جام جم آنلاین؛کارگران و خانواده آنها ۵۰ تا ۷۰ درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص میدهند، اگرچه این میزان در کرمانشاه کمتر است اما قشر کارگر یا بازنشستگان کارگری در کرمانشاه قابل توجه هستند.
قشری که با حداقل حقوقی ۱۰،۱۱ میلیون تومانی روزگار میگذرانند، کرایه خانه و خرج چند بچه را میدهند.
کارگرانی که ناچارند شیفت دوم در آژانس یا تاکسیهای اینترنتی کار کنند تا روزگارشان بگذرد.
«شریف حاجیزاده» کارگر یکی از کارگاههای بلوکزنی کرمانشاه است و با بیان اینکه کارگران با مشکلات متعددی مواجهند، گفت: کرایه خانه در پایینترین محلات کرمانشاه سه تا پنج میلیون تومان است، در حالیکه کارگر ۱۰،۱۲ میلیون تومان میگیرد.
وی افزود: ۵۰ درصد دریافتیام خرج کرایه منزل میشود و خرج دو تا بچه دبستانی را هم باید بدهم، از همین رو برای گذران زندگی عصرها در تاکسی اینترنتی کار میکنم تا بتوانم خرج زندگی بدهم.
این کارگر از اینکه درآمد کار کردن یک شیفت در تاکسی اینترنتی به اندازه کار در کارگاهها است، خاطرنشان کرد: بسیاری از کارگران دیگر حاضر نیستند در کارگاهها کار کنند و فقط خرج خود را از مشاغلی مانند تاکسی اینترنتی در میآورند.
حاجیزاده از اجحافی که در کارگاهها نسبت به کارگران صورت میگیرد نیز یاد کرد و ادامه داد: وقتی که بخاطر آلودگی هوا یا سرما و یخبندان همه جا را تعطیل میکنند ما در هر شرایطی باید سر کار بیایم و در معرض آلودگی قرار بگیریم. تعطیلی پنجشنبهها و کاهش ساعت کاری نیز شامل ما نیست.
وی یادآور شد: از سویدیگر بسیاری از مزایایی که به کارمندان داده میشود به کارگر تعلق نمیگیرد، مثلا هدایای مناسبتی، سبدهای غذایی، کارانه و …. .
مصائب کارگران زن چند برابر مردان
فیروزه ولیالهی در یکی از کارگاههای کوچک بستهبندی مواد غذایی با دستمزد ماهانه ۹ میلیون تومان کار میکند و میگوید سختی کار برای زنان خیلی بیشتر است و دریافتی آنها نیز پایینتر است.
وی ادامه داد: وقتی هم که کارگران اعتراض کنند به آنها میگویند که اگر نمیخواهید بروید، نیروی کار زیاد است. چون نرخ بیکاری زیاد و متقاضی برای کار زیاد است کارفرمایان نیز هرشرایط نامناسبی را به کارگر تحمیل میکنند.خاصه اینکه این روزها برخی کارگران غیرمجاز اتباع که البته در استان ما کمتر دیده میشوند نیز هستند که حاضرند بدون بیمه و مزایا با کمترین مزد کار کنند.
این زن با بیان اینکه زنان کارگر با بچه و مسئولیت زندگی دشواری فراوانی را متحمل میشوند اما دستمزدی که میگیرند هزینه یک زندگی را جواب نمیدهد، گفت: زنان کارگر حتی برای رفت و آمد تا محل کار در شهرکهای صنعتی اطراف شهر نیز با مشکل مواجهند زیرا اکثر صنایع کوچک سرویس رفت و برگشت هم ندارند.
محمدرضا قاسمی یک فعال کارگری در گفت وگو با جام جم کرمانشاه با بیان اینکه وخامت وضعیت کار در کرمانشاه و کمبود فرصتهای شغلی به مهمترین معضل کارگران تبدیل شده و فضای رقابت برای کسب یک فرصت شغلی زیاد است، گفت: این امر باعث میشود برخی کارفرمایان در حق کارگر اجحاف کنند، به سمت قراردادهای سفید امضا بروند و او را وادار کنند هرچیزی را امضا کند.
وی افزود: بسیاری از نیروهای کار ناچار به مهاجرت میشوند، بدین معنا که برای حقوقی نه چندان بالاتر ناچار میشوند به شهرهای صنعتی مانند عسلویه، اراک، تهران و … بروند، شما نگاه کنید چقدر اتوبوس و پرواز به مقصد عسلویه داریم و دلیل آن رفت و آمد کارگران است.
این فعال کارگری با بیان اینکه ۷۰،۸۰ درصد کارگران کرمانشاه در کارگاههای کوچک و متوسط کار میکنند که حداقلی بگیر میباشند، یادآوری کرد: اکثر این کارگران مستاجر بوده و دستمزدی که میگیرند کفاف مخارج زندگی آنها را نمیدهد، حتی برخی به مشاغل کاذب مانند تاکسی اینترنتی، دستفروشی و …. روی میآورند.
وی معتقد است امروز دستمزد کارگران بگونهای است که نه کار کردن با این دستمزد برای کارگر صرفه اقتصادی دارد و نه پرداخت این دستمزد برای کارفرما ساده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم؛
گفتوگو با دکتر مراد عنادی، مدیرعامل موسسه«جامجم» در آستانه بیست و ششمین سالگرد انتشار این روزنامه
در گفتوگوی اختصاصی با نماینده جنبش جهاد اسلامی در تهران مطرح شد