چه کسی نامزد نهایی دولت خواهد بود؟

در حالی که واکنش ها به خبر نامزدی برخی دولتی ها در انتخابات ریاست جمهوری و تأیید و تکذیب برخی دیگر گمانه حضور پررنگ دولت در انتخابات را قوت می بخشد، دولت در ارگان رسمی خود نام نامزدهای تازه‌ای را گنجاند.
کد خبر: ۵۵۲۱۱۲
چه کسی نامزد نهایی دولت خواهد بود؟

با قرار گرفتن در سراشیبی پایان کار دولت و نزدیک شدن به زمان برگزاری یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، تنوع سلیقه ها و برداشت های مختلف از مدیریت اجرایی کشور، فضای سیاسی  را به گونه‌ای رقم زده که در آستانه انتخابات پیش رو، چندین گروه و ائتلاف برای ورود به این عرصه حساس و تصمیم ساز،اعلام موجودیت کرده و عرض اندام کنند.

در این بین اما کارشناسان سیاسی کشور بر این باورند که دولت وقت نیز یکی از چند گروهی است که همزمان با دیگر سیاسیون، فعالیت خود را در عرصه شناسایی و معرفی نامزد مورد نظر آغاز کرده است.

در این میان صبح امروز یکشنبه روزنامه دولت لیستی از اسامی نامزدهای قطعی و احتمالی ریاست جمهوری منتشر کرد که در آن اسامی برخی چهره های دولتی نیز در صف ورود به عرصه رقابت به چشم می خورد.

این فهرست در حالی منتشر شده است که نام محمد رضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور برای نخستین بار در میان نامزدهای ریاست جمهوری به نمایش گذاشته شده است.

البته نکته قابل توجه دیگر گزارش ایران ترتیب انتشار اسامی نامزدهای احتمالی است که به نظر می‌رسد تلاش شده است بر اساس احتمال ورود به عرصه انتخابات و یااهمیت چهره سیاسی چیده شود؛ در صدر این اسامی نام اکبر هاشمی رفسنجانی و پس از آن به ترتیب اسفندیار رحیم مشایی و سید محمد خاتمی به چشم می خورد.

همچنین  نام چهره‌های دولتی همچون غلامحسین الهام، علی نیکزاد، علی اکبر صالحی، روح الله احمدزاده کرمانی نیز در لابلای نامزدهای احتمالی دیده می‌شود.  

تأیید نیکزاد ، تکذیب یک منبع آگاه

علی نیکزاد که به طور همزمان کلید دار سه وزارتخانه اصلی دولت است، یکی از چهره هایی است که نامزدی وی در محافل سیاسی و رسانه‌ای مطرح شده است.

یکی از خبرگزاری ها در 11 فروردین امسال در خبری آورد که نیکزاد در حاشیه جلسه کار گروه مسکن و حمل و نقل اردبیل در پاسخ به این سئوال که در انتخابات آماده رقابت با رقبا است یا نه عنوان کرد: در انتخابات ریاست جمهوری حضور خواهم داشت.

نیکزاد همچنین نسبت به این که از سوی گروه یا جریانی خاص در انتخابات حاضر می‌شوید، سکوت کرد و پاسخی نداد.
 
این خبر اما ساعاتی پس از انتشار و در پی عکس العمل های گوناگون تکذیب شد.

یک سایت خبری وابسته به دولت اعلام کرد که نیکزاد در گفت و گو با یکی از مقامات عالی رتبه دولت اعلام داشته به هیچ وجه قصد نامزدی در انتخابات را نداشته و منظور از حضور در انتخابات صرفاً مشارکت در انتخابات که وظیفه تک تک ایرانیان است بوده است!

اصرار دولتی ها و انکار الهام برای کاندیداتوری

الهام اما یکی دیگر از چهره‌های دولتی است که نامزدی وی مورد بحث محافل سیاسی است، اما نه خودش که در کسوت سخنگویی قرار دارد و نه هیچ مرجع  دولتی دیگری در این باره اظهار نظر شفاف و روشنی نمی کنند.

با طرح چنین زمزمه هایی در محافل سیاسی اما دولتی ها دست روی دست نگذاشته و یک منبع آگاه در دولت درمورد نامزدی آقای سخنگو اعلام کرد که الهام احتمال نامزدی خود را در انتخابات رد کرده است.

این منبع آگاه در ادامه فضای قضاوت دراین باره را به یک فضای دوگانه تبدیل کرد و در ادامه تصریح کرد: در دولت درخواست های زیادی برای نامزدی وی مطرح شده؛ اما الهام این درخواست ها را قبول نکرده و گفته است نامزد نمی شود.

گمانه زنی ها درباره نامزدی الهام اما به اینجا ختم نشد و در ماه های پایانی سال 90 خبر دیدار وی و همسرش با آیت الله مصباح در رسانه ها سر و صدای تازه ای برپا کرد. اگرچه خبر این دیدار به گونه منتشر شد که نشان می داد هدف الهام از این دیدار انتخاباتی نبوده و تلاش کرده که نظر آیت الله مصباح را نسبت به احمدی نژاد تغییر دهد اما بهانه‌ای شد که باز هم گمانه زنی ها درباره نامزدی وی هر چه بیشتر در محافل سیاسی مورد بررسی قرار گیرد.

سخنگوی دولت اما در آخرین واکنش به خبر نامزدی خود در حاشیه جلسه هیئت وزیران عنوان کرد: دولت جای کار حزبی نیست بلکه محل کار اجرایی و خدمت به مردم است.

مشایی فقط مسئول نامه هاست

مشاور رئیس جمهور یکی از گزینه های پرحاشیه ای است که گمان می رود در انتخابات ریاست جمهوری به نمایندگی از دولتی ها وارد انتخابات شود.

وی در مراسم اولین سالگرد شهید قشقایی و مصطفی احمدی روشن پس از ورود به محوطه مسجدالشهدای سازمان انرژی اتمی با سوالات خبرنگاران درباره نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری مواجه شد که در پاسخ به آنها لبخندی زد و گفت: کار من نامه گرفتن است اگر نامه‌ای دارید، بدهید.

رئیس دبیرخانه جنبش عدم تعهد در ماه های پایانی سال 91  نیز در حاشیه یکی از جلسات هیئت وزیران در واکنش به سوالات خبرنگاران درباره مسئله نامزدی‌اش سکوت کرد و پاسخی نداد.

وی البته در واکنش به این سوال که برخی چهره های سیاسی معتقدند رقیب جدی نامزدهای انتخابات مشایی است عنوان کرد این حرف ها را جدی نگیرید!

اما خبرها  از ورود جدی مشایی به انتخابات به اینجا ختم نشد و چندی بعد خبری مبنی بر این که مشاور رئیس جمهور در نشستی با مازندرانی های مقیم تهران نامزدی خود را اعلام کرده و در این باره سخن گفته است منتشر شد.

البته این خبر نیز در کمتر از 24 ساعت پس از انتشار از سوی پایگاه اطلاع رسانی دولت تکذیب شد.

در این تکذیبیه آمده بود؛ رئیس دفتر رئیس جمهور در خصوص انتخابات ریاست جمهوری آینده و ورود به این عرصه، در هیچ محفل خصوصی و عمومی هیچگونه اظهار نظر و موضعگیری خاصی نه به نفع خود و نه برای نامزد دیگری نداشته است و انتشار این گونه خبرها علیه دولت است.

گمانه زنی ها و زمزمه ها از حضور احمدی نژاد در انتخابات اما تا آنجایی ادامه پیدا کرد که شعار«زنده باد بهار» به طور مشترک آن هم چند ده بار از زبان اسفندیار رحیم مشایی و محمود احمدی نژاد شنیده شد و کار را به جایی رساند که سیاسیون به این باور برسند که این شعار، شعار انتخاباتی مشاور رئیس جمهور است.

بر زبان آوردن شعار «زنده باد بهار» همزمان با چندین حضور رسانه‌ای مشایی از جمله حضور در مراسم نهال کاری در جمع سفرای کشورهای عضو جنبش عدم تعهد و جشن درخت کاری در جمع اهالی هنر و نیز دریافت نشان فرهنگ و هنر از رئیس جمهور، گمانه زنی نامزدی وی از سوی دولت را قوت بخشید.  

مشایی اما آخرین اظهار نظر درباره نامزدی خود را در جمع همکاران اسبقش در سازمان میراث فرهنگی مطرح کرد.

وی در جمع کارکنان سازمان میراث فرهنگی در پاسخ به این سوال که آیا در آستانه فرارسیدن بهار و با توجه به سخنانی که با محوریت «بهار» مطرح کردید و حالا هم در خانه خودتان هستید، نمی‌خواهید نامزدی خود را برای انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام کنید، پاسخ داد:اینجا سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیست، بلکه برنامه مربوط به سازمان میراث فرهنگی است.

وی به این پاسخ بسنده و از اعلام موضع رسمی نسبت به حضور یا عدم حضور در انتخابات خودداری کرد.

حرف ریاست جمهوری را نزنید؛خطرناک است!

حمید رضا حاجی بابایی که با ارائه طرح های متعدد در پی نجات نظام آموزش و پرورش کشور است یکی دیگر از چهره های دولتی است که زمزمه هایی از نامزدی‌اش به گوش می رسد.

وزیر آموزش و پرورش البته معتقد است که حتی حرف زدن درباره ریاست جمهوری و نامزدی برای انتخابات خطرناک است!

این در حالی است که حجت الاسلام محمدیان معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش در حاشیه آیین افتتاح دانشگاه فرهنگیان عنوان کرده بود که فرهنگیان کشور از وزیر آموزش و پرورش درخواست دارند که نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود.

لیاقت ریاست جمهوری را ندارم

علی اکبر صالحی یکی دیگر از گزینه های دولتی است که گمانه زنی هایی از نامزدی وی در انتخابات ریاست جمهوری دیده می‌شود.

البته وی سوال درباره نامزدی‌اش را با سوال دیگری پاسخ داده و گفت:آیا به من می‌آید که نامزد ریاست‌جمهوری شوم؟ نامزدی برای ریاست جمهوری لیاقت می‌خواهد!

در این میان اما گمانه زنی‌هایی مبنی بر حمایت دولت از نامزدی چهره‌هایی چون سید حسن موسوی مسئول دفتر رئیس جمهور و ابوالحسن فقیه رئیس سازمان هلال احمر نیز به گوش می رسد و این گمانه زنی ها شائبه این که دولت گزینه های خود را یک به یک در برابر افکار عمومی قرار داده تا میزان اقبال به آنها را مورد ارزیابی قرار دهد را قوت بخشده و به نظر می رسد که دولت در حدود دو ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری چراغ خاموش در حال حرکت است.

و اما رحیمی

با این حال امروز روزنامه دولت از احتمال حضور محمد رضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور در انتخابات ریاست جمهوری خبر داد. باید منتظر شد و واکنش دولتی ها و شخص آقای معاون را به خبر رسانه دولت دید.(مهر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۲
م. ت.
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۹
۰
۰
با عملكردی كه دولتیان محترم در حل مشكلات مردم داشته اند به نظر نمی رسد رای چندانی بیاورند حتی اگر احمدی نژاد مجددا كاندیدا باشد.
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۳
۰
۰
سلام چه گلی اینان بر سر مردم زدند كه دو باره می خواهند بیایند

نیازمندی ها