به گزارش فارس ، بحث آلودگی زیست محیطی و فاضلاب صنایع نساجی به ویژه برای کشور ما که دچار کمآبی است ، بسیار حیاتی است. رنگهای نساجی یکی از آلایندههای زیستمحیطی بوده که سلامت جوامع را به خطر میاندازد، لذا استفاده از فناوری نانو میتواند در جهت حذف این آلایندهها بسیار مؤثر باشد.
محمدتقی قانعیان اظهار داشت: با توجه به اینکه فرآیندهای فتوکاتالیستی دوستدار محیط زیست هستند لذا امید است در آینده، با توسعه روشهای تثبیت ، بتوان از فتوکاتالیستهای نانومقیاس، استفاده تجاری کرد.
مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: در این کار تحقیقاتی کارایی حذف رنگ راکتیو آبی 19 را در حضور اشعههای UV-A و UV-C در pH، زمان و غلظتهای مختلف رنگ، بهوسیله نانوذرات دیاکسیدتیتانیوم بررسی کردیم. نتایج بررسیها نشان داد که فرایند فتوکاتالیستی دیاکسید تیتانیوم در حضور اشعه UV-C، میتواند رنگ راکتیو آبی 19 را که در کارخانجات یزدباف تولید میشود ، تجزیه کند.
جزئیات این پژوهش که به عنوان بخشی از پایاننامه دکتری محمدتقی قانعیان و با همکاری عباس رضایی، سیدجمالالدین هاشمیان، غلامرضا موسوی و نیما تقوینیا انجام شده، در مجله Environmental Technology (جلد 30، صفحات 239–233، سال 2009) منتشر شده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد