رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در دیدار با محمد نبی حبیبی دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی و برخی از اعضای شورای مرکزی این حزب اظهارداشت: یکی از ویژگیهای حزب مؤتلفه این است که اعتقاد به تبعیت از روحانیانی دارد که راه صحیح اسلام را شناخته و از نواب عام امام زمان(عج) تبعیت میکنند.
وی ادامه داد: این که گفته میشود تبعیت از مراجع معنایش آن نیست که هر کس رساله داد و مقلد داشت همه از او تبعیت کنند و ملاکهایی باید داشته باشند که انسان بفهمد راه صحیح کدام است. وقتی قبل از انقلاب امام را انتخاب کردید ایشان از لحاظ داشتن مقلد در درجه سوم و چهارم بود و افراد فراوانی از ایشان بالاتر بودند، اما در مسائل سیاسی مقلدان آنها از امام (ره)تبعیت میکردند.
مصباح یزدی با بیان اینکه گذر زمان در رفتار، کردار و موضع گیریهای افراد اثر میگذارد، ابراز کرد: برای یک گروه نیز چنین اتفاقی میافتد؛ گروهی با نیت خالص تشکیل میشود؛ اما شرایط زمان و یا شناخت فرد تغییراتی را در آن ایجاد میکند.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: تجربههای فراوانی در این مورد همچون حزب جمهوری وجود دارد که بعد از گذشت چندی به دستور امام(ره) این حزب منحل شد، چون شرایط جدید در داخل و خارج حزب به وجود آمد و شرایط اجتماعی تغییر کرد.
وی با تأکید بر اینکه اگر در زمانی با یک روش و یا افرادی هم فکر بودیم، دلیل نمی شود تا آخر نیز با آنها باشیم، گفت: تغییر همیشه حاصل می شود و باید این روحیه را داشته باشیم که رفتاری که در آن زمان درست بوده امروز یا قابل اجرا نیست یا باید تغییر داد.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، با بیان اینکه انسان همیشه باید حالت انتقاد پذیری داشته باشد، تصریح کرد: در روایت آمده علامت مؤمن این است که هر صبح و شام خود را متهم می کند؛ همیشه هر مشکلی که پیش میآید باید نخست خود را متهم کنیم.
مصباح یزدی گفت: کسانی که به این انقلاب و صحت مشی امام خمینی(ره) ایمان دارند، باید سعی کنند مطالب مورد اختلاف را دوستانه با هم مطرح کنند، تا حل شود نه اینکه اول تصمیم بگیرند و بعد بگویند باید با هم متحد شویم؛ این حرف معقولی نیست.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان با انتقاد از کسانی که دم از وحدت میزنند، اظهار کرد: متأسفانه افرادی که از همه جا شکست میخورند و هیچ جایی آنها را راه نمیدهند، حتی در نماز جمعه، دم از وحدت میزنند و میگویند وحدت آن چیزی است که ما میگوییم.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، اظهارداشت: سعی کنیم نظرات را به هم نزدیک کنیم، نه اینکه هر کسی تصمیمی بگیرد و بعد بگوید وحدت؛ این امر نه عقلا صحیح است و نه شرعا و هیچگاه در چنین حالتی وحدت حاصل نمیشود.
وی تصریح کرد: اگر همه اصولگرایان کابینه تشکیل میدادند و همه میدانستند که این کابینه اصولگرایان است وحدت اصولگرایان در مقابل رقبا حفظ میشد، این ایده آل است این که همه اصولگرایان بنشینند و نفر واحدی را انتخاب کنند هر چند شدنی نیست، حتی همان سه نفری که ابتدا با هم ائتلاف کردند، بنده معتقدم که در عمل هیچ کدام از آنها با هم نمیسازند.
مصباح یزدی با اشاره به انتخابات هشتم ریاست جمهوری، گفت: در آن دوره قدرت، امکانات، صدا و سیما و حتی ثروت کارگزاران در اختیار اصلاح طلبان بود، در چنین شرایطی جا دارد که از همه چیز صرف نظر کنیم و توافق امری عقلایی است.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان ادامه داد: امروز اصلاح طلبان چنین وضعیتی ندارند و شانس برنده شدن با آنها نیست آنها در موقعیتی هستند که چه کسی را انتخاب کنند که رد صلاحیت نشود، سران آنها که قطعا رد صلاحیت میشوند از این رو به دنبال فردی هستند که سابقه نسبتا خوبی داشته و رأی بیاورد، اما بعید است که مردم به آنها اقبال داشته باشند.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، تصریح کرد: اگر در انتخابات امر دایر شد بر اصولگرا و اصلاح طلب، همه باید بر روی اصولگرا اتفاق کنند و نظرات دیگر خود را کنار بگذارند و بر روی شخصی اجماع کنند که در مقابل آنها رأی داشته باشد.
مصباح یزدی بیان داشت: اما امروز رقابت در میان اصولگرایان است، چون اصلاح طلبان بعد از فتنه 88 دیگر در میان مردم جایی ندارند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد