به گزارش روز سهشنبه جامجم آنلاین به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی،تراب محمدی با اشاره به قدمت این مسجد افزود: با توجه به مطالعات انجام گرفته روی اثر، پی بنا متعلق به اواخر قاجار و اوایل پهلوی است که در دورههای متاخر تعمیرات بسیار زیادی در کل بنا انجام شده است.
وی با بیان اینکه بنا به نام «حاج سید محمد مولانا»، بانی مسجد نامگذاری شده است، گفت: این بنا با پلان مستطیل شکل و پوشش سقف مسطح، در یک طبقه و دو نیم طبقه ساخته شده که ورودی نیم طبقه از سمت بیرون مسجد است.
محمدی، رعایت قرینگی در کل مسجد نسبت به محور شمالی ـ جنوبی را از جمله ویژگی خاص این اثر عنوان کرد و افزود: مقرنسهای به کار رفته در مسجد مولانا نیز از شاخصهای معماری آن به شمار میرود و نمای بیرونی بنا نیز تلفیقی از آجر کاریهای دوره اسلامی و به خصوص قاجار است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اشاره به بخشهای مختلف این مسجد یادآور شد: مسجد حاج سید محمد مولانا دارای فضاهای ورودی، کفشکنی، شبستان، آبدارخانه و سرویسهای بهداشتی جداگانه است.
محمدی با بیان اینکه مسجد مولانا دچار آسیبهای جدی نشده بود، تصریح کرد: پس از ثبت ملی اثر، رطوبتهای بنا رفع شده و اقداماتی همچون استحکامبخشی، کانالکشی، اصلاح کفسازیها، بلوکاژ کف، تقویت نردگاهیها و لایهبرداری جدارههای داخلی انجام گرفت.
وی با بیان اینکه هفت شومینه دیواری مسجد اصلاح و مرمت شده است، افزود: بندکشی، رفع ترک جدارهها، تعویض تیرهای چوبی پوسیده، مرمت محراب و آجرفرش کف از دیگر اقدامات مرمتی انجام گرفته در مسجد مولانا به شمار میرود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد