می‌خواندند که در این اوضاع اقتصادی مگر کسی هم از نمایشگاه کتاب استقبال می‌کند.

وی اضافه کرد: آن‌ها می‌گفتند الآن مردم درگیر مسائل روزمره زندگی خود هستند و نخبگان نیز به مسائل سیاسی اشتغال دارند و کسی توجهی به مقوله کتاب نمی‌کند؛ اما حضور میلیونی مردم در نمایشگاه کتاب یک بار دیگر ثابت کرد که مردم ایران اهل علم و دانش هستند.

وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی در رابطه با میزان رضایت استقبال بازدیدکنندگان از بیست‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران اظهارداشت: طبق نظرسنجی‌ ها که در طول برپایی نمایشگاه برگزار شده است‌، 56.3 درصد رضایت زیاد داشتند‌، 37.7 درصد میزان رضایت خود را متوسط دانستند و تنها شش درصد اعلام کردند که میزان رضایت‌شان از نمایشگاه کم بوده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فعالیت‌ها و همچنین ارائه آمارهایی اعلام کرد: در نمایشگاه بیست‌وششم با این‌که قیمت کتاب‌ها افزایش پیدا کرده بود‌، اما در میزان فروش تفاوت محسوسی وجود نداشت و در نهایت رضایت همگانی و غالب افراد از این نمایشگاه به دست آمد.

حسینی با اشاره به برپایی مراسم‌ مختلف و اختصاص سالن‌هایی در نمایشگاه بیست‌وششم برای بزرگداشت حضرت زهرا (س) با عنوان بانوی نور،‌ 15 خرداد و شهید مطهری، اظهارداشت: با توجه به این‌که این روزها بخش بیداری اسلامی موضوع روز است بنابراین ما سعی کردیم این موارد مورد توجه واقع شوند، چرا که در حال حاضر هجمه‌های فکری زیادی وجود دارد و همچنین جسارت‌هایی به مرقدهای مطهر صحابه پیامبر (ص) می‌شود، بنابراین لازم است که ما بیش‌تر مکتب اهل بیت و یاران ائمه (ع) را بشناسیم و به دنیا معرفی کنیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین گفت: امسال سعی کردیم فضای نمایشگاه فضایی معنوی باشد، به همین خاطر در پنج نقطه از نمایشگاه مکانی برای نماز جماعت فراهم کردیم و همچنین تمثال سه شهید بزرگوار در نمایشگاه نصب شد.

حسینی با بیان این‌که امسال مهمانان خارجی نمایشگاه بیش‌تر از سال‌های پیش بودند، خاطرنشان کرد: امسال مسؤولان، سفیران، وزیران فرهنگ کشور های آسیایی و رایزنان فرهنگی زیادی از کشورهای خارجی به نمایشگاه کتاب آمدند که حضورشان باعث تغییر نوع نگاه‌شان به ایران شد که به گفته وی در تعاملات فرهنگی و هنری آنها با جمهوری اسلامی ایران موثر خواهد بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دیدار های دو جانبه با وزیران کشورهای آسیایی در حاشیه برگزاری اجلاس وزرای فرهنگ و بازدید آنها از نمایشگاه کتاب اشاره کرد و یادآور شد: تمامی آنها پس از بازدید از این نمایشگاه از برگزاری نمایشگاهی با این عظمت و بزرگی شگفت زده شده بودند و ابتکار ایران در برپایی اینچنین نمایشگاهی را ستوده و خواستار انتقال تجربیات ایران به آن کشورها شدند.

حسینی همچنین با اشاره به اختصاص سالنی به نام هنر در نمایشگاه کتاب گفت: هر مقدار که هنرمندان در این محافل حضور داشته باشند، برای آن‌ها پربارتر است، چرا که آن‌ها نیازمند مطالعه و بهره‌گیری از تجربه‌های اهالی ادب هستند، چون باید آثار تولیدشده هنرمندان این غنای لازم را داشته باشد.

رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور در ادامه سخنانش به لزوم حضور پرقدرت‌تر نشر الکترونیک در آینده و با توجه به گرانی کاغذ و مشکلات نشر اشاره کرد و حضور 102 ناشر بخش الکترونیک در نمایشگاه امسال را لازم دانست.

حسینی در بخش دیگری از سخنانش نمایشگاه امسال را دارای کم‌ترین تخلفات در طول همه دوره‌های برگزاری نمایشگاه‌ها اعلام کرد و گفت: به خاطر این موضوع باید از همیاری همه مردم ، ناشران و اهالی فرهنگ در رعایت مقررات تشکر کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: از همان مراحل ابتدایی تا انتهای برپایی نمایشگاه مستندی تهیه شده است که در آینده می‌توان از تجربیات آن در برپایی نمایشگاه کتاب در سال‌های آینده استفاده کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بحث بازار جهانی کتاب اشاره و ابراز امیدواری کرد که بحث بازار جهانی نیز در آینده رونق بیش‌تری داشته باشد تا بتوانیم کتاب‌های خوب را به زبان‌های زنده دنیا ترجمه و در آن‌جا عرضه کنیم، چرا که در حال حاضر برخی از کشورها خواستار چنین کتاب‌هایی هستند. همچنان که امسال شاهنامه فردوسی توسط مترجمی از ونزوئلا به زبان اسپانیایی ترجمه شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به بودجه‌بندی نمایندگان مجلس در حوزه کتاب اشاره کرد و افزود: هم اکنون فصل بودجه‌بندی است و درخواست ما از نمایندگان این است که تلاش کنند حداقل بودجه بیش‌تری برای ردیف نشر درنظر بگیرند که رونق بیش‌تری را در این حوزه شاهد باشیم تا کتابخانه‌ها تجهیز شوند، همچنین از حضور ناشران در نمایشگاه‌های بین‌المللی حمایت شود.

از سویی در بحث یارانه نیز بتوانیم دانشجویان بیش‌تری را تحت پوشش قرار دهیم و یارانه کتاب به تعداد بیش‌تری از آن‌ها تعلق گیرد و در آینده بتوانیم فرهنگ اصیل اسلامی ایرانی را به جهان معرفی کنیم.

در پایان این مراسم بیانیه هیأت داوران قرائت و ناشران و غرفه‌های برتر نمایشگاه کتاب معرفی شدند.

در این مراسم علی اسماعیلی رئیس بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، جمعی از ناشران و جمعی از مسوولان فرهنگی و هنری نیز حضور داشتند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها