آژانس؛ چشم دشمن در ایران

درباره کلیات توافق ایران و آژانس در حال حاضر اطلاعاتی نداریم اما آنچه می‌دانیم این است که آقای گروسی، کاملا هماهنگ با کشورهای غربی است، وزارت اطلاعات اسنادی را پیش از جنگ تحمیلی۱۲روزه، منتشر کرد که نشان می‌دهد احتمالا گروسی مرتبط با موساد است.
کد خبر: ۱۵۱۷۹۸۷
نویسنده دکتر فؤاد ایزدی | استاد دانشگاه
 
طرف‌های غربی نیاز دارند اطلاعات خود را درباره وضعیت فعلی برنامه هسته‌ای تکمیل کنند تا بتوانند مجددا اقدام به هدف‌گیری نمایند اما اگر اطلاعات در اختیارشان نباشد، امکان حمله ندارند؛ زیرا دقیقا نمی‌دانند به کجا باید ضربه بزنند و باید برآوردی از موفقیت حمله به ایران به‌دست آورند.اگر اطلاعات تکمیل باشد، برآوردشان راحت‌تر حاصل می‌شود.علت اصرار غربی‌ها بر روشن شدن وضعیت هسته‌ای ایران، این است که پیش از جنگ در کشورهای غربی این برداشت وجود داشت که اگر به ایران حمله شود، ایران ممکن است به سمت ساخت بمب اتم برود. 
بنابراین، آنها باید بدانند اورانیوم غنی‌شده در چه وضعیتی قرار دارد تا بتوانند محل نگهداری آن را از بین ببرند.دریافت اطلاعات توسط گروسی یعنی دریافت اطلاعات توسط آمریکا و اسرائیل و این یعنی فراهم ‌کردن مقدمات حمله بعدی به ایران اما چنین اتفاقی نباید رخ دهد. حال اگر توافق قاهره منجر به دادن اطلاعات کلیدی به طرف غربی شود، این توافق بسیار بد است اما اگر چنین اتفاقی رخ ندهد، این توافق به هر دلیلی که انجام شده باشد، ضرر جدی به همراه ندارد.
درحال حاضر نمی‌توانیم وارد جزئیات شویم؛ چون متن توافق منتشر نشده اما سخنان آقای گروسی مبنی بر این‌که «باید اطلاعات همه سایت‌های ایران ارائه شود» یا «محل نگهداری اورانیوم غنی‌شده باید مشخص باشد» سخنان مثبتی نیست و البته ممکن است این سخنان با واقعیت متن توافق تفاوت داشته باشد. 
نکته دیگر این است که حتی تهیه گزارش نیز الزما به نفع کشور نیست. چون صرف تهیه گزارش می‌تواند امکان جاسوسی را از طریق هک سامانه‌ها ایجاد کند. این بحث بسیار جدی است، به‌ویژه با توجه به سابقه حمله به ایران که روز قبلش گروسی گزارشی ارائه کرد. آیا این اقدام اتفاقی بوده است؟ در حالی که حمله به ایران ماه‌ها قبل طراحی‌شده و روز حمله نیز مشخص شده بود. بنابراین صدور گزارش گروسی روز قبل از حمله نمی‌تواند ‌تصادفی باشد.
شواهد نشان می‌دهد دغدغه نخست غربی‌ها، کسب اطلاعات درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران است و دغدغه دوم آنها این است که ایران موشک با برد بلند نداشته باشد و برد موشک‌ها به کمتر از ۳۰۰ کیلومتر محدود شود تا اگر به ایران حمله کردند، ایران نتواند پاسخ موثری بدهد و موشک‌ها تنها به عمق محدودی چون نجف و کربلا برسند، نه سرزمین‌های اشغالی.
این درخواست‌ها بی‌توجیه هستند و سابقه دارد که طرف مقابل همین خواسته‌های غیرمنطقی را داشته و پاسخ مثبت هم گرفته است.نباید اساسا اجازه ورود بازرسان را داد. یقین داریم که این بازرسان اطلاعات را به طرف مقابل می‌دهند و این یقین جز از طریق شواهد وزارت اطلاعات به دست نیامده است. هر بار که گزارشی محرمانه درباره ایران در آژانس تهیه شده، پیش از آن‌که به اعضای شورای حکام برسد، نسخه‌ای از آن در رسانه‌های غربی منتشر شده است.درواقع هیچ محدودیتی برای افشای اسناد محرمانه از سوی آقای گروسی وجود ندارد و تاکنون چند بار شاهد این اتفاق بوده‌ایم، بنابراین نباید کشور دوبار از یک سوراخ گزیده شود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰