به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا، معدن مس جانجا یکی از پروژههای بزرگ و راهبردی در صنعت معدنکاری ایران به شمار رفته که به وسعت ۹۰ کیلومتر مربع در شهرستان نیمروز استان سیستان و بلوچستان واقع شده، این معدن دارای ذخیرهای بیش از یک میلیارد تن با عیار ۰.۲ درصد بوده که آن را به یکی از معادن بزرگ و با اهمیت کشور تبدیل کرده است.
معدن مس جانجا به دلیل ذخایر فراوان و ظرفیتهای بالای خود، به عنوان یک معدن در تراز جهانی شناخته میشود، با توجه به اکتشافات انجام شده، پیشبینی میشود که این معدن به یکی از بزرگترین معادن مس و طلا در کشور تبدیل شود، ذخیرههای کشف شده شامل مس سولفیدی و اکسیدی با عیارهای متفاوت است که امکان استخراج اقتصادی آنها را فراهم میکند.
از جمله پروژههای مرتبط با معدن جانجا، میتوان به ساخت کارخانهای با ظرفیت تولید ۱۳۰ هزار تن کنسانتره مس در سال اشاره کرد، این کارخانه قرار است با عیار ۲۶ درصد فعالیت کند و پیشبینی میشود که تا سال ۱۴۰۶ به بهرهبرداری برسد. همچنین این پروژه شامل برنامههایی برای ایجاد زنجیرههای پاییندستی در صنعت مس و جلوگیری از خامفروشی است.
تأثیرات اقتصادی و اجتماعی
معدن مس جانجا نه تنها به توسعه اقتصادی منطقه کمک خواهد کرد، بلکه زمینه اشتغال برای حدود ۶ هزار نفر را فراهم میآورد. از این تعداد، یک هزار نفر به طور مستقیم و پنج هزار نفر غیرمستقیم مشغول به کار خواهند شد، این پروژه میتواند تأثیرات مثبتی بر زندگی مردم محلی داشته باشد و به افزایش درآمد خانوادهها و بهبود شرایط معیشتی آنها کمک کند.
شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا همچنین متعهد به اجرای برنامههای مسوولیت اجتماعی است، این برنامهها شامل حمایت از جامعه محلی، حفظ محیط زیست و ایجاد زیرساختهای لازم برای توسعه پایدار منطقه بوده، با توجه به اینکه سیستان و بلوچستان یکی از استانهای غنی از منابع معدنی در کشور است، تلاش بر این است که از این ظرفیتها به بهترین نحو استفاده شود.
معدن مس جانجا با ویژگیهای منحصر به فرد خود، نهفقط یک پروژه معدنی مهم در ایران محسوب میشود، بلکه میتواند نقش بسزایی در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی سیستان و بلوچستان ایفا کند، با ادامه فعالیتهای اکتشافی و سرمایهگذاری در زیرساختها، امید میرود که این معدن بتواند تحولی شگرف در منطقه ایجاد کند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان بیان کرد: طبق برنامه ریزی انجام شده برای محورهای توسعه این استان یکی از مهمترین محورها توسعه صنایع و معادن هستند که لازمه آن تامین زیرساختها و شناسایی ذخایر معدنی است.
داوود شهرکی افزود: در سالهای گذشته اقدامات خوبی در حوزه تامین زیرساختها و شناسایی ذخایر معدنی شروع و در حوزه مس، طلا، آهن و منیزیم ورود کرده ایم، این روند همچنان تداوم دارد تا در ادامه مسیر نیز با شناسایی ذخایر جدید برای توسعه سیستان و بلوچستان گام برداریم.
وی با اشاره به نامگذاری شعار سال از سوی رهبر معظم انقلاب تحت عنوان سرمایه گذاری برای تولید، ادامه داد: این مهم نشان دهنده نگاه ویژه معظمله به مقوله اقتصاد و معیشت مردم بوده که با اتخاذ تدابیر و برنامه ریزیهای لازم، باید بتوانیم در تحقق شعار سال با جلب و جذب سرمایه گذار و حمایت از سرمایهگذاریهای موجود در تحقق این شعار تلاش کنیم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان اظهار کرد: هم اکنون یکی از بزرگترین طرحهای سرمایه گذاری و اقتصادی این استان پروژه معدنی و صنایع معدنی مس جانجا بوده که پیش بینی میشود با تکمیل اکتشافات محدوده معدنی جانجا ذخیرهای بیش از یک میلیارد تن کانسنگ مس داشته باشد که میتواند به یکی از بزرگترین معادن در حوزه مس کشور تبدیل شود.
وی تاکید کرد: برای بهره برداری هر چه سریعتر از این طرح بزرگ معدنی نیاز بوده تا تحت عنوان شعار سال تمامی دستگاههای دخیل به این وظیفه برای تحقق عمل کرده تا سرمایه گذاری کلان شکل گیرد.
رونق اشتغال و اقتصاد با بهره برداری از بزرگترین طرح معدنی
شهرکی اظهار کرد: در زمان بهره برداری از طرح بزرگ معدنی مس جانجا زمینه اشتغال به طور مستقیم برای یکهزار نفر و برای پنج هزار نفر به طور غیر مستقیم فراهم خواهد شد.
وی هدف از بازدید از صنایع و معادن سیستان و بلوچستان را رفع کاستیها و موانع دانست و گفت: در این بازدیدها مسائل متعدد احصا و متناسب با آن جلساتی با حضور استاندار و مسئولان مربوطه انجام و برای آن تدابیری اتخاذ شود.
سیستان و بلوچستان فرصتی بکر برای سرمایه گذاری است
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان بیان کرد: بخشی از تحقق شعار سال در برگیرنده تامین زیر ساخت، رفع موانع تولید، مشوقها و تسهیلگری دستگاههای دولتی است که کمک میکند تا پروژه بزرگ مس جانجا زودتر به بهره برداری برسد، هم اکنون نیز بخشهای مختلف این معدن فعال و بیش از ۴۰۰ دستگاه ماشین آلات سنگین در حال کار بوده، پیش بینی میشود تا پایان سال اقدامات در خور شانی انجام و سال ۱۴۰۶ شاهد بهره برداری این مجتمع بزرگ باشیم.
وی تاکید کرد: کارخانه مس دیگری در شمال منطقه، کارخانه مس در جنوب و در حوزه نزدیکی زاهدان در دستور کار بوده، همچنین حداقل هفت پروژه صنایع معدنی در سیستان و بلوچستان در دستور کار قرار دارد.
شهرکی خاطر نشان کرد: این نوید را میدهیم که سیستان و بلوچستان فرصتی بکر برای سرمایه گذاری بوده، ما برای توسعه استان گام بر میداریم و از سرمایه گذاران برای ورود به حوزههای مختلف صنایع تبدیلی، معدنی و صنعتی و بهره مندی از ظرفیتهای بالقوه استان دعوت به مشارکت میکنیم.
حمایت از سرمایهگذاران اولویت کار صمت سیستان و بلوچستان در سالجاری
وی یکی از اولویتهای این اداره تحت عنوان شعار سال مبنی بر سرمایهگذاری برای تولید را حمایت از سرمایهگذاران دانست و گفت: برای جذب سرمایهگذاری هر آنچه در توان داریم به کارگیری کرده و از سرمایهگذاران حمایت خواهیم کرد، همچنین تسهیلگری در دستور کار قرار دارد.
وی اظهار کرد: یکی از مشکلات موجود در معادن نبود نیروی کار متخصص است که در این زمینه فرمانداران باید در شناسایی نیروی کار همکاری لازم را داشته باشند و از این ظرفیت برای ارتقای اقتصاد و اشتغالزایی استفاده کنند.
شهرکی اظهار کرد: باید با همکاری، همدلی و وفاق از ظرفیتها و فرصتهای موجود استفاده کرد تا مشکلات منطقه سیستان کاهش یابد که در این رابطه حمایت از سرمایهگذاران، جذب سرمایهگذار و تخصیص منابع در دستور کار قرار دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفتوگوی«جامجم» با احمد ابوالقاسمی یکی از موفقترین قاریان قرآن و میزبان برنامه «محفل»
در گفتوگو با دکتر علیرضا کیخا معاون امور استانهای رسانه ملی مطرح شد
علاءالدین بروجردی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با جام جم آنلاین:
ابوالفضل ظهره وند نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین: