جام جم آنلاین؛ جعفر الفتینیا ، با اشاره به شرایط کنونی صنعت برق و ناترازی که در کل کشور و به تبع آن در استان کرمانشاه با آن مواجهیم، اظهار کرد: این ناترازی ظرف یک یا دو سال ایجاد نشده و طی چندین سال به وجود آمده است. رفع این ناترازی نیز در کوتاه مدت محقق نمیشود و زمانبر است.
وی رفع ناترازی برق را نیازمند ملزوماتی در زمینههای مختلف دانست و با بیان اینکه این ناترازی تنها از طریق توسعه نیروگاهها و ایجاد ظرفیت جدید تولید برق رفع نخواهد شد و افزود: برای رفع ناترازی انرژی نیازمند یک عزم ملی و انجام اقداماتی از جمله فرهنگسازی در زمینه مدیریت مصرف، توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر، واقعی شدن قیمت برق و… هستیم.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای غرب اشارهای هم به وضعیت تولید برق در کرمانشاه داشت و با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت منصوبه نیروگاههای برق در کرمانشاه نزدیک به ۲۱۰۰ مگاوات است، خاطرنشان کرد: در مجموع نیروگاهها با توجه به عوامل متعددی که بر میزان تولید آنها اثرگذار است، حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد کمتر از توان اسمی خود تولید دارند و ظرفیت واقعی تولید نیروگاههای استان حدود ۱۸۰۰ مگاوات است.
الفتینیا درباره وضعیت مصرف برق در استان طی سال جاری نیز یادآور شد: پیک مصرف برق استان از ابتدای فصل گرم امسال تاکنون (با احتساب مصرف صنایع بزرگ) حدود ۹۳۵ مگاوات بوده است.
وی پیک مصرف برق در استان در سال گذشته را ۱۰۱۰ مگاوات اعلام کرد و ادامه داد: پیشبینی میشود پیک مصرف برق امسال استان به ۱۰۸۰ مگاوات برسد.
الفتینیا با بیان اینکه میزان مصرف برقی که توسط شرکت برق منطقهای اعلام میشود شامل مصرف برق در بخش توزیع، صنایع بزرگ ( فولاد، پتروشیمی، سیمان و …)، ایستگاههای پمپاژ سامانه گرمسیری و صادرات است، یادآور شد: البته در شرایط فعلی که در پیک مصرف فصل گرم قرار داریم، صادرات چندانی صورت نمیگیرد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای غرب با بیان اینکه افزایش نرمال سالانه مصرف برق حدود پنج درصد است، افزود: امسال رشد هشت درصدی مصرف برق را در کشور و به تبع آن استان کرمانشاه شاهد هستیم که عدد بالایی است.
وی با اشاره به اینکه برنامههای خوبی در زمینه مدیریت مصرف برق در حال انجام است، گفت: پیک مصرف برق فصل گرم احتمالا تا اواخر شهریور ادامه دارد و نیازمند مدیریت مصرف جدی در این بازه زمانی هستیم.
پیشبینی پیک ۱۰۸۰ مگاواتی مصرف برق در کرمانشاه/ تداوم پیک مصرف تا اواخر شهریور
نیاز صنایع استان به ۸۰ تا ۱۰۰ مگاوات برق برای تولید با ظرفیت مناسب
وی درباره وضعیت مصرف برق صنایع استان نیز عنوان کرد: اگر بتوان ۸۰ تا ۱۰۰ مگاوات برق در اختیار صنایع بزرگ استان قرار دارد، میتوانند تولید خود را با ظرفیت مناسب و کافی ادامه دهند.
الفتینیا با اشاره به قانون مانعزدایی از صنعت برق که سال ۱۴۰۱ در کشور تصویب شد، اظهار کرد: بر اساس این قانون تمام صنایع بزرگ و انرژیبَر لازم است به انداز مصرف برق خود تامین برق انجام دهند که از بین صنایع استان تنها سیمان مدلل تامین برق مورد نیاز خود را به میزان ۲۷ مگاوات انجام داده و اکنون در هر فصلی میتواند به طور کامل تولید خود را انجام دهد. برخی واحدهای صنعتی دیگر نیز اقداماتی را در این راستا آغاز کردهاند، از جمله اینکه یکی از صنایع فولاد استان تولید ۱۲ مگاوات برق، سیمان غرب پنج مگاوات و پتروشیمی پلیمر هم حدود ۱۵ مگاوات تولید برق را در دست اجرا دارد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای غرب با بیان اینکه متاسفانه شدت مصرف انرژی در صنایع به نسبت تولید محصولی که دارند بالاست، یادآور شد: بر اساس استانداردهایی که در داخل کشور در زمینه انحراف مصرف انرژی صنایع تعریف شده است، صنایع ما نزدیک به ۱۰۰ درصد انحراف مصرف انرژی دارند. به این معنا که اگر نیاز مصرف برق آنها به نسبت محصولی که تولید میکنند ۱۰ مگاوات باشد، حدود ۲۰ مگاوات مصرف برق دارند.
الفتینیا معتقد است، اصلاح این روند میتواند کمک بسزایی در مدیریت مصرف برق وکاهش ناترازی موجود داشته باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد