آمریکا جا زد!

 پس از شکست‌های پی‌درپی ائتلاف آمریکایی-صهیونیستی در  یمن دیروز ترامپ با عقب‌نشینی از مواضع قبلی خود اعلام کرد: «ایالات متحده حملات نظامی علیه انصارالله یمن را متوقف می‌کند، زیرا جنگ با حوثی‌ها به نتیجه رسیده است. آن‌ها دیگر به کشتی‌ها حمله نمی‌کنند.»اظهارات ترامپ باعث وحشت صهیونیست‌ها شده، چراکه انصارالله همچنان بر مواضع خود در برابر رژیم صهیونیستی باقی مانده است.
 پس از شکست‌های پی‌درپی ائتلاف آمریکایی-صهیونیستی در  یمن دیروز ترامپ با عقب‌نشینی از مواضع قبلی خود اعلام کرد: «ایالات متحده حملات نظامی علیه انصارالله یمن را متوقف می‌کند، زیرا جنگ با حوثی‌ها به نتیجه رسیده است. آن‌ها دیگر به کشتی‌ها حمله نمی‌کنند.»اظهارات ترامپ باعث وحشت صهیونیست‌ها شده، چراکه انصارالله همچنان بر مواضع خود در برابر رژیم صهیونیستی باقی مانده است.
کد خبر: ۱۵۰۲۴۳۳
 
وزارت امور خارجه عمان در واکنش به صحبت‌های ترامپ اعلام کرد که تماس‌ها و رایزنی‌های این کشور با ایالات متحده و طرف‌های ذی‌ربط در صنعا به دستیابی به توافقی برای توقف درگیری‌ها و برقراری آتش‌بس منجر شده است. بر اساس این توافق، هیچ‌یک از طرفین دیگری را هدف قرار نخواهد داد؛ این شامل کشتی‌های آمریکایی نیز می‌شود و در نتیجه، آزادی ناوبری دریایی تضمین خواهد شد.
عضو شورای عالی سیاسی یمن در واکنش به اظهارات رئیس‌جمهورآمریکاگفت: این یک پیروزی‌ است که سند حمایت آمریکا از رژیم موقت را پاره می‌کند و شکستی برای نتانیاهو محسوب می‌شود که باید استعفا کند. این در حالی است که شبکه العربی قطر  به نقل از انصارالله یمن گزارش داد که این جنبش، درباره توقف عملیات نظامی، هیچ توافقی با واشنگتن نداشته است.  
کانال ۱۲رژیم صهیونیستی هم مدعی شد که ایالات متحده آمریکا، اسرائیل را ازتصمیم ترامپ درموردپایان عملیات علیه یمن مطلع نکرده بود. شبکه۱۱اسرائیل نیز اعلام توقف حملات به یمن ازسوی ترامپ راشوکی برای رژیم صهیونیستی دانست.
سان تزو، پدر تاکتیک‎های جنگی در کتاب «هنر رزم» گفته است: «پیروزی هدف اصلی جنگ است‌؛ اگر این هدف به تأخیر بیفتد، سلاح‌ها کند می‌شوند و روحیه تضعیف می‌گردد.» درهمین راستا، رژیم‌صهیونیستی که مقابل راهبرد موشکی جنبش انصارالله دچار استیصال بازدارندگی شده، به بمباران هوایی بی‎نتیجه یمن بسنده کرده است. به‌نقل از کانال‌۱۳ اسرائیل، رژیم‌صهیونیستی در موج جدید حملات تا بعد از ظهر روز سه‌شنبه ۱۶‌اردیبهشت، فرودگاه بین‎المللی صنعا و پایگاه هوایی الدیلمی در شمال یمن را هدف قرار داد. 
همچنین به‌نقل از کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی، حدود ۱۰ نقطه یمن با تمرکز بر باندهای فرودگاه و برج مراقبت فرودگاه صنعا درکنار تأسیسات نفتی و مراکز سوختی بمباران شدند و روزنامه یدیعوت آحارانوت نیز اضافه کرد که حمله اسرائیل باعث تعطیلی فرودگاه صنعا شده است. سخنگوی ارتش اسرائیل اتهام زد که یمنی‌ها از این فرودگاه برای انتقال سلاح استفاده می‌کردند. جنگنده‌های اسرائیلی علاوه بر مواضع ذکر شده، نیروگاه تولید برق در بنی‌الحارث و کارخانه سیمان در استان عمران یمن را نیز هدف قرار دادند. هواپیماهای جنگی رژیم اشغالگر و آمریکا، نیروگاه برق ذهبان در ناحیه بنی‌الحارث، نیروگاه برق حزیز در ناحیه سنحان و نیروگاه برق عصر در ناحیه معین استان صنعا را بمباران کردند. نکته حائز اهمیت آن است که رژیم‌صهیونیستی و آمریکا، منطقه عطان در جنوب غرب صنعا را نیز بمباران کردند. 
قبل از حملات بعدازظهر روز گذشته، شامگاه روز دوشنبه هم جنگنده‌های رژیم صهیونیستی حملات شبانه خود علیه یمنی‌ها را عملیاتی کرد‌ند؛ به‌نقل از العربیه، بندر الحدیده یمن در شش حمله هوایی اسرائیل بمباران شد و شبکه‌۱۴‌رژیم‌صهیونیستی نیز خاطر‌نشان کرد که نزدیک به ۳۰ جنگنده اسرائیلی حملات هوایی شبانه گسترده‌ای را به مناطق مختلف یمن به‌ویژه پایگاه‌هایی در صنعا و الحدیده انجام دادند. 
درهمین راستا محمد البخیتی،چهره برجسته انصارالله درگفت‌وگو باشبکه المیادین تاکید کرد: صهیونیست‌ها خطوط قرمز را رد کردند و باید در انتظار پاسخ یمن باشند.صهیونیست‌ها باید بدانند که ما قواعد درگیری را تعیین می‌کنیم نه آنها. شورای سیاسی انصارالله نیز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که حملات رژیم‌صهیونیستی به تأسیسات واهداف غیرنظامی در صنعا و شماری از مناطق دیگر، گواهی دیگر بر ناتوانی وورشکستگی این رژیم به‌شمار می‌رود؛همچنین وزارت خارجه یمن باصدور بیانیه‌ای، تجاوز رژیم‌صهیونیستی به تأسیسات واهداف غیرنظامی دریمن را به‌شدت محکوم و تاکید کرد که این حملات بدون پاسخ و مجازات نخواهد ماند. به‌دلیل تهدیدهای جنبش انصارالله مبنی برمحاصره هوایی اراضی اشغالی‌، شرکت هواپیمایی ایر بالتیک از توقف پروازهای خود به فرودگاه بن‌گوریون خبر داده و اعلام کرده این پروازها دست‌کم تا ۱۸مه از سرگرفته نخواهند شد.همچنین شرکت هواپیمایی یونان نیز تمامی پروازهای خود به مقصد ومبدأ فرودگاه بن‌گوریون را تا۱مه لغو کرده ودرهمین راستا، شرکت ایرلندی رایان‌ایر نیز اعلام کرد که تمامی پروازهای روز چهارشنبه خود به تل‌آویو را لغو کرده است. 
 
شکست راهبرد قطع سر
در اثر جاودان اما جنجالی «شهریار»، نیکولو ماکیاولی اندیشمند سیاسی قرن شانزدهم به خوانندگان هشدار داد: «کشتن حاکم و نزدیکانش کافی نیست، چراکه افراد باقیمانده می‌توانند رهبری قیام‌های جدید را بر‌عهده بگیرند.» 
این سخنان حتی امروز نیز صادق است و آسیب‌پذیری‌های اساسی دو استراتژی محبوب و مرتبط را برجسته می‌سازد: سرشکنی و ترور هدفمند. این استراتژی‌های نظامی هم اراده جنگیدن دشمن و هم توانایی فیزیکی او را هدف می‌گیرند.ترور هدفمند که با عناوینی مانند «حذف رهبری»، «ترور استراتژیک» یا «ترور انتخابی» نیز شناخته می‌شود به‌طور خلاصه به حذف سیستماتیک اعضای یک گروه متخاصم اشاره دارد و مشابه چیزی است که بروس ریدل، متخصص سابق مبارزه با تروریسم در CIA، آن را «چمن‌زنی» نامیده است.  رژیم صهیونیستی به‌دلیل ضعف اطلاعاتی در کنار شبکه ارتباطی مخفی جنبش‌ انصارالله در شناسایی و ترور فرماندهان ارشد یمن دچار شکست شده است‌؛ در نتیجه این جنبش همچنان ساختار فرماندهی خود را حفظ کرده و دستورات راهبردی به مراکز انبار موشک و پهپادهای یمنی جهت تهاجم نظام‎مند به اراضی اشغالی ارسال می‎شود.بایستی توجه داشت که انصارالله ریشه در جریان‌های اجتماعی‌-مذهبی یمن دارد و صرفا یک گروه مسلح نیست و حتی ترور رهبران ممکن است به افزایش مشروعیت و مقاومت آنها بینجامد. 
 
صنایع موشکی؛ رکن اساسی انصارالله
ارتقای بخش موشکی به یمنی‌ها این اجازه را داد که راهبرد جنگ نامتقارن خود را توسعه داده و بر تسلیحات جنگی نسل چهارم (۴GW یا Fourth-Generation Warfare) تمرکز شود. جنگ نسل چهارم بر این اصل استوار است که اراده سیاسی برتر می‌تواند قدرت اقتصادی و نظامی مافوق راشکست دهد.برخلاف نسل‌های پیشین جنگ که برعوامل سخت‌افزاری متمرکز بودند، ۴GW با استفاده از روان‌شناسی، اطلاعات و فشار سیاسی می‌کوشد به دشمن بقبولاند که اهداف استراتژیکش یا غیرقابل دستیابی هستند یا هزینه‌شان بیش از منافع‌شان است. مثال موفق این نوع جنگاوری را می‎توان در حملات موشکی سنجیده انصارالله - زیر آماج تعرض‌های هوایی دشمنان - به مراکز مورد اهمیت افکارعمومی اسرائیل نظیر فرودگاه بن‎گوریون مشاهده کرد.رژیم‌صهیونیستی درمقابل راهبرد‌جنگ فرسایشی انصارالله،آورده خاصی نداشته است. جنگ فرسایشی یک استراتژی نظامی است که هدف اصلی آن نه تسخیر قلمرو یا پیروزی سریع بلکه تحلیل‌بردن منابع و توانایی‌های دشمن از طریق درگیری‌های طولانی‌مدت و تلفات سنگین است. این تاکتیک بر این اصل استوار است: طرفی که توانایی تحمل تلفات بیشتر را دارد، در نهایت پیروز می‌شود. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها