مادر نقش بسیار مهمی در تربیت پسر دارد. او باید پسرش را خوش اخلاق، مهربان، انسان دوست، با هدف، شریف، اگاه، شجاع، علاقمند به کار، وظیفه شناس، سالم و موفق تربیت کند.
پسر برای اماده شدن برای زندگی، هم به پدر احتیاج دارد هم به مادر. پدر برای پسرش الگوی مرد است، و مادر نماد عشق و محبت و نیز الگوی یک زن است. او با رفتار و گفتار مادرش زن ها را می شناسد و برای اینده خود تصمیم می گیرد. بنابراین بر پدر و مادرهای اگاه لازم است که اگر در رفتار و گفتارشان مشکلی است ان را بر طرف سازند.
راهکارهای مهم و کاربردی
- محبت کردن
یک راه ساده برای برقرار کردن یک رابطه خوب و مستحکم این است که ،همیشه به پسرتان محبت کنید. او به محبت شما نیاز دارد، البته محبتی که در رفتار و گفتار شما دیده و احساس شود. پسری که به قدر کافی از عشق و محبت مادر برخوردار است، اغلب فردی شجاع، قوی، مستقل و موفق ... می شود. به این ترتیب چنین پسری می تواند در اینده مرد یک زندگی موفق، سالم و با نشاط باشد.
اما پسری که بیش از حد تعادل از عشق و محبت مادر برخوردار است، غالبا فردی وابسته، ضعیف، حساس و ناسازگار ... می شود. به این ترتیب چنین پسری نمی تواند در اینده مرد یک زندگی موفق، سالم و با نشاط باشد.
- ر کنارش باشید
همیشه کنارش باشید و برایش وقت بگذارید، اما او را به خودتان وابسته نکنید. زیرا پسر بچه ها مادرشان را از هر کس و هر چیزی در این دنیا بیشتر دوست دارند، در حقیقت عاشق مادرشان هستند و همچنین نیاز دارند که همیشه صدای مادرشان را بشنوند و او را دور و بر خودشان ببینند. پسری که بیش از حد به مادرش وابسته است، فردی بی اراده، ضعیف و وابسته خواهد شد. پسری هم که هیچ گونه علاقه و وابستگی به مادرش ندارد، غالبا فردی پرخاشگرو تند خو بار خواهد آمد . بنابراین سعی کنید او را فردی مستقل و اجتماعی بار بیاورید و از او یک مردو یک انسان کامل بسازید تا بتواند در اینده از پس مشکلات ریز و درشت زندگی بر بیاید و کمتر گرفتار مشکلات رفتاری شود.
- سعی کنید پسرتان را خوب بشناسید
برای ایجاد یک ارتباط خوب و پابرجا باید پسرتان را خوب بشناسید و از ویژگی های روحی و جسمی او اگاه باشید، عواطف و احساسات او را درک کنید، و به شخصیت اش احترام بگذارید. پسری که مادرش او را به خوبی درک می کند و رابطه خوبی با او دارد، اغلب با دیگران به ویژه همسالان خود بهتر رفتار می کند. بنابراین مادرانی که برای شخصیت پسرشان ارزش و احترام قائلند و احساسات و عواطف او را به درستی درک می کنند، در حقیقت به پسرشان اموزش می دهند تا به شخصیت، افکار، عواطف و احساسات دیگران احترام بگذارد و انها را درک کند.
- تاثیر محیط خانواده
پسری که در محیطی ارام زندگی می کند و در کانون گرم خانواده دور یک میز می نشیند و غذا می خورد، غالبا به لحاظ سلامت روحی و روانی دچار مشکل نمی شود و کمتر درگیر اضطراب و نگرانی، افسردگی... می شود و می تواند با شما و دیگران ارتباط خوبی بر قرار کند. بنابراین سعی کنید، محیط خانه ارام باشد نه میدان جنگ، زیرا این گونه بهتر می توانید با پسر دلبندتان ارتباط دوستانه ای بر قرار کنید. پس محیط خانه را ارام و امن نگه دارید تا او هم احساس ارامش کند، و درگیر رفتارهای خشونت امیز و مخاطره امیز نشود.
- صحبت کردن
گاهی اوقات داخل اتاقش بشوید، در کنارش بنشینید و با او درباره اهداف، ارزوها، و برنامه هایی که در اینده دارد صحبت کنید. حتی درباره معنویت، اخلاقیات، ارزش ها با هم صحبت کنید اما جر وبحث نکنید و به عقاید یکدیگر احترام بگذارید. دوستانش را بشناسید زیرا انها تاثیر زیادی بر او می گذارند. برای او وقت بگذارید، هم پای او راه بروید، گاهی کنار رودخانه ای بنشینید و به صدای اب گوش بدهید. حتی برنامه ریزی کنید و با هم به تئاتر بروید و درباره موضوع و شخصیت های که در ان بازی کرده بودند، صحبت کنید. همیشه با او حرف بزنید و متوجه شوید، به چه می اندیشد و چه برنامه های برای اینده دارد. از پدرش بخواهید تا درباره ی روابط جنسی و عوارض مواد مخدر و سیگار با پسرش صحبت کند.
- تشویق و تحسین کردن
هدفمند زندگی کردن را به پسرتان بیاموزید و این که در زندگی چه برنامه و هدفی را باید دنبال کند. او را برای رسیدن به هدفش تشویق و ترغیب و از او حمایت کنید تا هم در کار و هم در روابط فردی و اجتماعی به موفقیت برسد. این نکته حائز اهمیت است که باید از او توقع داشته باشید، یعنی به او بگویید که انتظار دارید او موفق بشود. به این ترتیب انتظارهای شما او را مجبور می کند تا برای کسب موفقیت بیشتر تلاش کند. هرگز فراموش نکنید که پسرهایی در اینده موفق می شوند که مادری بسیار صبور و قوی داشته باشند، مادری که سرچشمه قدرت و تشویق است، نه انتقاد و سرزنش. شما با انتقاد و سرزنش کردن فقط اعتماد به نفس او را پایین می اورید. بنابراین مشوق او باشید و فرصت های رشد و شکوفایی را برای او مهیا کنید.
- احترام گذاشتن
اگر پسرتان بیش از حد غر می زند، عصبانی و خشمگین می شود و نسبت به پرسش های شما پاسخ های غیر منطقی و غیر معقولی می دهد یا با گستاخی رفتار می کند، باید به او بگویید، وقتی در کنار شماست، مراقب رفتار و گفتارش باشد. هرگز به او اجازه ندهید به شما یا پدرش بی احترامی بکند. چرا که او دیگر بزرگ شده و باید مهارت های خوب ارتباط بر قرار کردن با دیگران بویژه افراد خانواده را یاد بگیرد و همیشه به شما احترام بگذارد، زیرا در غیر این صورت در ارتباط دوستانه میان شما خدشه وارد می شود. و همچنین مراقب باشید علاوه بر شما به زنان دیگر هم احترام بگذارد.
چند نکته طلا ی
_ همیشه، به همسرتان در حضور پسر احترام بگذارید، زیرا پدرها قهرمان زندگی پسرها هستند.
_ همیشه، محیط خانه را مکانی امن و ارام قرار بدهید.
_ همیشه به پسرتان اظهار محبت کنید، اما نه بیش از حد تعادل.
_ همیشه در کنارش باشید و برایش وقت بگذارید، اما او را به خودتان وابسته نکنید.
_همیشه، مشوق او باشید و کمتر از او انتقاد کنید.
_همیشه به او بگویید که دوستش دارید.
مترجم :نسرین علیمحمدی
منبع: fatherhood.about.com
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد