مصرف تخم‌مرغ سلامت زنانه را تهدید می‌کند؟

نتایج پژوهش جدید، سوالات مهمی در مورد اینکه آیا مصرف تخم مرغ ممکن است با افزایش خطر ابتلا به سرطان‌های خاص، به ویژه سرطان‌های مرتبط با هورمون‌ها مانند سرطان سینه، تخمدان و سرطان پروستات مرتبط باشد را مطرح کرده است.
کد خبر: ۱۵۱۴۸۸۵
مصرف تخم‌مرغ سلامت زنانه را تهدید می‌کند؟
به گزارش جام جم آنلاین، تخم‌مرغ، به‌عنوان غذای سالم و مقرون‌به‌صرفه سرشار از پروتئین، ویتامین‌ها و چربی‌های خوب شناخته شده است، اما نتایج پژوهش جدید دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد که برای برخی افراد، مصرف مقدار زیادی تخم‌مرغ ممکن است با خطرات پنهانی همراه باشد.
 
در این پژوهش از روشی به نام متاآنالیز «دوز-پاسخ» برای بررسی داده‌های بسیاری از تحقیقات قبلی استفاده شده است تا به دانشمندان کمک کند که دریابند، آیا مصرف تخم‌مرغ بیشتر، خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را ایجاد خواهد کرد یا خیر.
 
یافته‌های آنان نشان داد، زنانی که در هفته پنج عدد تخم‌مرغ یا بیشتر مصرف می‌کنند، نسبت به زنانی که به ندرت یا هرگز تخم‌مرغ مصرف نمی‌کنند، احتمال بیشتری وجود دارد که به سرطان سینه یا تخمدان مبتلا شوند، اما در مردان، به نظر نمی‌رسد که مصرف پنج عدد تخم‌مرغ در هفته خطر ابتلا به سرطان پروستات را به‌طور کلی افزایش دهد، البته در صورت ابتلا به این بیماری، آنان نیز با خطر بالاتر مرگ ناشی از آن رو‌به‌رو هستند.
 
دانشمندان دریافتند که مصرف تخم‌مرغ به‌طور مستقیم باعث سرطان نمی‌شود، اما نتایج نشان می‌دهد که ممکن است ارتباطی بین مصرف تخم‌مرغ و تهدید سرطان وجود داشته باشد که باید با دقت بیشتری مورد بررسی قرار گیرد.
 
هر چند بسیاری موارد دیگر نیز ممکن است بر خطر ابتلا به سرطان تاثیر بگذارند که شامل رژیم غذایی کلی، ژن‌ها، سبک زندگی و محیط زیست فرد است، اما این پژوهش به سادگی به الگویی اشاره کرد که نیاز به توجه بیشتری دارد. 
 
پس چرا ممکن است مصرف تخم‌مرغ با سرطان‌های مرتبط با هورمون مرتبط باشد؟ در حالی که تخم‌مرغ فواید زیادی برای سلامتی دارد، اما حاوی کلسترول و سایر ترکیباتی نیز است که ممکن است بر سطح هورمون یا رشد سلول تاثیر بگذارند و تغییرات ناشی از مصرف آنها در بدن می‌تواند در نحوه ایجاد برخی از سرطان‌ها نقش داشته باشد.
 
در گذشته نیز برخی دانشمندان اظهار کردند که مصرف تخم‌مرغ ممکن است بر سرطان‌های مرتبط با هورمون‌های جنسی تاثیر بگذارد، اما نتایج متفاوت بود. نتایج پژوهش جدید مهم است، زیرا گروه بزرگی از افراد را بررسی می‌کند و بر اهمیت تعداد تخم‌مرغ‌های مصرف شده در هفته تمرکز دارد.
 
نتیجه پژوهش کنونی این نیست که همه باید مصرف تخم‌مرغ را متوقف کنند بلکه نشان می‌دهد، افراد باید در مورد تعداد تخم‌مرغ‌هایی که مصرف می‌کنند بیشتر فکر کنند، به خصوص اگر سابقه خانوادگی سرطان‌های مرتبط با هورمون مانند سرطان سینه، تخمدان یا پروستات دارند. اگر نگران هستید یا عوامل خطر دیگری دارید، صحبت با پزشک یا متخصص تغذیه می‌تواند مفید باشد. آنان می‌توانند به شما در انتخاب غذا‌های سالم متناسب با نیازهایتان کمک کنند.
 
این پژوهش بخشی از مجموعه گسترده از تحقیقاتی است که به بررسی چگونگی تاثیر غذا‌های روزمره بر سلامت طولانی‌مدت می‌پردازد. در حالی که رژیم غذایی فقط بخشی از پیشگیری از سرطان است، پژوهش‌هایی مانند این به افراد کمک می‌کند تا تصمیم‌های آگاهانه‌تری بگیرند.
 
در حال حاضر، بهتر است بر رژیم غذایی متعادل با انواع غذا‌ها تمرکز کنید و نه اینکه بیش از حد از یک نوع ماده غذایی مصرف کنید و به نتایج پژوهش‌های جدید که در دسترس قرار می‌گیرند نیز توجه کنید.
 
نتایج این پژوهش در نشریه بریتانیایی «تغذیه» (Nutrition) منتشر شده است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰