مسئول انجمن سبزنشینان دنا؛

سوختن هزاران درخت بلوط، خاموش و بی‌صدا در آتش دشتک

آرین صابری ،مسئول انجمن سبزنشینان دنا گفت: حریق گسترده باعث سوختن هزاران اصله بلوط در دشتک سی‌سخت شده و خسارتی جبران‌ناپذیر به طبیعت زاگرس وارد کرده است.
آرین صابری ،مسئول انجمن سبزنشینان دنا گفت: حریق گسترده باعث سوختن هزاران اصله بلوط در دشتک سی‌سخت شده و خسارتی جبران‌ناپذیر به طبیعت زاگرس وارد کرده است.
کد خبر: ۱۵۰۹۷۷۸

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از فارس،آرین صابری با اشاره به اهمیت حفاظت از محیط زیست تصریح کرد: دیروز ساعت  ۱۴، آتش‌سوزی وسیعی در منطقه دشتک سی‌سخت رخ داد. 

وی ادامه داد: در پی وقوع این حادثه، نیرو‌های بسیج هلال‌احمر، منابع طبیعی، محیط زیست و ستاد مدیریت بحران به همراه گروهی از نیرو‌های مردمی در محل آتش سوزی حضور پیداکردند. 

مسئول انجمن سبزنشینان دنا خاطرنشان کرد: حریق گسترده در جنگل‌های دشتک سی‌سخت تاکنون حدود ۱۰۰ هکتار از اراضی جنگلی را طعمه آتش کرده است.

وی تصریح کرد: با وجود تلاش‌های گسترده میدانی، علت دقیق این آتش‌سوزی هنوز مشخص نشده و بررسی‌ها برای شناسایی عامل یا عوامل آن در حال انجام است.

مسئول انجمن سبزنشینان دنا، گفت: آتش‌سوزی مهار شده، اما منطقه به‌شدت مستعد شعله‌ور شدن دوباره است.
صابری از فعالین محیط زیست خواست برای پایش آتش در محدوده انتهایی دشتک، پایین‌تر از چشمه، دودراک و کنار بند آب حضور پیدا کنند.

وی با اشاره به جایگاه بی‌بدیل زاگرس در اکوسیستم ایران اظهار داشت: پایش و پاسبانی از مناطق جنگلی، به‌ویژه جنگل‌های زاگرس که نگین سبز ایران‌اند، باید در صدر اولویت‌های نهاد‌های مرتبط قرار گیرد.

صابری با ابراز اندوه از تکرار چنین فجایع زیست‌محیطی افزود: چنین آتش‌سوزی‌های گسترده‌ای، نه‌تن‌ها کمر زاگرس را می‌شکند، بلکه دل دوستداران این سرزمین را نیز به آتش می‌کشد.

این فعال محیط زیست خواستار توجه فوری و اولویت‌بندی حفاظت از جنگل‌های زاگرس توسط سازمان‌های مسئول شد.
وی  با انتقاد از بی‌توجهی‌ها خاطرنشان کرد: ما پاسبانان خوبی برای طبیعت‌مان نبوده‌ایم و حالا دیگر وقت مرثیه‌خواندن نیست بلکه وقت عمل است.

همچنین سجادبهرامی شهردار سی‌سخت نیز خواستار مشارکت فوری مردم در اطفای حریق شد.

وی با اشاره به اینکه منطقه ارزشمند دشتک سی‌سخت یکی از بکرترین مناطق گردشگری سی‌سخت است، گفت: این منطقه با برخورداری از تنوع کم‌نظیر گیاهی و جانوری، همواره یکی از ذخایر طبیعی سی‌سخت به شمار رفته و در چشم‌انداز توسعه گردشگری شهر، جایگاهی ویژه دارد.

شهردار سی‌سخت خاطرنشان کرد: شهرداری سی‌سخت با هدف حفاظت، ساماندهی و تبدیل این منطقه به یکی از قطب‌های اصلی طبیعت‌گردی جنوب کشور، برنامه‌های مشخصی برای تجهیز و آماده‌سازی آن در دست اقدام دارد.

بهرامی بیان کرد: امروز این گوهر طبیعی در خطر نابودی است و تنها با همیاری، همدلی و اقدام فوری همه ما قابل نجات خواهد بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها