سیام آبان در تقویم رسمی کشور بهنام «روز قهرمان ملی» نام گرفته است. علت نامگذاری این روز نامه و پیام شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی به رهبرمعظمانقلاب مبنی بر پایانیافتن سلطه داعش در منطقه بود. پیامی که واکنش رهبری را درپی داشت و ایشان پاسخی تاریخی صادر و تأکید کردند «شما با متلاشیساختن این تودهی سرطانی و مهلک نه فقط به کشورهای منطقه و به جهان اسلام بلکه به همه ملتها و به بشریت خدمتی بزرگ کردید». اکنون در سالروز این حماسه همزمان با روز قهرمان ملی تقاریظ مقام معظم رهبری طی مراسمی با حضور خانواده شهدا و مقامات لشگری و کشوری بر سه کتاب «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیستسال و سهروز» رونمایی شد.
از خشت خام تا حقیقت ناب
مهدی ابراهیمزاده، معاون دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتا... خامنهای (مدظلهالعالی) در سخنانی گفتند: روزهایی که شهیدان قربانخانی، عبداللهی و موسوی غریبانه در خانطومان، بوکمال، حلب و دیرالزور بهشهادت میرسیدند، شاید برای مردم منطقه و دنیا دستهای چدنی آمریکا و رژیمصهیونیستی در پوششی مخملین پنهان بود. جنایات و وحشیگریهای این باند قاتل و جنایتکار نه تنها نفرت مسلمانان و مردم منطقه که نفرت مردم جهان را درپی داشته و پرچم فلسطین آزاد را به قلب اروپا و آمریکا رسانده است. پیشزمینه منازعه امروز شهیدان مدافع حرم و سیدالشهدای مدافعان حرم سردار شهید سلیمانی بودند که گویی با بصیرتی که حاصل تفکر وحیانی انقلاب اسلامی بود، خیلی زودتر به استقبال این مصاف رفتند و آنچه را که امروز دیگران شفاف میبینند، زودتر در خشت خام دیدند. آنها در زمان درست و در نقطه درست تاریخ ایستادند و پنجه در پنجه دشمن انداختند و خیال خام تسلط آشوب و بلوا در منطقه با نسخههای قلابی اسلام داعشی را شکست دادند.
این قهرمانان و پشتوانه فکری آنان بود که ایران اسلامی و گروههای مقاومت را در منطقه غرب آسیا تکثیر کردند و مرزهای جبهه مقاومت را تا پشت قلعه دشمن صهیونی رساندند. قلعهها و گنبد بهاصطلاح آهنی ولی پوشالیای که این روزها با سلاحها و کمکهای مالی هنگفت آمریکا هم نتوانسته از ضربههای جبهه مقاومت مصون بماند. این سه شهید و سه جوان قهرمان از جنس جوانهای امروز ایرانند، از کف جامعه و از بدنه مردم ایران، از همانهایی که در قطار شهری و صف نانوایی ممکن است با آنها روبهرو شویم. ممکن است یک دانش آموز، دانشجو، مهندس و یا حتی خلافکار باشند. قهرمانانی به نمایندگی از همه ملت ایران که علیرغم تفاوت در افکارو عقاید و قومیتها مهد فتوت، جوانمردی و شیفته عدالت علوی و به دنبال برپایی آن هستند.
تقریظ فقط معرفی کتاب نیست
در ابتدای این مراسم سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سخنرانی پرداخت و درباره تقریظنوشتن و اهمیت آن گفت: تقریظنویسی سنت دیرین و کهنی است که بزرگان و مشاهیر در کتاب یادداشتهای کوتاه مینوشتند و مینویسند، تا کتاب خوانده و بیشتر دیده شود. رهبرمعظمانقلاب حدود ۷۰ تقریظ برای ادبیات مقاومت نوشتند؛ این مسیر، بیش از معرفی تأثیر دارد و نباید صرفا این مسیر را در محدوده معرفی اثر خلاصه و محدود کرد. در تحلیل تقریظها میتوان متوجه شد که ایشان از نوشتن آن، چه اهدافی دارند؛ ما در ادبیات دفاع و مقاومت بُعدی از سیروسلوک را میبینیم که با مسیرهای سیروسلوک دیگر متفاوت است.
صالحی در خصوص تقریظ رهبر انقلاب بر سه کتابی که به زندگی شهدای مدافع حرم میپردازد، بیان کرد: بخشی از توجه رهبر انقلاب به نوشتههای ارزشمندی که بر آنها تقریظ نوشتند، نشان میدهد که ایشان میخواهند موتور محرک سیر و سلوکی باشند که محرک جامعه است. تقریظهایی که در سلوک معنوی این سه شهید نوشتند، میتواند کاملا معنابخش باشد. یکی از وجوه این مساله که تقریظ نوشتند و مسیر را ادامه دادند، این است که جامعه نیازمند سیروسلوک است، زیرا بهواسطه این تقریظها مردم را توسط نوعی خاصی از سیر و سلوک را هدایت میکنند.
برترین سرانجام
پس از صحبتهای وزیر ارشاد، تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «هواتو دارم» رونمایی شد. مادر شهید عبدللهی پس از انتشار متن تقریظ معظمله بر این اثر، در سخنان کوتاهی ضمن تشکر از رهبر انقلاب، برای ایشان آرزوی طول عمر کرد. متن تقریظ رهبر انقلاب بر این اثر به این شرح است:
بسما...الرّحمنالرّحیم
-این نیز جلوهئی دیگر از رویشهای انقلاب است: جوان دلاوری با عقلانیت دههی ۹۰ و احساسات دههی ۶۰.. مصداق: الیه یصعد الکلم الطیب و العمل الصالح یرفعه.. با جهادی در بهترین راه و سرانجامی برترین سرانجام.. هنیئاً لأرباب النعیم نعیمُهم.. معرفت و صبر راوی (همسر شهید) در خور ستایش است.. گرامی و سربلند باد.
۲ تیر ۱۴۰۲
ـ نگارش کتاب، خوب و در موارد بروز احساسات، عالی است و نیز مقدمه بهخصوص چند سطر پایانی آن.
بهترین هدیه خدا
بخش دیگر این مراسم به رونمایی تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «مجید بربری»، خاطرات شهید مجید قربانخانی اختصاص داشت. متن این تقریظ توسط خانم ترکاشوند، مادر شهید به این شرح قرائت شد:
بسم ا... الرّحمن الرّحیم
ــ اینجا فطرتی پاک را، دلی روشن را، دستی خدمتگزار به ضعیفان را میبینیم که رشتهئی از انوار خورشید حسینی، آنها را در خط نورانی جهاد و شهادت، به کار میاندازد و دارندهی آنها را به اوج میرساند. مجید قربانخانی مصداق آیهی: فَمَن یرد ا... ان یهدیه یشرح صدره للإسلام است. او لایق این عروج بوده و دل با صفا و روح با مرام او ظرفیت آن را داشته است.. گوارایش باد و الحقنا ا... به انشاءا...
تیر ماه ۱۴۰۲
ــ خانوادهی این شهید عزیز را در اینجا از نزدیک زیارت کردم.
همچنین مادر شهید قربانخانی پس از قرائت تقریظ رهبری قسمتی از وصیتنامه شهید را قرائت کرد و افزود: من عاشق مجید بودم، او یکی یک دانه مجید بود اما ۹ سال است که اشکهایم قطع نشده است. بهترین هدیهای که خدا به من داد، استخوان سوختههای مجید بود. من از این نظر، پیش حضرت زهرا (س) شرمنده ایشان نیستم.
معراج در دنیای امروز
سردار سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران نیز در سخنرانی خود با اشاره به شهید قربانخانی گفتند: شهیدی که امروز از او به نیابت از همه ستارگان درخشان سپهر شهادت تجلیل میشود؛ شهیدی که مظهر غیرت و جوانمردی است، نشانه مرام صاحبان مروت و حریت و آزادگی است؛ شهیدی با فطرت پاک، قلب روشن و نورانی انگیزه الهی که رهبر عزیزمان در مورد ایشان این آیه کریمه قرآن را مصداق شخصیت او آوردهاند فَمَن یرد ا... ان یهدیه یشرح صدره للإسلام. هر کسی را که خداوند بخواهد هدایت کند سینه او را برای اسلام وسیع میکند. این جوان رعنا با آن قامت دلانگیز و سیرت پاک شهید شهید مجید قربانخانی واقعا معراج را تجربه کرد. وقتی خداوند بر قلب یک انسان تجلی میکند او فاصله خاک تا افلاک را چشم برهمزدنی طی میکند.
رزمندگانی از جنس اولیاءا...
رونمایی از تقریظ رهبرمعظمانقلاب بر کتاب «بیست سال و سه روز»، خاطرات شهید سیدمصطفی موسوی، بخش دیگر این مراسم بود. این بخش نیز با همراهی مادر شهید برگزار شد. متن تقریظ رهبر انقلاب بر این کتاب به این شرح است:
به نام خدا
ــ این شرح حال نیز برای امثال من غبطهانگیز و حسرتزا است. نور این جوان و امثال او چشم امثال مرا خیره میکند و ما را متوجّه تاریکیهائی که در آن گرفتاریم میسازد. آفرین به آن انگیزهی نجاتبخش که سیدمصطفیها را به چنین اوجی میرساند و مرحبا به صبر و توکلی که پدر و مادری را در فقدان چنین فرزندی آرامش میبخشد. خدا را سپاس که در دوران چنین انسانهائی زندگی میکنیم
خرداد ۱۴۰۳
کربلایی دیگر در کمین است
در ادامه زینت سادات موسوی، مادر شهید موسوی به بیان خاطراتی از جوانترین شهید مدافع حرم پرداخت و گفت: سیدمصطفی در آخرین پیامک خود نوشته بود «ای رفیق در قطار زندگی مواظب خودت باش. روزگاری است که ریزعلیها قطار را به خاطر یک پیراهن آتش میزنند».
وی ادامه داد: روزهای آخر سید مصطفی به من گفت میدانی حضرت آقا درباره مدافعان حرم چه گفتهاند؟ فرمودهاند که مدافعان حرم جزو اولیاءا... هستند. روزی که خبر شهادت من را میدهند، دوست دارم چهرهات را ببینم. آنجاست که میزنی روی دستت و میگوییای کاش میدانستم که با یکی از اولیای خدا زندگی میکنم.
این مادر شهید با بیان اینکه شهید موسوی سه کتاب «فلسطین از منظر آیتا... خامنهای»، «فاطمه فاطمه است» و «جستارهایی از خاطرات شهید سلیمانی» را با خود به سوریه برده بود، افزود: او برای گرفتن امضا کتاب را به حاج قاسم داده بود، حاج قاسم به او گفته بود که تو که الآن اینجا هستی، باید به من امضا بدهی. او همیشه میگفت که من برای حضور در اینجا برنامهریزی کرده بودم. خانم موسوی در پایان تأکید کرد: ای شیعیان به نایب امام زمان (عج) پشت نکنید که کربلا تکرار میشود. زمانه با ما شوخی ندارد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد