اما پشت پرده این تصمیم جدید مایکروسافت، تفکر زیرکانهای نهفته است که موجب شده تنها پس از گذشت 17 ماه از عرضه ویندوز 7 مایکروسافت به فکر عرضه سیستمعامل جدیدی بیفتد. به عبارت دیگر مایکروسافت میخواهد با این تصمیم جدید خود در زمینه تبلتها و تلفنهای همراه هوشمند در رقابت با اپل و گوگل حرفی برای گفتن داشته باشد. نسخه بتای ویندوز 8 که قرار است تابستان سال آینده در اختیار کاربران قرار گیرد هنوز نیامده سروصدای زیادی را در دنیای فناوری به راه انداخته است و خبرهایی مبنی بر اینکه قرار است این سیستمعامل کار تلفن همراه را هم انجام دهد، اعلام شده است. البته وقتی مایکروسافت مدتی پیش تصمیم گرفت اسکایپ را خریداری کند ، به نظر میرسید که دلیل اصلی این کار عرضه یک سیستمعامل جدید با قابلیت پشتیبانی از این امکان باشد و بنابراین میتوانیم امیدوار باشیم از این ویندوز جدید برای برقراری تماسهای تلفنی و پاسخگویی به آن نیز استفاده کنیم.
ویندوز 8 روی تبلت های جدید
سیستمعامل ویندوز 8 که قرار است به طور رسمی در پاییز 2012 به بازار عرضه شود، هفته گذشته برای نخستین بار به صورت آزمایشی روی تبلت سامسونگ به نمایش درآمد. تبلت سامسونگ نخستین تجربه همکاری مایکروسافت با یک شرکت کرهای است. به عبارت دیگر سامسونگ نخستین شرکتی بود که توانست به عنوان یکی از پیشگامان این عرصه برای نخستین بار سیستمعامل ویندوز 8 را روی تبلت جدید خود به کار گیرد. پیش از این نیز سامسونگ با ارائه تبلت گلکسی تب به عنوان رقیبی جدی برای محصولات آیپد در دنیای دیجیتال قد برافراشته بود تا از دیگر رقبا پیشی گیرد. حال که تنها مدت زمان کوتاهی از ارائه نسخه نهایی ویندوز 8 میگذرد این شرکت موفق شده تا به کمک سختافزارهای قدرتمندی که برای تبلت جدید خود در نظر گرفته است، سیستمعامل جدیدی را در محصولاتی که قرار است در آیندهای نزدیک به بازار عرضه شود، مورد آزمایش و بررسی قرار دهد.
سیستمعاملی مجهز به فروشگاه ویندوز جدید
یکی از موضوعات اصلی و مهم مطرح شده در کنفرانس مایکروسافت که شهریور امسال در کالیفرنیا برگزار شد، بررسی ویژگیها و امکانات ویندوز 8 بود. رابط کاربری جدید طراحی شده برای ویندوز 8 یک رابط لمسی با عملکردی بسیار ساده است که مترو نام دارد. این رابط کاربری به گونهای طراحی شده است که همه برنامهها نظیر مرورگر وب، ایمیل و تقویم علاوه بر داشتن قابلیت سازگاری با رابط کاربری کلاسیک با رابط کاربری مترو نیز سازگار خواهند بود. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این رابط کاربری، لمسیبودن آن است که کاربران به کمک آن میتوانند براحتی با انگشتان خود یا با قلم با سیستمعامل ویندوز 8 کار کنند.
نکته: هر ثانیه، 7 نسخه از ویندوز 7 در سطح دنیا به فروش میرسد، اما مایکروسافت همچنان در تلاش است تا نسخه بعدی ویندوز را هر چه سریعتر و با ویژگیهای کارآمدتری در اختیار کاربران قرار دهد
به عبارت دیگر شما میتوانید به کمک صفحه کلید مجازی لمسی و فناوری تشخیص دستنوشتهها که از ابتکارات جدید مایکروسافت است، بدون نیاز به داشتن صفحه کلید از این سیستمعامل استفاده کنید. ویندوز 8 به کاربران این امکان را میدهد تا براحتی و تنها با استفاده از برنامه sky drive فایلها را براحتی با دیگر کامپیوترها به اشتراک گذارند، اما این دستاورد جدید مایکروسافت هدیهای را نیز برای برنامهنویسان در نظر گرفته است. بنابراین در این سیستمعامل جدید، برنامهنویسان راحتتر از گذشته و به کمک خدمات پشتیبانی در نظر گرفته شده برای اجزای سختافزاری میتوانند برنامههای مختلفی را در بخش فروش برنامه مایکروسافت قرار دهند. یکی از دیگر ویژگیهای این سیستمعامل که به نظر میرسد مورد توجه علاقهمندان به کامپیوتر قرار گیرد، امکان استفاده از فروشگاه ویندوز یا Windows store در این سیستمعامل است.
به عبارت دیگر، با افزودن این ویژگی به سیستمعامل ویندوز علاوه بر این که امکان خرید برنامهها و بازیها برای سختافزارهایی نظیر Lap pc یا همان سختافزار اختصاصی ویندوز 8 وجود دارد، برنامهها و تنظیمات سیستمعامل به کامپیوتر وابسته نبوده و میتوانند به راحتی و از طریق سیستمهای مختلف نیز پاسخگوی نیازهای کاربر باشند.
فناوری تشخیص چهره در ویندوز 8
یکی از تغییرات ظاهری ایجاد شده در ویندوز 8 نسبت به نسخههای قدیمی ویندوز، منوی شروع کاملا متفاوت آن است که طرح قطعهای شکل رنگارنگی دارد. در این منوی شروع به جای صفحات وب، نشانگرهایی برای برنامههای ثابت و برنامههایی که به طور زنده در این سیستم پخش و اجرا میشوند، در نظر گرفته شده است که پیامها در آنها به طور مداوم بهروزرسانی میشود. با توجه به این که این سیستمعامل به طور اختصاصی برای تبلتها طراحی شده است کاربران تنها میتوانند با کشیدن انگشت دستشان روی صفحه برنامههای مختلفی را روی صفحه نمایشگر به نمایش گذارند. سیستمعامل ویندوز 8 نیز این امکان را در اختیار کاربران قرار میدهد تا بتوانند به طور همزمان برنامههای مختلف را به روشی ساده و تنها با کشیدن و انداختن پنجره برنامه مورد نظر روی صفحه اصلی نظارهگر باشند. این سیستم با جستجوگر اینترنتی جدید مایکروسافت یعنی اینترنت اکسپلورر 10 (Internet explorer 10) سازگاری دارد.
بهرغم این که مایکروسافت هنوز اعلام نکرده است که چه زمانی این نرمافزار را در اختیار کاربران قرار خواهد داد، اما به نظر میرسد که این اقدام جدید مایکروسافت گام مهمی است برای رسیدن به هدف اصلی که همان رقابت با برنامههای لمسی آیپد است.
به گفته کارشناسان مایکروسافت در سیستمعامل جدید ویندوز ارتباط با USB و بلوتوث و همچنین رمزگذاری هارددیسک در مقایسه با نسخههای قبلی در مدت زمان کوتاهتری انجام میشود.
پیش از این، استفاده از فناوری تشخیص چهره در محصولات جدید HP و ASUS مورد توجه قرار گرفته بود و با توجه به استقبال گسترده کاربران، مایکروسافت نیز تصمیم گرفته است امکاناتی نظیر حساسیت به نور محیط و تشخیص چهره کاربر برای ورود و خروج به برنامههای مختلف را به عنوان یکی از ویژگیهای مهم این سیستمعامل مورد توجه قرار دهد. قرار است به همراه این سیستمعامل یک سختافزار اختصاصی هم ارائه شود که LaP PC نام دارد و کاملا منطبق با ویندوز 8 طراحی و ساخته شده است.
علاوه بر این، بسیاری از شرکتهای عرضهکننده محصولات نرمافزاری نیز در تلاش هستند تا محصولات جدیدی را براساس ویژگیهای این سیستمعامل به بازار عرضه کنند تا بتوانند پاسخگوی نیازهای کاربران باشند آنچه مسلم است این که مایکروسافت در سالهای اخیر همواره در تلاش بوده تا در حد امکان فاصله زمانی بین عرضه نسخههای جدید سیستمهای عامل خودرا کاهش دهد و شاید بتوان گفت این شرکت به طور متوسط هر 4 سال یکبار، نسخه ویندوز را بهروزرسانی میکند. بهرغم این که بررسیهای آماری انجامشده توسط کارشناسان مایکروسافت نشان داده است که هر ثانیه، 7 نسخه از ویندوز 7 در سطح دنیا به فروش میرسد، اما مایکروسافت همچنان در تلاش است تا نسخه بعدی ویندوز را هر چه سریعتر و با ویژگیهای کارآمدتری در اختیار کاربران قرار دهد.
منبع: microsoft.com
فرانک فراهانیجم / گروه دانش
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد