در مرکز تبادل کتاب چه می‌گذرد؟

تاناکورای فرهنگی

وزیر ارشاد اعلام کرد:

ارز مبادله ای برای خرید کتب خارجی در نمایشگاه کتاب

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از اختصاص ارز مبادله ای برای خرید کتب خارجی به علاقه مندان در بیست وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب خبر داد و گفت: به ازای هر دلار، 15 هزار ریال از طریق خریدار و 9 هزار ریال نیز از طریق وزارت ارشاد پرداخت خواهد شد.
کد خبر: ۵۵۸۳۸۹
ارز مبادله ای برای خرید کتب خارجی در نمایشگاه کتاب

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمد حسینی امروز دوشنبه در نشست خبری بیست وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، این رویداد فرهنگی را فرصتی برای گردهمایی دوستداران علم و ادب دانست و افزود: نمایشگاه امسال، به خاطر ظرفیت های مضاعف، رویدادی بی بدیل و کم نظیر در عرصه فرهنگ خواهد بود که می تواند شوق مطالعه را افزون کند.

وی درباره بخش های مختف نمایشگاه کتاب امسال توضیح داد: در این دوره، جنبه نمایشگاهی بیش از دیگر ابعاد این رویداد مورد توجه است، زیرا پیشتر ایراداتی درباره تبدیل نمایشگاه کتاب به یک فروشگاه بزرگ عرضه کتب وارد شده بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به برگزاری بیش از 150 نشست تخصصی، نقد و بررسی کتاب، رونمایی آثار جدید و برنامه های مناسبتی در نمایشگاه کتاب اشاره کرد و یادآور شد: همزمان با ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) غرفه ای با عنوان «بانوی نور» در نمایشگاه کتاب برپا خواهد شد.علاوه بر این همزمان با پنجاهمین سالگرد آغاز نهضت امام خمینی(ره) در پانزدهم خرداد سال 42، غرفه ای با این عنوان دایر می شود.

به گفته حسینی، در بیست وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران غرفه ای با عنوان خلیج فارس نیز ایجاد می شود.

وی با بیان اینکه فضای نمایشگاهی امسال به نسبت دوره های گذشته افزایش قابل توجهی داشته، افزود: بخش کتب خارجی به قسمت جنوبی خیابان بهشتی منتقل شده تا بدین ترتیب فضای بهتری در مصلای امام خمینی(ره) برای ناشران داخلی فراهم شود؛ ضمن اینکه با همکاری مسوولان شهری، پل مکانیزه ای برای دسترسی آسان علاقه مندان به بخش ناشران خارجی از خیابان بهشتی راه اندازی خواهد شد.

به گفته حسینی، حضور ناشران خارجی در نمایشگاه کتاب از کشورهای مختلف شامل آسیایی، جهان اسلام، آمریکای لاتین و منطقه خاورمیانه، به رغم تلاش های دشمنان برای به انزوا کشاندن ایران اسلامی به لحاظ اقتصادی و فرهنگی، نشاندهنده موفقیت کشور در مقابله با چنین اقداماتی است.

وی افزود: از جمله بخش های نمایشگاه امسال، اختصاص سالن یاس به نمایش کارنامه نشر جمهوری اسلامی در سال 91 است که در این بخش بیش از چهار هزار عنوان کتاب نمایشگاهی، در دسترس محققان، نویسندگان و اصحاب رسانه قرار می گیرد و این بخش فرصت مناسبی برای بررسی و ارزیابی نشر در سال گذشته است.

به گفته وی، این بخش می تواند دستاوردهای ایران در زمینه کتاب را با وجود مشکلاتی همچون کمبود و گرانی کاغذ، نمایان کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به ثبت نام بیش از 250 هزار دانشجو برای دریافت خرید کتاب اشاره کرد و گفت: خدمات این بخش همانند سال های گذشته با جدیت دنبال می شود، البته به علت منابع محدود و اختصاص نیافتن اعتبارات سال 92، امکان ارائه این بن ها به همه دانشجویان فراهم نیست.

حسینی با بیان اینکه هیچ درخواستی از ناشران داخلی برای حضور در نمایشگاه امسال بی پاسخ نمانده، تصریح کرد: طبق آخرین آمارها، در نمایشگاه بیست وششم، دو هزار و 545 ناشر داخلی آخرین تولیدات خود را عرضه می کنند و برای نخستین بار نیز در بخش نشر الکترونیک، 102 ناشر داخلی و در بخش خارجی یکهزار و 600 ناشر از 77 کشور آخرین دستاوردهای نشر خود را ارائه می دهند.

وی افزود: برگزاری برنامه های مناسبتی در ایام بزرگداشت استاد مطهری، راه اندازی ایستگاه مطالعه و کتابخوانی، برگزاری 42 نشست علمی و کارگاه های ادبی در حوزه کتاب و اطلاع رسانی، پاسداشت چهره های علمی و ادبی، نقد کتب و بخشی با عنوان سبک زندگی از دیگر بخش های نمایشگاه کتاب است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهارداشت: در سالن یاس، نمایشگاهی از بخشی از دستاوردهای چهار ساله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که پیشتر در قالب نمایشگاه «ره توشه» در تالار وحدت ارائه شد، برای ارزیابی فعالیت های این وزارتخانه در معرض نمایش قرار می گیرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها