به گزارش فارس، آمریکا «ظاهرا» بار دیگر برای مذاکره با ایران پیش قدم شده و این بار «جو بایدن»، معاون اوباما مسئولیت ابلاغ این پیام را برعهده داشته است. از این رو بود که او یک هفته بعد از شروع دور دوم ریاست جمهوری باراک اوباما، تریبون بینالمللی کنفرانس امنیتی مونیخ را مغتنم شمرد تا از آمادگی واشنگتن برای مذاکره با ایران آنهم در صورت «جدیت» تهران سخن بگوید.
وزیر امور خارجه کشورمان نیز فاکتوری مهمتر را شرط آغاز مذاکرات عنوان کرد. او که با شبکه «یورو نیوز» گفتوگو میکرد، در پاسخ به پرسشی در این زمینه اظهار داشت: «آمریکا اول باید «حسن نیت» خود را ثابت کند و به ایران تضمین کافی بدهد». صالحی سپس گفت: «متاسفانه تجربیات قبلی ما چیزی خلاف این موضوع را نشان میدهد».
اینکه آمریکا، از یک سو، در مقاطع مختلف از تمایل به گفتوگو با ایران سخن میگوید و از سوی دیگر، هر روز حلقه تحریمها علیه ایران را تنگ میسازد، نشان دهنده همان حلقه مفقودهای است که علی اکبر صالحی از آن سخن گفت؛ «حسننیت آمریکا». در صورت بروز بیرونی و عملی این رفتار از سوی آمریکاییها، قطعا سیاستمداران ایرانی در آن زمان، شرایط را برای بررسی درخواست سران کاخ سفید مناسب خواهند دید اما با اوضاع کنونی، چنین انتظاری از طرف ایرانی، دور از ذهن و نابجا خواهد بود.
عقبنشینی آمریکا
روزنامه النهارچاپ لبنان با انتشار مقاله ای با عنوان« عقبنشینی جزئی آمریکا از خاورمیانه» نوشت: اظهارات اخیر جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا نشان می دهد که او ترجیح می دهد که مسائل مورد اختلاف با ایران از طریق دیپلماتیک حل و فصل شود . و در عین حال تأکید کرد که سیاست امریکا در قبال این کشور هرگز مهار ایران نخواهد بود
این روزنامه می افزاید: دولت اوباما در صورت اطمیان از موفقیت این تلاش، حاضر خواهد شد تعدادی از خواسته های ایرانی ها را محقق سازد، به عنوان مثال به آن ها اجازه خواهد داد روند غنی سازی را با سطحی پائین که ممکن است به 5 درصد هم نرسد دنبال کنند
کارشناسان راجع به بازنگری سیاسی فراگیر امریکا در مورد اسرائیل و فلسطینی ها می گویند که تلاش دولت امریکا، با استناد به بازنگری فراگیر یادشده در مورد پرسش مطرح شده، به نوعیت دولتی که بنیامین نتانیاهو در اسرائیل تشکیل خواهد داد، و میزان آمادگی او، و محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای ازسرگیری مذاکرات بستگی دارد. و چنان چه آمادگی جدی باشد اوباما ممکن است وارد تلاشی برای آشتی دادن آن دو با یکدیگر شود . البته از قرائن و شواهد چنین برمی آید که نتانیاهو ممکن است به خاطر نیازش به امریکا برای پرداختن به مسأله ایران تمایلی به از سرگیری مذاکرات نشان دهد .
تخلف دولت در ارائه لایحه بودجه
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت متاسفانه هر روز و هر ساعت تخلف قانونی دولت در ارائه لایحه بودجه به مجلس استمرار پیدا می کند.
به گزارش مهر، محمدرضا باهنر که در غیاب علی لاریجانی ادامه ریاست جلسه علنی امروز مجلس را بر عهده داشت در پاسخ به تذکر یکی از نمایندگان مبنی بر تاخیر دولت در ارائه لایحه بودجه سال 92، گفت: هر روز و هر ساعتی که می گذرد متاسفانه این تخلف قانونی دولت استمرار پیدا می کند.
نیازمندی آمریکا به ایران
فارین پالیسی نوشت: اوباما همواره از تنگتر کردن حلقه فشارهای اقتصادی علیه ایران سخن گفته است با این امید که اگر این فشارها ایران را به زانو در نیاورد حداقل به میز چانهزنی بکشاند. این تلاش آمریکا به موفقیت نزدیکتر میشود اگر درامد سالانه کلانی از جانب ایالات متحده به ایران نرسد. بله این واقعیت دارد: ایالات متحده عملا در حال نفع رساندن اقتصادی به ایران است.
این نفع مالی از آن جایی به ایران میرسد که آمریکا و متحدانش در ناتو به بنادر ایران در خلیج فارس و دریای عمان نیاز دارند. آمریکا در پیدا کردن راه جایگزینی برای مرتبط کردن افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی و دریاهای آزاد ناموفق بوده است. در نتیجه این مشکل، کشتیهای چینی، روسی، هندی و اروپایی راهی جز استفاده از بندرعباس در جنوب ایران ندارند تا سالانه 90 میلیون تن کالا را به ترکیه، کشورهای مدیترانه، اروپا و روسیه حمل کنند.
این تجارت چنان گسترش یافته است که ایران به کمک هند و روسیه در حال ساخت مسیر دیگری یعنی راه آهن برای شهر چابهار است. این مسیر جدید نقش ایران را نیز بیشتر خواهد کرد. ایران برنده خواهد شد و افغانستان و آمریکا بازنده خواهند بود. یک دهه است که آمریکا چشم خود را بر این ضعف بسته است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
«جامجم» در گفتوگوی اختصاصی با سه نماینده مجلس الزامات سرمایهگذاری در تولید را بررسی کرد
حسن روشن در گفت و گو با جام جم آنلاین مطرح کرد ؛
در گفتوگوی «جامجم» با یک کارشناس تحولات جمعیت ایران و جهان مطرح شد