سازمان ملل:

طرح آمریکا درباره غزه ناقض قوانین بین‌المللی و حقوق بشر است

کارشناسان سازمان ملل طرح پیشنهادی رئیس‌جمهور آمریکا برای در اختیار گرفتن مالکیت غزه را نقض قوانین بین‌المللی و حقوق بشر خوانده و از همه کشورها خواستند قاطعانه در برابر تهدیدهای ترامپ بایستند.
کارشناسان سازمان ملل طرح پیشنهادی رئیس‌جمهور آمریکا برای در اختیار گرفتن مالکیت غزه را نقض قوانین بین‌المللی و حقوق بشر خوانده و از همه کشورها خواستند قاطعانه در برابر تهدیدهای ترامپ بایستند.
کد خبر: ۱۴۹۳۴۱۴

به گزارش جام جم آنلاین، کارشناسان سازمان ملل هشدار دادند که پیشنهاد آمریکا برای کنترل غزه، قوانین اساسی نظم بین‌المللی را درهم می‌شکند.

به گزارش وب‌سایت سازمان ملل، کارشناسان سازمان ملل تهدید‌های بی‌سابقه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا درباره در اختیار گرفتن مالکیت غزه و انتقال جمعیت فلسطینی به نقاط دیگر و در صورت لزوم استفاده از نیروی نظامی را محکوم کردند.

آن‌ها تصریح کردند که چنین نقض آشکار قانون توسط یک قدرت بزرگ، تابوی جهانی در مورد تهاجم نظامی را می‌شکند و دیگر کشور‌های غارتگر را برای تصرف سرزمین‌های خارجی جسور می‌کند و پیامد‌های ویرانگری برای صلح و حقوق بشر در سطح جهان به همراه خواهد داشت.

کارشناسان سازمان ملل گفتند: اجرای پیشنهاد آمریکا، اساسی‌ترین قواعد نظم بین‌المللی و منشور ملل متحد را از سال ۱۹۴۵، در هم خواهد شکست؛ این کار جهان را به روز‌های سیاه تسخیر استعمار باز می‌گرداند.

به گفته کارشناسان سازمان ملل، تهاجم و الحاق سرزمین‌های خارجی با زور، اخراج اجباری جمعیت آن و سلب حق مسلم مردم فلسطین در تعیین سرنوشت خود، ازجمله حفظ غزه در داخل یک کشور مستقل فلسطینی، آشکارا غیرقانونی است.

آن‌ها در ادامه تاکید کردند که چنین نقض‌هایی جایگزین حاکمیت قانون بین‌المللی و ثباتی که به ارمغان می‌آورد، می‌شود؛ این در حالی است که هدف قوانین بین‌المللی جلوگیری از استعمار خشونت‌آمیز سرزمین‌های خارجی و تحت سلطه درآوردن جمعیت‌های آن‌ها توسط کشور‌های غارتگر است که به ناچار منجر به نقض فاحش حقوق بشر می‌شود.

کارشناسان سازمان ملل تاکید کردند: همانطور که بیش از نیم قرن اشغال فلسطین توسط اسرائیل، صلح یا امنیت را به ارمغان نیاورده است، اشغال آمریکا نیز به همین ترتیب ویرانگر خواهد بود و به جنگ، مرگ و ویرانی همیشگی دامن می‌زند.

براساس بیانیه کارشناسان سازمان ملل، اخراج دسته‌جمعی غیرنظامیان از سرزمین‌های اشغالی طبق کنوانسیون‌های ژنو در سال ۱۹۴۹ پس از جنگ جهانی دوم به‌عنوان یک جنایت جنگی شناخته شد تا از تکرار اقدام‌هایی مانند اخراج جمعیت آلمان نازی از کشور‌های اروپایی جلوگیری شود و این اقدام امروز نیز جنایت علیه بشریت است.

آن‌ها گفتند: پیشنهاد آمریکا باعث تسریع جابجایی اجباری فلسطینی‌ها از سرزمین‌هایشان می‌شود که در سال‌های ۱۹۴۷-۱۹۴۸ آغاز شد و از آن زمان شامل تخریب خانه‌ها، بیرون راندن، تخریب و سرقت منابع طبیعی و ساخت‌وساز جنایت‌کارانه شهرک‌های استعماری غیرقانونی اسرائیل است.

کارشناسان سازمان ملل اعلام کردند: اگر رئیس‌جمهور آمریکا واقعا نگران رفاه فلسطینی‌ها است، باید میانجی‌گری برای آتش‌بس پایدار، ازسرگیری کمک مالی به آنروا، جبران خسارات فلسطینی‌ها از تسلیحات و مهمات آمریکایی به اسرائیل به دلیل خطر جدی نقض قوانین بشردوستانه و پایان دادن به انتقال تسلیحات را انجام دهد؛ همچنین باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهد تا بازسازی و جبران تخلفات را جبران کند، مسئولین جنایت‌های بین‌المللی را پیگیری کند و به‌طور معناداری از کشور فلسطین حمایت کند.

کارشناسان سازمان ملل ضمن اشاره به اقدام‌های ترامپ در دوره قبلی ریاست‌جمهوری وی ازجمله به رسمیت شناختن الحاق غیرقانونی قدس شرقی و بلندی‌های جولان به اراضی اشغالی برخلاف مخالفت دیوان بین‌المللی دادگستری، مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل و اکثریت قاطع کشورها، از آمریکا خواستند که از نهاد‌های چندجانبه که از حقوق بشر در فلسطین حمایت می‌کنند، ازجمله شورای حقوق بشر و دیوان بین‌المللی کیفری، حمایت کند.

آن‌ها همچنین تصریح کردند که همه کشور‌هایی که به حقوق بشر و حاکمیت قانون بین‌المللی اهمیت می‌دهند، باید قاطعانه با تهدید‌های غیرقانونی رئیس‌جمهور آمریکا مقابله کنند؛ جهان دیگر هرگز نباید جهانی غیرقانونی تحت سلطه زور وحشیانه که همه ما را به خطر می‌اندازد، بپذیرد.

در عین حال، فرحان حق، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل درباره اخراج و آوارگی اجباری ساکنان نوار غزه هشدار داد.

به گزارش الجزیره، وی گفت: این فلسطینی‌ها هستند که سرنوشت خود را تعیین می‌کنند و ما باید بر تداوم آتش‌بس در غزه تاکید کنیم؛ آوارگی اجباری [فلسطینی‌ها] نقض قوانین بین‌المللی است و اخراج ساکنان نوار غزه جنایت جنگی است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها