جام جم آنلاین - خوزستان، علی دهقانی دراولین همایش فصلی روسا و دادستانهای سراسر خوزستان با تقدیر از زحمات مسئولین قضایی و کارکنان در صف و ستاد دادگستری استان در سال گذشته، فرار رسیدن دهه کرامت و روز معلم را تبریک گفت و تصریح کرد: احیای حق گاهی با رسیدگی و نظارت مدیر و گاهی با حمایت لازم صورت میگیرد، اما مهمترین نکته در این خصوص، چگونگی مطالبه و شیوه وصول حق است. باید تلاش کنیم تا مسیر رسیدن به حق سادهتر، سریعتر و متقنتر باشد و این حق در مسیر صحیح و زمان متعارف و بدون اطاله رسیدگی و اجرای حکم قضایی محقق شود.
وی تاکید کرد: برنامههای عملیاتی که در سالهای اخیر موجب نظمبخشی به امور و اقدامات دستگاه قضایی شده است، بهترین راه برای احقاق و احیای حق است و اجرای صحیح، دقیق و به موقع این برنامهها که در حوزههای مختلف تدوین شده است، موجب افزایش رضایتمندی مردم از دستگاه قضایی میشود.
دهقانی با اشاره به نقش مهم و کلیدی مدیران در مجموعه قضایی، اظهار داشت: مدیر باید فعال، پویا و ناظر به امور مجموعه و حوزه قضایی خود باشد و تصمیات خود را قانونی و با قاطعیت و در نظر گرفتن حقوق فردی و عمومی و منافع جامعه، اخذ و این تصمیمات و نظارتها مقطعی و کوتاهمدت نباشد، بلکه به صورت مستمر و در راستای اجرای عدالت نسبت به همه موضوعات مرتبط با وظایف و تکالیف دستگاه قضایی باشد.
رویکرد مجموعه قضایی استان به منافع عمومی
رئیس کل دادگستری خوزستان با تاکید بر اهمیت حفظ منافع عمومی و بیتالمال، به اقدامات انجامشده در کارگروههای قضایی اشاره کرد و گفت: بخشی از این اقدامات اطلاعرسانی شده و بخش دیگری نیز در آینده به آگاهی عموم خواهد رسید تا مردم استان بدانند که قوه قضائیه همواره ملجأ اطمینانبخش حقوق آنان است و اجازه دستاندازی سودجویان به حقوق بیت المال و مردم را نخواهد داد.
حمایت از تولید و تحقق شعار سال
مقام عالی قضایی در استان خوزستان با اشاره به ضرورت تحقق شعار سال در رفع موانع تولید و حمایت از سرمایهگذاران، گفت: سال گذشته ستادهای اقتصاد مقاومتی مرکز استان و برخی شهرستانها، اقدامات موثری در پیشگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی و بیکار شدن کارگران زیادی داشتند که این توجه و تلاش قابل تقدیر است.
دهقانی افزود: در زمینه حفاظت از حقوق بیتالمال در اراضی ملی، حدنگاری اراضی و صدور اسناد رسمی، اجرای قانون الزام به ثبت اسناد رسمی و وصول مالیات معوق و حق آلایندگی صنایع که از موضوعات مغفول مانده در استان بود نیز اقدامات قابل توجهی در استان خوزستان صورت گرفته که موجب رضایت عمومی مردم بوده است.
برخورد قاطع با جرائم خشن
وی در بخش دیگری از سخنان خود، ضرورت قاطعیت در برخورد با جرائم خشن را یادآور شد و گفت: این قاطعیت باید در شناسایی و بازداشت، رسیدگی به پرونده و اجرای حکم باشد و اقدامات صورت گرفته نیز به مردم اطلاعرسانی شود چرا که بخش قابل توجهی از رضایت عمومی در خصوص امنیت از این طریق حاصل میشود.
دهقانی افزود: وقتی اتفاق ناخوشایندی در جامعه رخ میدهد، روان و ذهن جامعه درگیر میشود و پس از آن مردم انتظار دارند نتیجه اقدامات دستگاه قضایی در برخورد با مجرمان به ویژه جرائم خشونت آمیز هم سریع و با قاطعیت و جدیت باشد و هم در جریان برخورد با این دست از جرایم قرار بگیرند.
ارتباط صمیمی با مردم و توجه به مشکلات آنان
دهقانی ادامه داد: مدیران قضایی باید در جامعه حضور داشته باشند و در کنار جلسات دیدارهای مردمی که در مجتمعهای قضایی برگزار میشود، در مجامع عمومی مانند نماز جمعه نیز حضور یابند و به اماکن عمومی سرکشی کنند تا مشکلات جامعه را از نزدیک لمس و مطالبات مردم را از مدیران اجرایی مطالبه کنند.
وی همچنین بر تکریم مراجعه کنندگان به دادگستریها تاکید کرد و گفت: مردم دستگاه قضایی را ملجاء و پناهگاه خود میدانند و باید به گونهای تکریم شوند که حتی وقتی رای به نفع آنان صادر نشده است نیز از برخورد و نحوه رفتار همکاران قضایی و اداری رضایت داشته باشند.
توسعه دادگاه صلح و استفاده از ظرفیت مصالحه
رئیس کل دادگستری خوزستان یکی از برنامههای مهم دستگاه قضایی کشور را توسعه دادگاههای صلح عنوان کرد و گفت: شورای حل اختلاف همچنان در ایجاد صلح و سازش از ظرفیتهای بسیاری برخوردار است و در کنار توسعه دادگاههای صلح باید از ظرفیت شوراها و میانجیگری و داوری حرفه ایی برای ایجاد مصالحه و سازش در اختلافات استفاده کرد و پروندههایی را که قابلیت مصالحه دارد، به شورا، میانجیگری و داوری ارجاع داد.
دهقانی با بیان این که سال گذشته تحول مطلوب و قابل توجهی از نظر عملکردی در حوزههای مختلف دادگستری استان اعم از رسیدگی به پرونده ها، احیای حقوق عمومی و عامه، عمرانی، پشتیبانی، رفاهی، و امکانات و تجهیزات اداری اتفاق افتاد، اظهار داشت: این عملکرد به ویژه در دادسرای مرکز استان و محاکم عمومی اهواز به خوبی ملموس است و علاوه بر کاهش پروندههای مهم و مسن، شعب نامتعارف این محاکم عمومی و انقلاب مرکز استان به صفر رسیده است.
وی ادامه داد: تعیین تکلیف پروندههای معوق، مهم و مالی با مبالغ بالا، کاهش شعب نامتعارف و انجام تحقیقات و رسیدگی به پروندههای مهم در سطح استان از موفقیتهای حاصل شده بود که امیدواریم امسال این روند در همه حوزههای قضایی استان ادامه پیدا کند.
رئیس کل دادگستری خوزستان همچنین خواستار کاهش هزینههای مالی شد و گفت: استفاده از ظرفیت ویدئو کنفرانس و وبینار در برگزاری جلسات، کاهش مصرف برق و استفاده از فناوریهای نوین از جمله پروندههای بدون کاغذ و مزایدههای الکترونیکی، در این موضوع بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: استمرار نظارت مدیران بر مجموعه خود و صیانت از نیروی انسانی، برگزاری نشستهای هماندیشی بین قضات و توجه به کارمندان با انجام برنامههای فرهنگی، از دیگر مواردی است که مدیران باید در برنامههای خود قرار داده و به آن توجه کنند.
در ادامه این همایش معاونین رئیس کل دادگستری، رئیس محاکم عمومی اهواز، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان، و برخی از روسای حوزههای قضایی به ارائه عملکرد پرداختند و در پایان با اهدای لوح تقدیر از برخی مدیران قضایی تقدیر شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم؛
گفتوگو با دکتر مراد عنادی، مدیرعامل موسسه«جامجم» در آستانه بیست و ششمین سالگرد انتشار این روزنامه