به گزارش جامجم، در روز سوم جشنواره، فیلم سینمایی «روزروشن» اولین ساخته حسین شهابی مورد توجه اهالی رسانه و منتقدان قرار گرفت و بین فیلمهای به نمایش در آمده در این روز شاید بهترین فیلم محسوب میشد.
اغلب سکانسهای این فیلم در کوچههای شلوغ خیابان جمهوری و خیابان انقلاب فیلمبرداری شده بود و اثری پُردیالوگ به شمار میرفت.
بازی مهران احمدی در این فیلم هم مورد توجه مهمانان خارجی قرار گرفت و پس از پایان فیلم دور او جمع شده بودند.
حاشیههای یک روز روشن
نشست پرسش و پاسخ «روز روشن» هم یکی از خبرسازترین نشستهای جشنواره تا امروز بود. در این نشست مهران احمدی با بیان اینکه سینمای غیردولتی زنده است، گفت: روز روشن یک فیلم مستقل است و ما خرج آن را از جیبمان دادیم.
این بازیگر سینما همچنان که اشک میریخت، ادامه داد: من درود میفرستم به کسانی که برای فرهنگ و سینما نفسشان بند آمده و کارشان را ادامه میدهند.
در این نشست، شهابی کارگردان فیلم هم درباره شباهت فیلمش به «سگکشی» ساخته بهرام بیضایی گفت: کلیت ایندو فیلم شبیه هم است ولی دو نگاه متفاوت دارد. من هیچ وقت خودم را با استاد بیضایی مقایسه نمیکنم.
مصطفی زمانی و خداحافظیاش از بازیگری!
بر خلاف روز روشن، نمایش فیلم «برلین منفی 7» که جمعیت زیادی را هم به برج میلاد کشانده بود، چندان مورد استقبال قرار نگرفت و تعداد زیادی از تماشاگران در اواسط فیلم از سالن بیرون آمدند.
این فیلم در کشور آلمان فیلمبرداری شده بود و یک بازیگر آلمانی نقش اول آن را بازی میکرد. نشست پرسش و پاسخ «برلین منفی 7» با حواشی بسیاری همراه بود. در این نشست که با ازدحام خبرنگاران و عکاسان روبهرو بود، محمدرضا شهیدیفر را واداشت تا برای کسانی که قادر به دیدن چهره عوامل فیلم نیستند، گزارش رادیویی از شرح ماوقع ارائه دهد! رامتین لوافی هم به عکاسان قول داد تا زمانی جداگانه برای عکاسی از مصطفی زمانی در اختیار آنها قرار داده شود!
سیامک پورشریف، تهیهکننده «برلین منفی 7» در بخشی از این نشست، دستمزد بازیگران خارجی این فیلم را کمتر از بازیگر ایرانی دانست که صحبت او واکنش «مصطفی زمانی» را در پی داشت.
زمانی بلافاصله خطاب به تهیهکننده فیلمی که در آن بازی کرده است، گفت: اگر بتوانید چنین چیزی را ثابت کنید، من از بازیگری خداحافظی میکنم. سماجت خبرنگاران در مورد کشف هزینه واقعی تولید این فیلم هم بخش دیگری از حاشیههای این نشست بود.
سرانجام تهیهکننده فیلم در این باره گفت: ما وقتی این فیلم را میساختیم، یورو 1500 تومان بود، حالا که 5000 تومان شده، من چطور باید هزینهاش را بگویم. این فیلم حدود 1.5 تا دو میلیارد تومان هزینه داشته است.
عقاب صحرا بدون ستاره
در چهارمین روز از جشنواره فیلم فجر هم فیلم سینمایی «عقاب صحرا» ساخته مهرداد خوشبخت در برج میلاد روی پرده رفت. این فیلم که با شایعاتی مبنی بر پایین بودن کیفیت فیلم با وجود صرف هزینهای گزاف مواجه بود، با استقبال تماشاگران روبهرو نشد.
در نشست پرسش و پاسخ «عقابصحرا»، دفاع نکردن خوشبخت از فیلمی که کارگردانی کرده، کاملا مشهود بود؛ به حدی که شهیدیفر این نکته را به او گوشزد کرد.
وقتی پای اعلام هزینههای فیلم به میان آمد، عباس اکبری تهیهکننده، گفت: اگر هزینه یک فیلم را تلاش گروه سازندهاش بدانید، هزینه این فیلم بالاست، ولی این فیلم هزینه سه فیلم سینمایی روز را برداشته که حدود 2.5 میلیارد تومان است.
خوشبخت درباره دلایل انتخاب بازیگرانش گفت: وقتی میخواستیم این فیلم را بسازیم، بیشتر بازیگران سر کار دیگری بودند و ما تصمیم گرفتیم از ستارهها استفاده نکنیم. این اظهارنظر خوشبخت با واکنش روناک یونسی مواجه شد.
شکسته شدن بشقاب همسایه
فیلم سینمایی «اشیا از آنچه در آیینه میبینید به شما نزدیکترند» ساخته نرگس آبیار هم در جشنواره نمایش داده شد که باز هم مورد توجه نبود. این فیلم که جزئیات زندگی یک زن خانهدار را نشان میداد، بر محور شکستن بشقاب همسایه استوار بود و دستاویز قرار دادن چنین موضوعی، تماشاگران را شوکه کرده بود.
آبیار در نشست این فیلم در مواجهه با انتقادها گفت: هر کس که با خبرنگاران و منتقدان در افتاد، ور افتاد. او درباره شباهت فیلمش به فیلم «به همین سادگی» رضا میرکریمی گفت: اتفاقا این تشبیه مرا خوشحال میکند و دوست دارم شبیه ایشان فیلم بسازم.
«هیس...» فعلا بهترین فیلم از نگاه تماشاگران
بر اساس آخرین اخباری که از سینماهای مردمی و نظرسنجیهای تماشاگران منتشر شده است، فیلم سینمایی «هیس دخترها فریاد نمیزنند» فعلا بهترین فیلم از نگاه تماشاگران بوده است.
آن طور که دبیرخانه جشنواره اعلام کرده است، اسامی فیلمهای منتخب همراه با امتیاز داده شده از سوی تماشاگران به شرح زیر است:
هیس دخترها فریاد نمیزنند (پوران درخشنده) 3.32
حوض نقاشی (مازیار میری) 3.30
رسوایی (مسعود دهنمکی) 2.33
دهلیز (بهروز شعیبی) 2.05
کلاس هنرپیشگی (علیرضا داوودنژاد) 1.75
گرم شدن جشنواره در شیراز و اصفهان
از دیروز اکران فیلمهای جشنواره فجر در سینماهای اصفهان و شیراز هم آغاز شد، اگرچه در اصفهان به دلیل تجهیز نشدن سینماها به سیستم، پخش دیجیتال فیلم روز روشن به دلیل داشتن نسخه 35 میلیمتری بیشترین اقبال برای نمایش را داشت.
در شیراز هم بالاخره دیروز چراغهای جشنواره روشن شد و سینماهای پایتخت فرهنگی ایران هم شروع به نمایش فیلمهای جشنواره کرد.
پخش زنده اختتامیه فیلم فجر از سه شبکه
محمدحسین صوفی معاون صدای رسانه ملی هم شنبهشب به برج میلاد آمد و از پخش زنده اختتامیه این جشنواره از دو شبکه رادیویی ایران و فرهنگ و شبکه تلویزیونی نمایش بهصورت زنده خبر داد.
صوفی گفت: ما از دو منظر به جشنواره فیلم فجر نگاه میکنیم. یکی موضوع انقلاب اسلامی است که با توجه به اهمیت، جایگاه و عزتی که انقلاب اسلامی برای مردم ما آفرید و با عنایت به نقش آن در ایران و گسترش پیام اسلام و تاثیرگذاری گسترده آن بر جهان بخصوص موضوع بیداری اسلامی منطقه و بیداری ملتها، موظفیم از جمیع جهات در مسیر اعتلای این تفکر حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه جشنواره بینالمللی فیلم فجر از دستاوردهای انقلاب و نظام اسلامی است، اظهار کرد: خوشبختانه این جشنواره از جایگاه فرهنگی و رسانهای خیلی خوب در میان رسانههای مختلف رادیویی و تلویزیونی برخوردار بوده و امسال هم ما در رسانه ملی در برابر این رویداد مهم و اثرگذار سینمایی کشور احساس مسئولیت میکنیم.
آزاده کریمی - گروه فرهنگ و هنر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد