به گزارش جام جم آنلاین، در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای دولت انگلیس منتشر شد، ایالات متحده و تروئیکا با اشاره به تدابیر جبرانی ایران در برجام و اقدامات صورت گرفته در چارچوب قانون راهبردی مجلس (قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران) ادعا کردهاند: ایران باید تعهدات پادمانی خود را به طور کامل و بدون تاخیر بیشتر اجرا کند. طولانی شدن اختلافات پادمانی خطر آسیب زدن به معماری جهانی عدم اشاعه تسلیحات هستهای و ایجاد سابقه خطرناک در رابطه با اجرای تعهدات پادمانی را به همراه دارد.
چهار کشور صادر کننده بیانیه، مدعی شدند: ما از تلاشهای طولانی مدت مدیرکل آژانس برای باز ماندن راه تعامل سازنده با ایران قدردانی میکنیم. این درحالیست که ایران به جای استفاده از فرصتها برای تعامل سازنده در جهت حلوفصل همه مسائل باقیمانده، در ارائه اطلاعات فنی معتبر و همکاری لازم برای راستیآزمایی آن اطلاعات، کوتاهی کرده است.
آمریکا و تروئیکا در ادامه ادعا کردند: شورای حکام طی پنج سال گذشته از ایران خواسته است تا با حسن نیت مسائل پادمانی را حل و فصل کند. در واقع، شورا از سال ۲۰۲۰ چهار قطعنامه در مورد این موضوع تصویب کرده است که آخرین آن در ژوئن ۲۰۲۴ بود. از ژوئن، ما دوباره شاهد هیچ پیشرفتی از سوی ایران در زمینه مسائل پادمانی و موضوعات باقی مانده نبودهایم.
آنها در تداوم سیاهنمایی و جوسازی علیه برنامه صلحآمیز هستهای ایران مدعی شدند: شورای حکام در ماه ژوئن (با تصویب قطعنامهای) اعلام کرد که اگر ایران همچنان به عدم همکاری لازم، کامل و بدون ابهام با آژانس برای حل و فصل همه مسائل پادمانی باقیمانده ادامه دهد، انجام اقدامات بیشتر، ضروری خواهد بود. به همین دلیل است که ما قطعنامهای را در شورا ارائه کردیم که از مدیرکل درخواست میکند تا یک گزارش جامع برای بررسی توسط شورای حکام در نشست مارس ۲۰۲۵ یا حداکثر تا بهار (سال آینده) ارائه کند.
تروئیکای اروپا و ایالات متحده با اشاره به اینکه وضعیت تعاملات میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش جامع مدیرکل آژانس منعکس خواهد شد، ادعا کردند: این بر عهده ایران است که برای حل و فصل مسائل باقیمانده توضیحات فنی معتبر ارائه و با آژانس همکاری اساسی کند. ما امیدواریم که ایران از این فرصت برای حل این مسائل باقیمانده استفاده کند تا هیچ اقدام دیگری لازم نباشد.
چهار کشور غربی با چشمپوشی از زرادخانههای مملو از تسلیحات اتمی رژیم صهیونیستی مدعی شدند: ما نمیتوانیم به ایران اجازه دهیم سال به سال از تعهدات پادمانی انپیتی شانه خالی کند. تلاشهای ما به منظور ارائه حمایت قاطع از آژانس، در راستای حفظ یکپارچگی معماری جهانی عدم اشاعه تسلیحات هستهای و در نهایت امنیت جهانی است.
به گزارش ایرنا، ادعاهای پادمانی درباره فعالیتهای هستهای ایران ریشه در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی دارد که با هدف امنیتی سازی پرونده هستهای ایران، در اختیار رسانهها و مقامات آژانس قرار گرفته است.
جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای مطرح شده و تاکید بر اینکه تعهدات کشورها در حوزه پادمان نامحدود نیست، هفته پیش در جریان سفر رافائل گروسی به تهران نقشه راهی را برای حل و فصل مسائل پادمانی باقیمانده توافق کرد.
با این حال سه کشور اروپایی و امریکا بی اعتنا به تعاملات صورت گرفته، قطعنامهای را در نشست شورای حکام ارائه کردند که در آن از تهران خواسته شده است تا برای حل و فصل مسائل ادعایی پادمانی «اقدامات ضروری و فوری» صورت دهد.
جمهوری اسلامی ایران پیشتر درباره تبعات صدور قطعنامه در شورای حکام هشدار داده بود. بر همین اساس رئیس سازمان انرژی اتمی دستور انجام اقدامات موثر از جمله راهاندازی مجموعه معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرد.
وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی با صدور بیانیهای مشترک تصریح کردند: سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران همواره مبتنی بر تعامل سازنده با آژانس بینالمللی انرژی اتمی در چارچوب حقوق و تکالیف مصرح ذیل معاهده عدم اشاعه و موافقتنامه جامع پادمان بوده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت