در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد

فرصتی مناسب برای اتحاد جهان اسلام

‌ هرچند دونالد ترامپ یک‌ تهدید تلقی می‌شود. اما می‌توان از فرصتی که اقدامات تند و غیرمنطقی او ایجاد می‌کند، ‌برای اتحاد جهان اسلام  استفاده کرد. ‌
‌ هرچند دونالد ترامپ یک‌ تهدید تلقی می‌شود. اما می‌توان از فرصتی که اقدامات تند و غیرمنطقی او ایجاد می‌کند، ‌برای اتحاد جهان اسلام  استفاده کرد. ‌
کد خبر: ۱۴۹۳۵۸۵
نویسنده محسن پاک آیین | کارشناس ارشد حوزه روابط بین‌الملل

همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد رژیم صهیونیستی در مسیر آزادسازی اسرا و انجام تعهدات خود‌در قبال آتش‌بس ‌ کوتاهی کرده است و به عبارت دیگر‌ با نقض آتش‌بس و حمله به مناطقی از غزه، گذرگاه رفح‌ ‌ عهد خود را زیر پا گذاشته است‌.

به این ترتیب به طور طبیعی این حق مسلم طرف مقابل یعنی حماس است که از تداوم آزادی اسرا جلوگیری کند تا به این شکل‌ ‌رژیم صهیونیستی تحت فشار  قرار بگیرد و ‌حملات خود را متوقف کند. در این مسیر البته نقش آمریکا را نیز نمی‌توان نادیده گرفت، متاسفانه حمایت‌های آمریکا از نتانیاهو ‌ مشوق اصلی ‌رژیم صهیونیستی بوده است. ‌در واقع دونالد ترامپ با اقداماتی که ‌انجام می‌دهد‌ از نقض آتش‌بس  نیز حمایت می‌کند.

بنابراین در این مقطع وظیفه مجامع بین‌المللی مانند سازمان ملل متحد و کشورهایی‌ که در آتش‌بس نقش داشتند این است که با اعمال فشار ‌ بر رژیم صهیونیستی تلاش کنند تا این رژیم آتش‌بس را بپذیرد.

این در حالی است که ‌‌رژیم صهیونیستی در داخل نیز با مشکلات جدی‌ مواجه است و خانواده‌های اسرای اسرائیلی کماکان بنیامین نتانیاهو را تحت فشار قرار می‌دهند. به همین دلیل و با توجه به این وضعیت، فشارهای بین المللی هم می‌تواند ‌شرایطی را رقم بزند که رژیم صهیونیستی به تعهدات خود عمل کند.

در این بین لازم به یادآور است که ‌ موضع ترامپ مبنی بر کوچاندن مردم غزه به ‌مصر و اردن و همچنین ادعای اشغال غزه و تبدیل آن ‌به شهری مرفه ‌نقض آشکار موازین بین‌المللی و بی‌احترامی به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی فلسطین است. چنین مسائلی البته سبب شده که جهان اسلام به قول معروف به خود بیاید و نوعی اتحاد نانوشته میان کشورهای اسلامی شکل بگیرد‌. فراموش نکنیم که مهم‌ترین مسئله امروز جهان اسلام ‌ بحث فلسطین است به همین دلیل شاهد هستیم که حتی عربستان هم نسبت به رویکرد دونالد ترامپ‌ موضع گرفته و واکنش منفی نشان داده است. سایر کشورهای اسلامی هم در برابر این مساله چنین موضعی دارند، مصر و اردن هم صریحا اعلام کرده‌اند که با کوچاندن مردم غزه ‌مخالف هستند.

علاوه بر این‌ در داخل خود آمریکا نیز طرح ترامپ با موج مخالفت بسیار زیادی‌ روبرو شده و حتی دموکرات‌ها نیز اعلام کرده‌اند ترامپ که ادعا می‌کرد به دنبال کشورگشایی نیست اکنون دوباره می خواهد با هزینه‌های سنگین به کشورهای دیگر حمله کند.

بنابراین هرچند دونالد ترامپ یک‌ تهدید تلقی می‌شود. اما می‌توان از فرصتی که اقدامات تند و غیرمنطقی ترامپ ایجاد می‌کند، ‌برای اتحاد جهان اسلام  استفاده کرد. در این زمینه جمهوری اسلامی ایران هم می تواند با اقدامات دیپلماتیک ‌ و فعال‌سازی سازمان همکاری اسلامی نقش ایفا کند.‌

 

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها