نیروگاه‌های خورشیدی راهی برای تأمین پایدار برق چاه‌های كشاورزی

احداث نیروگاه‌های خورشیدی توسط کشاورزان، به‌عنوان راهکاری نوین و پایدار، می‌تواند نقش مؤثری در تأمین انرژی موردنیاز چاه‌های کشاورزی ایفا کند. این اقدام نه‌تنها از نظر اقتصادی و زیست‌محیطی سودآور است، بلکه موجب معافیت کشاورزان از خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده در ساعات اوج مصرف برق می‌شود.
کد خبر: ۱۴۹۱۳۶۰

جام جم آنلاین اصفهان؛ شرکت توزیع برق استان اصفهان (پاتنا) به نقل از پاون، کشاورزان می‌توانند با احداث نیروگاه خورشیدی به میزان ۸۰ درصد دیماند برق مصرفی خود، برق تولیدی‌شان را در تمام ایام سال به شبکه برق بفروشند.

این فروش با قیمت تضمینی و جذاب هر کیلووات ساعت ۲۲۰۰ تومان انجام می‌شود که در مقایسه با تعرفه فعلی مصرف برق کشاورزی (19.8 تومان به ازای هر کیلووات ساعت) بیش از ۱۰۰ برابر سودآور است. علاوه بر این، قرارداد‌های خرید برق تولیدی ۲۰ ساله بوده و نرخ خرید هر سال با نرخ تورم افزایش می‌یابد که این موضوع درآمدی پایدار و مطمئن را برای کشاورزان به همراه خواهد داشت.
یکی از مزایای کلیدی این طرح، معافیت کشاورزان از خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده و طرح‌های مدیریت مصرف انرژی در ساعات اوج بار است. این امر به کشاورزان اجازه می‌دهد تا در تمام ساعات شبانه‌روز از برق موردنیاز برای آبیاری مزارع و باغات خود استفاده کنند، بدون آن‌که نگرانی از قطع برق داشته باشند. در نتیجه، سطح زیرکشت افزایش یافته و تولید محصولات کشاورزی بهبود خواهد یافت.
احداث نیروگاه‌های خورشیدی نه‌تنها درآمدی پایدار برای کشاورزان ایجاد می‌کند، بلکه به کاهش آلودگی هوا نیز کمک می‌کند. تولید انرژی پاک، از انتشار گاز‌های گلخانه‌ای جلوگیری کرده و به حفظ محیط زیست کمک شایانی می‌کند. این اقدام به‌ویژه در شهر‌ها که با مشکل آلودگی هوا مواجه هستند، تأثیر مثبتی خواهد داشت.
براساس قوانین، بیش از ۹۲ درصد چاه‌های کشاورزی کشور دارای پروانه بهره‌برداری کمتر از ۱۹ ساعت در شبانه‌روز و ملزم به خاموشی ۵ ساعت در روز برای حفظ منابع آب زیرزمینی هستند، اما با احداث نیروگاه‌های خورشیدی، کشاورزان می‌توانند این خاموشی‌ها را به ساعات غیراوج مصرف منتقل کنند که تأثیر مثبتی بر مدیریت منابع آب و برق خواهد داشت.
جدا از 92 درصد چاه‌های کشاورزی برقی که مورد اشاره قرار گرفت، 8 درصد مابقی چاه‌ها که بیش از 19 ساعت می‌توانند برداشت آب انجام دهند نیز در صورت مشارکت در طرح مدیریت مصرف برق در فصل گرم سال مشمول بسته های تشویقی جذابی خواهند شد.
به عنوان نمونه اگر یک چاه کشاورزی بر اساس پروانه بهره‌برداری در هر شبانه روز 22 ساعت مجوز برداشت آب داشته باشد، در ساعات اوج بار مصرف برق جدا از اینکه 2 ساعت باید خاموش باشد، همچنین 3 ساعت دیگر مشمول طرح مدیریت مصرف برق می شود. با این اقدام نه تنها قبض برق این چاه رایگان خواهد شد، بلکه به میزان مصرف برقی که در 3 ساعت دیگر به شبکه سراسری کمک می کند، تا 100 برابر تعرفه برق چاه های کشاورزی مشمول پاداش می شود.
بنا بر این گزارش کشاورزان علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر درباره احداث نیروگاه‌های خورشیدی و بهره‌مندی از مزایای آن می‌توانند به ادارات برق شهرستان خود مراجعه کنند، چرا که این طرح فرصتی استثنایی برای کشاورزان است تا ضمن تأمین برق موردنیاز مزارع خود، به درآمدی پایدار و سودآور دست یابند و در عین حال در مسیر حفاظت از محیط زیست و منابع آب زیرزمینی گام بردارند.

هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین*/

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها