به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا،«مرگ تدریجی کورههای صنعت سیمان با شروع زودهنگام قطعی برق» تیتر خبری در روزهای نخست از فروردین ۱۴۰۴ بود که در این خبر دبیرانجمن صنفی صنعت سیمان اعلام کرده قطعی برق کارخانههای سیمان امسال یک ماه زودتر آغاز شده و از ۱۶فروردین این صنعت با ناترازی انرژی دست و پنجه نرم میکند.
علی اکبر الوندیان درباره مرگ تدریجی کورههای سیمان گفت: حدود هفت ساعت طول میکشد تا یک کوره آماده برای تولید شود؛ این در حالیست که اکنون به خاطر ناترازی انرژی کورهها تنها در روز چهار ساعت میتوانند کار کنند که این امر به ذخیره مواد خام نیز ضربه میزند.
صنعت سیمان در سالهای اخیر در بخش تأمین انرژی در فصل سرما با معضلات بسیاری مواجه شده؛ معضلاتی که تأثیرات و پیامدهای منفی قابل توجهی برای بخشهای مختلف این صنعت به دنبال داشته و به جای افزایش دغدغه تولید، فعالان این عرصه را درگیر حل مشکلات زیرساختی کرده است.
اما مشکل صنعتگران در این عرصه محدود به امسال نمیشود؛ صنعت سیمان در سالهای اخیر در بخش تأمین انرژی در فصل سرما با معضلات بسیاری مواجه شده؛ معضلاتی که تأثیرات و پیامدهای منفی قابل توجهی برای بخشهای مختلف این صنعت به دنبال داشته و به جای افزایش دغدغه تولید، فعالان این عرصه را درگیر حل مشکلات زیرساختی کرده است.
صنعت سیمان در استان فارس با این چالش دست به گریبان است؛ تابستان به دلیل گرمای هوا، قطعی برق و در زمستان قطع گاز سبب کاهش تولید سیمان طی سالهای اخیر در استان شد و این مسئله گلایه برخی از فعالان در این صنعت را برانگیخت.
یکی از متولیان صنعت سیمان در استان فارس که در طول سالهای گذشته انتقادات بسیاری از تاثیرات منفی ناترازی انرژی بر این صنعت داشته رییس کارخانه سیمان داراب بود.
طبق اظهارات او در چند سال اخیر کارخانه سیمان داراب بیشاز اینکه دغدغه افزایش تولید داشته باشد درگیر حل مشکلات برق و گاز بوده؛ این در حالیست که اگر سیمان تولید نشود و سیمان در بازار نباشد بخشهای مختلف اقتصادی ازجمله ساختمانسازی هم دچار رکود خواهد شد.
با افزایش گلایهها توسط فعالان در این عرصه تدابیری جهت تأمین سوخت برای این کارخانههای اتخاذ شد که یکی از این تدابیر برای تأمین سوخت زمستانه تأمین سوختهای جایگزین به ویژه مازوت برای عدم توقف تولید در واحدهای صنعتی بود که در استان فارس هم بهرهگیری از سوخت دوم یا همان مازوت به عنوان سوخت اصلی صنایع به ویژه کارخانجات سیمان توصیه شد.
اما سیمانیها معتقد بودند در فصول سرد که ناوگان حملونقل دچار کمبود میشود، مازوت به سختی قابل تهیه است؛ کما اینکه در سالهای گذشته موضوع تأمین مازوت نیروگاهها در فصل زمستان پیش آمد و برخی از شرکتها نتوانستند به میزان دلخواه و طبق برنامهریزی مخازن مازوت را آماده کنند.
در آن مقطع زمانی مدیرعامل کارخانه سیمان فارس نور اعلام کرد به دلیل مشکلات تأمین گاز در زمستان، این کارخانه نیز از سوخت جایگزین یا همان مازوت استفاده میکند؛ این در حالیست که باید مازوت مورد نیاز را به صورت نقد و علیالحساب خریداری کنیم و بابت خریداری هر محموله مازوت از ما چک، ضمانتنامه بانکی و تعهدنامه محضری گرفته میشود.
اما مشکلات صنعتگران سیمان به همینجا ختم نشد بلکه تغییر نرخ ارز و در نتیجه مسائل تورمی از دیگر چالشهایی بود که موجب شد سرمایه در گردش شرکتهای سیمان با مشکل مواجه شود، همچنین دغدغه دیگری که شرکتهای سیمان را با چالش مواجه کرد، عدمبازسازی و نوسازی خطوط تولید آنها بود که در پی آن متولیان در این عرصه عدم سرمایهگذاری در بازسازی خطوط تولید را از عوامل اصلی رکود صنعت سیمان دانستند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفتوگوی«جامجم» با احمد ابوالقاسمی یکی از موفقترین قاریان قرآن و میزبان برنامه «محفل»
در گفتوگو با دکتر علیرضا کیخا معاون امور استانهای رسانه ملی مطرح شد