به کوشش بهزیستی دشتستان برگزار شد؛

جلسه بازبینی و بررسی طرح و برنامه‌های حوزه پیشگیری

باحضور روانشناسان در بهزیستی دشتستان برگزار شد؛

جلسه تٱثیر بحران در سلامت روان

افراد باید بدانند که بحران بخشی اجتناب‌ناپذیر از زندگی است، اما با حمایت مناسب و مهارت‌های درست، می‌توان از دل آن عبور کرد و حتی قوی‌تر از گذشته شد.
کد خبر: ۱۵۰۳۶۳۰

به گزارش جام جم و به نقل از روابط عمومی بهزیستی شهرستان دشتستان ،جلسه تٱثیر بحران در سلامت روان با حضور روانشناسان در اداره بهزیستی شهرستان دشتستان برگزار شد.

 فاطمه کارگر روانشناس بالینی و کارشناس بهزیستی گفت: زندگی انسانی در بستر تغییر و ناپایداری جریان دارد. در این مسیر، گاه شرایطی پیش می‌آید که نظم روانی و اجتماعی افراد دچار اختلال می‌شود که این وضعیت را «بحران» می‌نامیم؛ وضعیتی که در آن فرد یا خانواده با یک واقعه پیش‌بینی‌نشده یا غیرقابل‌تحمل مواجه می‌شود و توانایی مقابله مؤثر خود را از دست می‌دهد.

وی به انواع بحرانها اشاره نمود و افزود: بحرانها انواع مختلفی دارند: از بحران‌های طبیعی مانند زلزله، سیل و بیماری‌های همه‌گیر گرفته تا بحران‌های فردی مانند طلاق، مرگ عزیز، بیکاری یا شکست تحصیلی. آنچه اهمیت دارد که نحوه مواجهه ما با این موقعیت‌هاست. واکنش افراد به بحران، بسته به سن، جنس، تجارب قبلی، میزان حمایت اجتماعی و مهارت‌های روانی متفاوت است.

فاطمه کارگر روانشناس بالینی و کارشناس بهزیستی به دیدگاه روانشناسی بالینی، نسبت به مدیریت بحران اشاره نمود و بیان کرد بحران نیازمند سه مرحله اساسی است:نخست شناسایی بحران و درک وضعیت روانی فرد که در این مرحله، مشاور یا روانشناس با شنیدن فعال و بدون قضاوت، فرد را در درک احساسات و افکارش یاری می‌دهد. دوم توانمندسازی فرد در مواجهه با بحران که آموزش مهارت‌هایی مانند تنفس عمیق، اولویت‌بندی نیازها، حل مسئله و کنترل هیجان می‌تواند به فرد در بازگشت به تعادل کمک کند. سومین مرحله بازسازی بعد از بحران: این مرحله بر ترمیم روان، بازگشت به روال زندگی و یافتن معنا در تجربه بحران تمرکز دارد.

وی بیان نمود: آموزش عمومی درباره ماهیت بحران و راه‌های مقابله با آن می‌تواند از شدت آسیب‌های روانی بکاهد.

وی به اهمیت مسئله بحران اشاره نمود و افزود: افراد باید بدانند که بحران بخشی اجتناب‌ناپذیر از زندگی است، اما با حمایت مناسب و مهارت‌های درست، می‌توان از دل آن عبور کرد و حتی قوی‌تر از گذشته شد.

فاطمه کارگر به اهمیت آموزش  اشاره نمود و گفت: این آموزش‌ها می‌تواند در پیشگیری از پیامدهایی چون افسردگی، اضطراب، یا حتی خودکشی مؤثر باشد.

کارشناس بهزیستی در پایان افزود: همه ما در موقعیت‌های بحرانی نیازمند حمایت هستیم. چه از سوی خانواده، چه از سوی متخصصان سلامت روان. پس بیاییم با آگاهی، همدلی و مهارت، بحران‌ها را به فرصت‌هایی برای رشد و همبستگی تبدیل کنیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها