هیلاری خانه‌نشین می‌شود؟

خودش که گفته بود می‌خواهد از سیاست برود و به زندگی بچسبد یا در زمینه حقوق زنان فعالیت داشته باشد. به قول معروف از دنیای پر پیچ و خم سیاست خسته شده و می‌خواهد مدتی بدون دغدغه زندگی کند، اما مگر می‌شود فهمید در ذهن این سیاستمداران چه می‌گذرد. یک روز می‌گویند کلا از سیاست بریده‌اند و عطای آن را به لقایش می‌بخشند، ولی روز دیگر رفتار و کارهایشان نشان می‌دهد دلشان برای سیاست و سیاست بازی خیلی تنگ شده است.
کد خبر: ۵۳۷۵۱۷
هیلاری خانه‌نشین می‌شود؟

حالا هم که کلینتون پس از چهار سال کرسی سیاست خارجی آمریکا را به جان کری داده، سوال‌ها در مورد آینده او همچنان داغ است.

مهم‌ترین سوالی که این روزها دهان به دهان می‌چرخد، بازگشت هیلاری به عرصه سیاست در سال 2016 و در رقابت برای انتخابات ریاست جمهوری است. پرسشی که به نظر می‌رسد برای رسیدن به پاسخ آن حداقل باید سه‌سال دیگر و تا آغاز رقابت‌های انتخاباتی صبر کرد.

البته با توجه شکست او در انتخابات درون‌حزبی دموکرات‌ها در سال 2008 مشخص نیست تحلیلگران به چه امیدی او را نامزد مطرح ریاست‌جمهوری برای سال 2016 می‌دانند.

در کنار تمام فراز و فرودهای این چهار سال برای سیاست خارجی آمریکا، تجربه وزیر خارجه بودن برای شخص کلینتون یک حسن به همراه داشت.

تا پیش از سال 2008 و حتی زمانی که او در همان سال برای انتخابات ریاست جمهوری خود را نامزد دموکرات‌ها اعلام کرده بود، خیلی‌ها او را با بیل کلینتون می‌شناختند و به عبارت دیگر هیلاری در سایه همسرش بود. اما این روزها دیگر هیچ خبری از آن سایه نیست و این تجربه، شخصیتی مستقل به هیلاری کلینتون داده است.

روز جمعه هم در مراسم خداحافظی با کارکنان وزارت خارجه وقتی از او خواسته شد، تجربه این چهار سالش را بگوید، از کلماتی همچون یگانه، شاخص، شورآفرین و چالش‌برانگیز برای توصیف این تجربه استفاده کرد.

وی در حالی ساختمان وزارت خارجه را ترک کرد که یک رکورد جالب توجه به نامش ثبت شد. رکورد او مربوط به سفرهای خارجی‌اش است.

کلینتون تنها وزیر امور خارجه ایالات متحده است که در عرض چهار سال به 112 کشور دنیا سفر کرد و نزدیک به 5.1 میلیون کیلومتر را درنوردید.

البته به هیچ وجه نمی‌توان برخی از نقطه‌های تاریک حضور او به عنوان وزیر خارجه آمریکا را طی این سال‌ها نادیده گرفت. یکی از آن موارد، وقوع حادثه بنغازی در یازدهم سپتامبر سال گذشته و کشته شدن سفیر آمریکا در لیبی بود. آن حادثه پیکان تند انتقادها را به‌سمت کلینتون نشانه رفت و تا آخرین روزهای مسئولیتش نیز گریبانگیر او بود.

حسین خلیلی -‌ گروه بین‌الملل

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها