
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
براساس گزارشهای رسمی اعلام شده از ناسا، بیست و هفتم بهمن امسال (پانزدهم فوریه) سیارکی به بزرگی نصف یک زمین فوتبال و به وزن 130 هزار تن با سرعت 6.3 کیلومتر بر ثانیه از فاصله کمتر از 27 هزار کیلومتری سطح زمین یعنی ارتفاعی پایینتر از محل استقرار ماهوارههای مخابراتی و هواشناسی از کنار زمین عبور خواهد کرد که اگر به هر علتی تغییر مسیر دهد یا تحتتاثیر عوامل و پدیدههای نجومی به زمین نزدیکتر شود با آن برخورد کرده و انفجار عظیمی به وقوع میپیوندد.
نگران نباشید. اساسا قرار نیست این سیارک دست نوازشی به سر زمینیان بکشد؛ اما این رویداد نجومی برای بسیاری از علاقهمندان به حوزه نجوم یا بهتر بگوییم برای ستارهشناسانی که در انتظار رویدادهای نادر نجومی لحظه شماری میکنند، فرصت مغتنمی برای شناخت هرچه بهتر سیارکها و اجرام کیهانی است. تاکنون بندرت شاهد عبور سیارکی در فاصلهای به این نزدیکی از سطح زمین بودهایم.
در همسایگی این کره خاکی سیارکهایی در ابعاد و اشکال گوناگون وجود دارد که میتوان آنها را در محدودهای از سیارکهای بسیار کوچک به اندازه یک توپ والیبال تا صخرههای بزرگی به عرض چند کیلومتر طبقهبندی کرد.
از زمانی که کاوش در فضا مورد توجه قرار گرفته است تا امروز هیچ یک از ساکنان زمینی شاهد عبور جسمی به این بزرگی از نزدیکی سطح زمین نبودهاند. این سیارک که با سرعت از جنوب غربی تا شمال شرق زمین حرکت خواهد کرد، در آسمان تاریک شب در اروپا، آسیا، آفریقا و استرالیا همچون جرم درخشانی بر فراز آسمان قابل رویت است، اما تصور نکنید همه میتوانند مسیر حرکت این سیارک را در آسمان تعقیب کنند. تنها ستاره شناسان آماتور باتجربه از عهده رصد این سیارک بر میآیند.
طبق بررسیهای آماری هر 40 سال یک بار سیارکهای مشابهی از نزدیکی سطح زمین عبور میکنند، اما معمولا هر 1200 سال یکبار این سیارکها به قدری به زمین نزدیک میشوند که میتوانند سطح زمین را خراش دهند.
خدا را شکر که به نظر میرسد این سیارک یک سیارک سنگی است، در غیر این صورت اگر قرار بود یک سیارک آهنی از نزدیکی سطح زمین عبور کند، احتمال برخورد آن با سطح زمین به مراتب بیشتر بود.
گرچه عبور سیارکی در این ارتفاع که نزدیکی محل استقرار ماهوارههای مخابراتی و هواشناسی است، میتواند تهدیدی برای آنها باشد، اما حتی احتمال اینکه این سیارک یکی از این ماهوارهها را هدف قرار دهد نیز بسیار ناچیز است. پس آسوده بخوابید زمین در امن و امان است.
فرانک فراهانی جم - گروه دانش
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد