یک کارشناس حوزه رسانه در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد 

بلوف آمریکایی ترامپ؛ مذاکره یا سیاست فریب؟

یک کارشناس رسانه درباره دعوت ترامپ برای مذاکره گفت: براساس اظهاراتی که در این مدت از سوی دونالد ترامپ مطرح شده می‌توان گفت اینکه اکنون گفته می‌خواهد با رئیس‌جمهور ایران صحبت کند، نیز بخشی ازسیاست فریب آن‌هاست.
یک کارشناس رسانه درباره دعوت ترامپ برای مذاکره گفت: براساس اظهاراتی که در این مدت از سوی دونالد ترامپ مطرح شده می‌توان گفت اینکه اکنون گفته می‌خواهد با رئیس‌جمهور ایران صحبت کند، نیز بخشی ازسیاست فریب آن‌هاست.
کد خبر: ۱۴۹۲۶۱۸

به گزارش جام جم آنلاین، بیژن مقدم درباره بازگشت سیاست فشار حداکثری از سوی آمریکا یادآور شد: همیشه نیاز داشته‌ایم که کشوری مانند آمریکا را با نسبت خودمان در این ۴۶ سال بشناسیم و براساس این آمریکا شناسی می‌توان گفت آن‌ها با انقلاب اسلامی براساس آرمان‌هایش هیچ وقت کنار نمی‌آیند.

وی افزود: در واقع راهبرد و استراتژی آن‌ها این است که جمهوری اسلامی نباشد و چنانچه تا به حال این اتفاق نیفتاده است به این دلیل بوده که آن‌ها نتوانسته‌اند کاری انجام بدهند. به عبارت دیگر، تا امروز آن‌ها هر تلاشی که می‌توانسته‌اند در این خصوص انجام داده‌اند.

مقدم خاطرنشان کرد: تلاش‌های آن‌ها از سطح پایین شروع شده و به قول خودشان به پیچیده‌ترین تحریم‌ها در طول تاریخ بشریت علیه جمهوری اسلامی رسیده است. به همین دلیل آن‌ها از این رویکرد به عنوان طرح‌های فلج‌کننده نیز یاد می‌کنند.

این کارشناس رسانه تاکید کرد: براساس این آمریکاشناسی می‌توان گفت برای ما فرقی ندارد که جمهوری‌خواهان در قدرت باشند یا دموکرات‌ها. فقط ممکن است اندکی تاکتیک‌های آن‌ها با هم فرق کند. اما در استراتژی هیچ تفاوتی با هم ندارند.

مقدم ادامه داد: به عبارت دیگر، به نظر می‌رسد اشخاصی که رئیس‌جمهور آمریکا می‌شوند تصمیم‌گیر صد درصد نیستند، زیرا یک مجموعه فکری وجود دارد که سیاست‌های راهبردی را پیش می‌برد و این مسائل را نیز به رئیس‌جمهور دیکته می‌کند.

وی عنوان کرد: بنابراین این طور نیست که با آمدن دونالد ترامپ گفته شود که شرایط خیلی بهتر یا بدتر خواهد شد. در واقع چنین تحلیلی خیلی اشتباه است.

این کارشناس رسانه درباره دعوت ترامپ برای مذاکره نیز یادآور شد: براساس اظهاراتی که در این مدت از سوی دونالد ترامپ مطرح شده می‌توان گفت اینکه اکنون گفته می‌خواهد با رئیس‌جمهور ایران صحبت کند، نیز بخشی از فریب آن‌هاست.

مقدم تاکید کرد: باید توجه داشت که اکنون در فضای غالب بین‌المللی و فضای رسانه‌ها حرکت ایران به سمت ساخت بمب هسته‌ای و احتمال حمله نظامی به ایران عمده است.

وی افزود: وقتی در چنین فضایی ترامپ از مذاکره سخن می‌گوید، باید پرسید مذاکره برای چه؟ زیرا برجام محصول مذاکره بود و این آقای ترامپ بود که برجام را پاره کرد. بنابراین آنچه امروز ترامپ می‌گوید با هدف قانع کردن افکار عمومی آمریکا دنبال می‌شود.

این کارشناس رسانه عنوان کرد: در واقع آن‌ها می‌خواهند بگویند ما برای مذاکره آماده بودیم و اکنون دیگر راهی بجز جنگ باقی نمانده است.

مقدم درباره اینکه در مقابل این رویکرد آمریکا ما باید چه کار کنیم، نیز توضیح داد: در این خصوص ما با دو فضای داخلی و خارجی مواجه هستیم. در خصوص فضای خارجی متاسفانه ابزارهای لازم را برای انتقال حرف‌هایمان در اختیار نداریم.

به گفته وی، در حوزه داخلی نیز متاسفانه با دوگانگی طرفداران مذاکره و مخالفان مذاکره مواجه هستیم.

این کارشناس حوزه رسانه خاطرنشان کرد: سوال این است که مذاکره اساسا بر مبنا و با چه هدفی انجام شود. برای نمونه ترامپ اعلام کرد پاناما مال ماست و یا نام خلیج مکزیک را تغییر داد. در واقع چنین رویکردهایی دیگر جایی برای مذاکره باقی نمی‌گذارد.

مقدم بیان کرد: ما زمانی مذاکره را قبول داریم که بر مبنای یک گفتگوی پایاپای و مساوی باشد. نکته مهم این است که شخصی درباره مذاکره حرف می‌زند که اساسا اهل مذاکره نیست و این رویکرد او را در اولتیماتوم‌هایش شاهد بوده‌ایم.

وی درباره سیاست فشار حداکثری نیز یادآور شد: فشار حداکثری براساس آنچه که خودشان اعلام کرده‌اند، در حقیقت پیچیده‌ترین تحریم‌ها را علیه کشور ما اعمال کرده‌اند. اما تاکنون اتفاقی نیفتاده است. این درحالی است که تعداد کشورهای تحریمی در حال افزایش است و اگر این کشورها به سمت ایجاد اتحادیه بروند، می‌توانند مسائل را با کمک هم برطرف کنند.

این کارشناس حوزه رسانه تصریح کرد: بنابراین در این مدل جدید نیز اتفاق خیلی خاصی قرار نیست رخ بدهد، زیرا آن‌ها کاری نبوده که تاکنون انجام نداده باشند.

وی درباره بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران نیز توضیح داد: بخشی از این بازدارندگی اکنون ایجاد شده است و قدرتی که ما از آن برخوردار هستیم، مانع برخی تعدی و تجاوزها می‌شود. در حمله به اسرائیل نیز ما شاهد این مساله بوده‌ایم.

مقدم یادآور شد: بخش زیادی از بازدارندگی ما نیز به دلیل نیروی انسانی مومن و انقلابی است و بخشی نیز به جنگ‌افزارها مربوط می‌شود.

وی عنوان کرد: این درحالی است که در حوزه‌های دیگری نیز درخواست‌هایی مبنی بر بازدارندگی وسیع‌تر و مطمئن‌تر مطرح شده است. برای نمونه برخی معتقدند برای ایجاد بازدارندگی باید به سمت جنگ‌افزارهای اتمی رفت. البته برخی نیز اعتقادی ندارند و در بین مسئولان نیز حرف‌های مختلفی مطرح شده است.

این کارشناس رسانه ادامه داد: اما بالاخره دشمن باید بداند کشوری که قابلیت‌های بالایی در غنی‌سازی دارد، این کار را نیز می‌تواند انجام بدهد. هرچند اکنون ممکن است این مساله جزو راهبردهایش نباشد. اما اگر بخواهند موجودیت جمهوری اسلامی را تهدید کنند، ممکن است مسئولان را به سمت تغییر تصمیم‌شان سوق دهند، زیرا هر فتوا، فکر و تصمیمی مبتنی بر شرایط است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها