سهم خراسان رضوی از طرحهای نشان‌دار مالیاتی باید افزایش یابد

رییس دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: سهم این استان از طرح‌های نشان‌دار مالیاتی با توجه به حجم بالای طرح‌های نیمه تمام عمرانی و اعتبارات کم اختصاص یافته به آن باید افزایش یابد.
کد خبر: ۱۵۱۵۰۷۶
سهم خراسان رضوی از طرحهای نشان‌دار مالیاتی باید افزایش یابد
به گزارش جام جم آنلاین، علی‌اکبر لبافی روز چهارشنبه افزود: طرح‌های نشاندار مالیاتی روشی برای تشویق و ترغیب مودیان مالیاتی به پرداخت مالیات است که شامل همه مودیان نیز نمی‌شود، بلکه شاخص‌های ویژه‌ای برای این مودیان در نظر گرفته شده است.
 
وی بیان کرد: در این طرح برای مودی مالیاتی محرز می‌شود که مالیاتی که از او توسط دولت گرفته می‌شود، در کجا و برای چه کاری و برای چه طرح یا خدمتی هزینه خواهد شد، هم اینک افزون بر ۸۰ درصد از مخارج کشور از طریق مالیات تامین می‌شود لذا ۲۰ درصد باقیمانده به طرح‌های دیگر اختصاص می‌یابد که اختیار عمل نحوه هزینه کرد آن در این بخش را از طریق طرح‌های نشاندار مالیاتی به مودی واگذار کرده‌اند.
 
رییس دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: با این حال ساز و کاری برای هزینه کردن اعتبارات در حوزه طرح‌های نشاندار مالیاتی تعیین کرده‌اند که از مسیر سازمان برنامه و بودجه می‌گذرد، به این طریق که باید طرح‌های نشاندار مالیاتی از طریق دستگاه اجرایی مربوطه به حوزه مرکزی وزارتخانه مربوطه ارایه شود تا وزارتخانه آن را در ستاد مربوطه بررسی و طرح‌های اولویت بندی شود.
 
به گفته وی، در نهایت این طرح‌ها به سازمان برنامه و بودجه منتقل و در آنجا اولویت بندی و مصوب شده و به سازمان‌های مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها ابلاغ می‌شود.
 
لبافی طرح‌های نشاندار مالیاتی را روش مناسبی برای تامین اعتبار به منظور تکمیل طرح‌های نیمه تمام خراسان رضوی دانست و افزود: هم اینک هزار و ۷۲۶ طرح نیمه تمام عمرانی در استان وجود دارد که امسال ۲۰ همت (۲۰ هزار میلیارد تومان) به آن اختصاص یافته و ناچیز است، از طریق طرح‌های نشاندار مالیاتی می‌توان اعتبار لازم برای تکمیل آنها را جذب کرد.
 
وی اعتبارات شرکت خصولتی مانند فولاد خراسان را ۲۲ همت (۲۲۰ هزار میلیارد ریال) ذکر و بیان کرد: از سوی دیگر می‌توان با استفاده از ظرفیت مسوولیت‌های اجتماعی شرکت‌های دولتی و خصوصی دولتی (خصولتی)، بودجه لازم را برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام بدست آورد، این موضوع اخیرا در قالب آیین نامه مسوولیت‌های اجتماعی توسط معاون اول رییس جمهور ابلاغ شده است که ظرفیت‌های زیادی ایجاد خواهد کرد.
 
سهم یک درصدی مودیان مالیاتی از ظرفیت‌های طرح‌های نشاندار
 
معاون حسابرسی اداره کل امور مالیاتی خراسان رضوی در نشست دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان که با موضوع بررسی ظرفیت‌های طرح‌های نشاندار مالیاتی برگزار شده بود، گفت: با اینکه خراسان رضوی رتبه پنجم کشور را در تعداد طرح‌های نشان‌دار مالیاتی دارد، اما تنها یک درصد از مودیان مالیاتی موضوع تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم از این امکان برخوردار هستند.
 
مجتبی مسکنی افزود: تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم، یک تسهیلات مالیاتی برای صاحبان مشاغل است که به موجب آن، سازمان امور مالیاتی می‌تواند برای برخی از مودیان، مالیات مقطوع تعیین کند و آنها را از ارائه اظهارنامه مالیاتی و نگهداری دفاتر معاف کند. این تبصره به منظور ساده‌سازی فرآیند پرداخت مالیات برای مشاغل کوچک و متوسط در نظر گرفته شده است.
 
کارشناس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی نیز در این نشست به تشریح جزئیات سهم استان از طرح‌های نشان‌دار مالیاتی پرداخت و گفت: بر اساس اعلام سازمان برنامه و بودجه کشور، تمامی تخصیص‌های مربوط به طرح‌های نشان‌دار مالیاتی در سال ۱۴۰۴ به صورت ملی و از طریق این سازمان انجام خواهد شد.
 
علیرضا اسماعیلی مقدم افزود: سهم خراسان رضوی در سال ۱۴۰۳ حدود هفت درصد از مجموع طرح‌های نشان‌دار مالیاتی کشور بود که رقمی معادل ۷۰۰ میلیارد تومان را شامل می‌شد. از این میزان، ۲۰۰ میلیارد تومان به طرح‌های استانی و ۵۰۰ میلیارد تومان به طرح‌های ملی اختصاص یافت.
 
وی اظهار کرد: بدین ترتیب پارسال در سال ۱۴۰۳ تعداد ۲۷ طرح ملی با اعتباری معادل ۵۵۰ میلیارد تومان در فهرست طرح‌های نشان‌دار مالیاتی قرار داشت. با این حال در سال ۱۴۰۴ طرح‌های استانی از این فهرست حذف شده و هم‌اکنون ۴۲ طرح ملی با سهم هفت درصدی استان و اعتباری معادل هزار و ۲۷۰ میلیارد تومان در حال اجراست.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰