به گزارش جام جم آنلاین همدان، رضا بهراملو در آیین اختتامیه جشنواره سیر سولان، اظهار داشت: سیر و موسیر از محصولات گیاهان دارویی جایگاه ویژه ای در استان داشته و در راستای الگوی کشت به دنبال رشد و فرآوری و صنایع تبدیلی آن هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان خاطرنشان کرد: در استان با بحران آب مواجه هستیم و باید به سمت کشت محصولات کم آب بر براساس الگوی کشت پیش برویم.
وی با بیان اینکه ۳۵۰ واحد صنایع تبدیلی در استان همدان وجود دارد افزود: از این تعداد ۹۲ واحد شوریجات و ترشیجات است که در آن سیر و موسیر استفاده می شود.
بهراملو با بیان اینکه برای رشد تولید و صنایع تبدیلی برنامه ریزی شده است تاکید کرد: در سه هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی این استان سیر و موسیر کشت می شود و سالانه ۶۰ هزار تن سیر از آن برداشت می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه ۵۰ درصد سیر کشور در همدان تولید می شود افزود: عمده محصول تولیدی سیر و موسیر در شهرستان همدان و بهار تولید می شود.
وی به احداث شهرک سیر اشاره کرد و افزود: برای احداث شهرک صنایع تبدیلی سیر نباید اراضی مرغوب را از بین برد و براساس قوانین باید از اراضی نامرغوب که کشاورزی در آن انجام نمی شود استفاده کرد.
بهراملو افزود: در همین راستا ۳۲۰ هکتار زمین برای شهرک صنایع غذایی در نظر گرفته شده اما عده ای مخالف محل احداث هستند و برای جابجایی این شهرک پافشاری دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان به اجرای طرح مولد سازی روستاها اشاره کرد و افزود: روستا محل تولید است و در همین راستا طرح مولد سازی روستاها در ۴۰۰ روستای همدان اجرا شد.
وی گفت: طرح مولدسازی روستاها، با هدف احیای فعالیت های روستایی در قالب تولیدکننده دامداری، صنایع لبنی و بستهبندی به عنوان آزمونه به اجرا درآمد.
بهراملو افزود: توسعه دامداریهای سبک و سنگین روستایی، توسعه شیلات و زنبورستانها، ایجاد صنایع کوچک روستایی در قالب صنایع لبنی، میوه خشک و صنعت بستهبندی، ایجاد گلخانههای کوچک مقیاس ۳۰۰ مترمربعی و توسعه فروشگاههای عرضه مستقیم محصولات روستایی از اهداف اجرای این طرح است.
گفتنی است؛ سیر همدان خرداد سال ۱۴۰۲ ثبت جهانی شد.