
وی، با بیان اینکه مصرف غذای چرب در افراد فاقد کیسه صفرا میتواند باعث بروز سوءجذب چربی و بروز علایمی چون نفخ شکم یا اسهال شود، افزود: چنانچه سنگ کیسه صفرا در مسیر خروجی در مجرای صفراوی گیر کند، باعث رسوب نمکهای صفراوی، زردی و خارش در بدن میشود. البته تئوری دیگری که برای بروز خارش وجود دارد مبنی بر افزایش میزان اندورفین بدن است (نظیر معتادان.) از این رو برای درمان خارش از داروهای نانوکسان و نالترکسان استفاده میشود.
این فوق تخصص کبد و گوارش، سنگ کیسه صفرا را از معضلات شایع جامعه ایرانی برشمرد و با اشاره به شیوع 7 تا 10 درصدی آن، فراوانی این عارضه را در زنان بیش از مردان (5 برابر مردان) عنوان کرد و افزود: دردهای کولیکی در ناحیه فوقانی و راست شکم به دنبال صرف غذای چرب از علایم سنگ کیسه صفرا است.
دکتر ظفردعاگو در توضیح علت بروز درد پساز صرف غذای چرب (از علایم وجود سنگ) گفت: با مصرف غذای چرب ماده کلهسیستوکولین (عامل انقباض عضلات صاف کیسه صفرا) ترشح و درد را سبب میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
طالقانی معتقد است سینمای ملی داشتن به هر قیمتی افتخار محسوب نمیشود، چون این مقوله تبدیل به یک ابژه شده و طرف غربی هر قدر خودمان را تحقیر کنیم، بیشتر به ما امتیاز میدهد
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
دکتر محمد اسحاقی، استاد دانشگاه تهران: