ترکیب نویسندگان و کارشناسان این کتاب، رؤیایی است!
‌کتاب «تو عاشق شدی» نقد و بررسی شد‌؛ 

ترکیب نویسندگان و کارشناسان این کتاب، رؤیایی است!

نشست نقد و بررسی کتاب «تو عاشق شدی»، خاطرات سردار سیروس صابری از نبردهای دفاع‌مقدس و از تازه‌های انتشارات ۲۷ بعثت، با حضور سردار سیروس صابری، راوی کتاب، جواد کلاته عربی، مولف، محمد قاسمی‌پور، کارشناس-منتقد، گلعلی بابایی، نویسنده و پژوهشگر ادبیات پایداری و تعدادی از اهالی ادبیات و رسانه در سالن اجتماعات شهرداری منطقه ۱۱ تهران برگزار شد.
کد خبر: ۱۵۲۱۶۸۴
 
ارائه تصویری دقیق از نبردهای دفاع مقدس
جواد کلاته‌عربی، یکی از نویسندگان کتاب «تو عاشق شدی»، با اشاره به ارائه تصویری ملموس از عملیات‌های متعدد به مخاطب گفت: به‌دلیل آن‌که در کتاب به عملیات‌های متعددی پرداخته شده است، نخستین گام برای من این بود که خودم در جریان وقایع به درک روشنی برسم. پس از آن تلاش کردم این درک را به‌صورتی منسجم و نزدیک به واقعیت در قالب روایت ارائه کنم تا خواننده نیز بتواند تصویری ملموس از فضای نبردها در ذهن داشته باشد.او ادامه داد: در بسیاری از بخش‌ها توضیحات و یادآوری‌های سردار صابری، راوی کتاب، به روشن‌شدن جزئیات کمک می‌کرد و همین موضوع باعث شد که روایت‌ها با دقت بیشتری شکل بگیرد و از حالت کلی‌گویی فاصله بگیرد. 
   
اصالت روایت در خاطرات شفاهی باید حفظ شود
محمد قاسمی‌پور، کارشناس و منتقد ادبی، با اشاره به اختلاف‌نظردرباره تاریخ شفاهی گفت: درمتنی که می‌خوانیم، گویی نویسنده دیگری نیست‌؛ خودِ راوی سخن می‌گوید و خود را روایت می‌کند. در گوشه تابلوی برنامه، عبارت «خاطرات شفاهی» درج شده که نشان می‌دهد این خاطرات به‌صورت گفتاری بیان و ثبت شده‌اند و کتاب روح خاطرات شفاهی را حفظ کرده است. برخی معتقدند باید خاطرات شفاهی را زیباتر و ادبی‌تر کرد تا مخاطب لذت ببرد‌؛ برخی دیگر اصرار دارند روایتِ راوی، به‌همان صورت شفاهی و اصیل حفظ شود و مساله‌ اصلی، حفظ اصالت روایت است. او ادامه داد: در یکی‌دو دهه اخیر، ذائقه مخاطبان به خاطرات «زیباسازی‌شده» عادت کرده است‌؛ به‌گونه‌ای که گاه خاطره به داستان تبدیل می‌شود و فاصله‌ای با زبان راوی ایجاد می‌کند. از این لحاظ، کار کلاته و همکاران‌شان ارزنده است که به اصالت روایت وفادار مانده‌اند. این نکته برای من که در جبهه مدافع مستندات هستم، ارزشمند است. کسانی که ایشان را ندیده یا سخنرانی‌هایش را نشنیده‌اند، با خواندن کتاب همان جنس سخن و دیالوگ را می‌یابند. این ویژگی بارز کتاب است. 
   
نگاه مسجدمحور در این کتاب به‌خوبی دیده می‌شود
سردار گلعلی بابایی دراین نشست گفت: متاسفانه به‌رغم تاکیدات رهبر  معظم انقلاب، باز هم افراد زیادی هستند که خاطرات‌شان را بیان نکرده‌اند و از این منظر باید از سردار صابری سپاسگزار باشیم.وی افزود: کتاب برای خیلی‌ها خصوصا آنهایی که با سردار صابری همنشین بوده‌اند، مانوس و جذاب است و نگاه مسجدمحور در آن به‌خوبی دیده می‌شود. یکی از برکات انقلاب ما همین مساجد بودند و حضرت امام‌(ره) هم بر حفظ این سنگرها تاکید داشتند. من با توجه به فعالیت‌هایم در مسجد جوادالائمه(ع) این حس را به‌خوبی درک کرده‌ام و با این خاطرات کتاب همذات‌پنداری دارم. 
   
ترکیب نویسندگان این کتاب، رؤیایی است
میثم رشیدی مهرآبادی، فعال کتاب و رسانه در این نشست گفت:‌ اولین مواجهه من با طرح جلد کتاب بود که ناشر مدل‌های مختلفی از آن را برایم ارسال کرده بود تا نظرم را ارائه کنم و همانجا، عنوان کتاب من را کنجکاو کرد که حتما کتاب را بخوانم. وی ادامه داد: نویسندگان این کتاب یعنی آقای کلاته‌عربی و خانم جهان‌احمدی هر دو روایت‌نویسی سختگیر هستند. در مقدمه کتاب هم به این نکته اشاره شده که کتاب، قبل از انتشار به رؤیت استاد قاسمی‌پور و استاد گلعلی بابایی رسیده است. این ترکیب، رؤیایی است و نصیب هر راوی و هرکتابی نمی‌شود. این ترکیب و همنشینی را به سردار صابری باید تبریک گفت. به‌رغم حساسیت‌های این دو نویسنده که در جریان فعالیت‌های ادبی از آن مطلع هستیم، همین‌که توانسته‌اند به یک محصول مشترک برسند، امری بسیار مبارک و قابل تحسین است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰