از تعدادی اعضای تحریریه خواستیم هر‌کدام سه کتاب جدید را به‌مناسبت هفته کتاب برایتان معرفی کنند

از تعدادی اعضای تحریریه خواستیم هر‌کدام سه کتاب جدید را به‌مناسبت هفته کتاب برایتان معرفی کنند
از تعدادی اعضای تحریریه خواستیم هر‌کدام سه کتاب جدید را به‌مناسبت هفته کتاب برایتان معرفی کنند
کد خبر: ۱۴۸۱۱۴۸
 
الهام اشرفی، نویسنده و ویراستار
   
ناخن‌کشیدن روی صورت شفیع‌الدین
قصه رمان، روایت یک خانواده کوچک در یک خانه عجیب در اطراف حرم امام رضا(ع) است‌؛ خانه‌ای که بنا‌به‌دلایلی زائران حرم را به‌سوی خود جلب می‌کند. این‌رمان پاسخ به همان پرسش‌ها و کنجکاوی‌های متداول بین بیشتر زائرها و گردشگرهای شهر مشهد است‌؛ در پشت این‌همه هتل‌سازی و رفت‌وآمد زائران در مشهد چه می‌گذرد؟ قاسم فتحی متولد شهر مشهد است و به‌دلیل همین تجربه زیستی به‌خوبی از پس روایت قصه‌اش برآمده. این‌که نویسنده‌ای در کاری ساختارشکن از زرنگی‌ها و رندبازی‌های برخی از بازاریان و هتل‌داران اطراف حرم امام‌رضا(ع) روایت کند و تقدسی بیهوده به سبک سریال‌های تلویزیونی مناسبتی به افراد اطراف حرم نبخشد برای من بسیار نوین بود. 
   
چهار سوار سرنوشت
رمان روایت چگونگی شروع و پایان جنگ جهانی اول است‌، در‌قالب داستانی خوب و به‌یادماندنی. نویسنده شخصیت‌ها را از دل ملل مختلف اروپا انتخاب کرده که همین امر موجب گستردگی فضایی و جغرافیایی در رمان شده است. رمان روایت سرگذشت مارسل دنویه و خاندانش است که سرنوشتشان گره می‌خورد به جنگ جهانی اول در پاریس. تصاویری که نویسنده به مدد کلمات از جنگ خلق کرده بی‌نظیر است. ایبانز، نویسنده اسپانیایی، توصیف‌های زیبا و دقیقی از طبیعت، خانه‌ها و مزارع شهر پاریس، حال‌وهوای جنگ و سرنوشت شخصیت‌ها ارائه می‌دهد. 
   
سرگذشت نانوای پاریسی عاشق‌پیشه
رمان روایت دو خانم است از یک خانواده ولی در دو زمان مختلف‌؛ یکی در زمان جنگ جهانی اول و دیگری در زمان جنگ جهانی دوم. روایت همان‌طور که از نامش پیداست در شهر پاریس می‌گذرد. هر دو زن سعی می‌کنند از بحران‌های خارجی ناشی از جنگ بگریزند و به آشپزی روی بیاورند، گرچه که کمک‌کردن به مردم خسته و گرسنه از جنگ دغدغه اصلی آنها است. آشپزی‌کردن و دستورهای غذایی در خاندان آنها استعدادی خانوادگی است.

سمیه جمالی، نویسنده

چرا کسی قبلا این‌چیزها را به من نگفته بود
این‌کتاب مثل یک جعبه‌ابزار است که مخاطب عام می‌تواند آن را در خانه داشته باشد و به‌هنگام نیاز به سراغش برود. در این‌کتاب سعی‌شده به زبان ساده و روان مشکلات معمول زندگی مطرح و برای آن راهکاری فوری و به‌اصطلاح خانگی ارائه شود. مسائلی که انسان‌ها در طول زندگی با آن مواجه می‌شوند و نیازی نیست در مرحله ابتدایی به روانشناس مراجعه کنند. نویسنده کتاب دکتر جولی اسمیت که بیش از ده سال است در‌حوزه روانشناسی بالینی فعالیت می‌کند، می‌گوید در برخی موارد مردم وقتی به روانشناس مراجعه می‌کنند آن‌قدر روند درمان و شناسایی طولانی می‌شود که از ادامه آن خودداری می‌کنند. این‌کتاب تا حد زیادی مهارت‌های فوری برای مواجهه با اضطراب، سوگ، جدایی و غیره را به‌سادگی بیان می‌کند. 
   
خاکسپاری دوم بانوی مرگ
نویسنده این رمان معمایی نیما اکبرخانی است ونشر انقلاب اسلامی آن رامنتشرکرده. کتاب با شخصیت‌های نوجوان آغاز می‌شود و این تصور را به‌وجود می‌آورد که داستان ویژه نوجوان است اما مخاطب آن هم بزرگسالان و هم نوجوانان هستند. داستان رزمنده‌ای است که جنگ برایش محدود به زمان و جغرافیای خاصی نمی‌شود. اکبرخانی با ظرفیت‌های این‌گونه به‌خوبی آشناست و توانسته با تعلیق‌های دلهره‌آور، باز‌هم داستانی پرکشش عرضه کند. 
   
پرسه در لوسیل
به‌قلم مهدی مافی از انتشارات سوره مهر، روایت سفر یک مستند‌ساز است که برای تماشای بازی‌های جام‌جهانی به قطر رفته. او با نگاهی فرهنگی، تجربه‌های خود از کشوری اسلامی را که برای اولین‌بار میزبان جام‌جهانی بوده نوشته است. نویسنده در‌میان فصل‌ها هرجا لازم دانسته‌، فصلی را درباره موضوعی خاص به تفصیل نوشته که مطالعه آنها کمک خوبی به افزایش آگاهی در مورد مسائل اجتماعی-سیاسی می‌کند. 

الهام قاسمی، خبرنگار
 
خانه کتاب‌بازها
راهنمایی است کاربردی برای تربیت کودکِ کتابخوان‌، مشتمل بر دو فصل کلی باعناوین«کودکی و کتاب» و «کتاب و مادری» و هر فصل مورد اشاره بخش‌هایی از جنینی تا ۹ سالگی کودک و ارتباط او با کتاب است. ابتدای هر فصل با خاطره نویسنده و رابطه او با کتاب آغاز شده‌؛ فصل اول، خاطرات کودکی نویسنده و رابطه او با کتاب و چگونگی کتابخوا‌ن‌شدنش و فصل دوم، اشاره‌ایست به مادرانگی نویسنده و رابطه فرزندانش با کتاب. معصومه امیرزاده در نوشتن اثرش به مبانی و منابع روان‌شناسی توجه داشته و از مقالات متعددی بهره برده است. 
   
عین خیالم بودی
مجموعه داستانی است شامل۱۲داستان کوتاه بافرم‌های متفاوت.فضای کلی داستان‌ها متشکل ازسه مفهوم عشق،انسانیت و عدالت‌خواهی است که البته یک گریزی هم به تاریخ و انقلاب می‌زنند و بعضا در دوره‌ای در مشکلات خانوادگی جهان معاصر زیست می‌کنند. اولین مجموعه داستان فریناز ربیعی پر از سوژه‌هایی با پرداخت‌های جدید است. داستان‌های این مجموعه که در بعضی از جوایز داستان‌نویسی معتبر داستان کوتاه برگزیده شده‌اند. اثر ۱۵۲ صفحه‌ای توسط نشر مهرستان چاپ شده است. 
   
خار و میخک
کتاب با نام اصلی «الشوک و القرنفل» به شرح زندگی فردی به‌نام احمد می‌پردازد. پسر بچه‌ای دو ساله که در اردوگاه الشاطی در کنار مادر و دیگر زنان فلسطینی، چشم به‌راه مردان اردوگاه به‌سختی روزگار می‌گذراند. رمان در ۳۰ فصل، انتخاب سخت برخی از آوارگان فلسطینی برای کار در اسرائیل را نشان می‌دهد.«خار» نماد دردها و مشکلات است و «میخک» نماد شادی‌ها و موفقیت‌ها. او در مقدمه می‌نویسد: «هر‌چیز دیگری در‌این کتاب، کاملا واقعی است‌؛ یا آن را زیسته‌ام و یا بسیاری از این رویداد‌ها را از زبان کسانی شنیده‌ام و دیده‌ام» مخاطب در این اثر می‌تواند افکار و راهبردهای شهید یحیی سنوار و نقش او را به‌عنوان رهبر آرمان فلسطین کشف کند. این کتاب توسط چند انتشارات چاپ شده است. 

منصوره جاسبی، روزنامه‌نگار

​​مردهای کوچه عنایت
کلیدواژه مهاجرت، این روزها تبدیل شده به کلیدواژه‌ای پرتکرار.حالا اگرنگویم درهمه خانواده‌های ایرانی که دربیشتر خانواده‌ها یکی یا چند نفری راه هجرت را در پیش گرفته‌اند وبرای بعضی‌ها حتی فرقی نمی‌کند که این مهاجرت چگونه و با چه بازدهی‌ای قرار است باشد. فقط دل‌شان خوش است به رفتن ومرغ همسایه را غاز می‌پندارند.رمان «مردهای کوچه عنایت» همین موضوع را دستمایه خود قرار داده و با معرفی دو شخصیت اصلی داستان یعنی سیروس و هدایت که اروپا را سرزمین آرزوها می‌پندارند به چالش‌هایی می‌پردازد که بعد از روزهای خوش‌و‌خرم اولیه، با آن دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند. 
   
تهرانِ جان
این‌که یک شهری افتخار پرچم‌داری شهرهای دیگرراپیدا می‌کند ونام پایتخت رابا‌خود یدک می‌کشد،می‌شودآهن‌ربایی که هموطنان دیگر را به‌خود جذب می‌کند. حالا حکایت تهران است و پایتختی‌اش.هرکسی هم از دریچه نگاه خود به تهران نگاه می‌کند و شاید همین موضوع یکی از انگیزه‌های برپایی «جایزه داستان تهران» بوده باشد. پنجمین دوره این مسابقه که برگزار شد، ۱۵ روایت برتر که شایسته دریافت جایزه شدند، کنار هم جمع شدند و با همت مهدی قزلی و مکرمه شوشتری، شکل کتاب به‌خود گرفته و شدند «تهرانِ جان». این کتاب را سوره مهر به چاپ رساند. 
   
آنِ سوگ
از‌دست‌دادن‌ها، شکل‌های مختلف دارند. گاهی موقت و گاهی دائمی‌اند. مهاجرت، طلاق، بیماری و از همه مهم‌تر مرگ، آدم‌ها را از‌هم جدا می‌کند. مرگ همان جدایی همیشگی است که سوگی طولانی‌مدت را مهمانِ زندگی می‌کند.هرچه این رابطه عمیق‌تر باشد، سوگ نیز کِش می‌آید. آدم‌ها بسته به سن‌و‌سال‌ و روحیات‌شان، سوگواری می‌کنند.آنِ سوگ،مجموعه روایت‌هایی از مواجهه نویسندگان روایت‌ها با این مسأله انسانی است که زیرنظرمکرمه شوشتری به‌چاپ رسیده است. یکی ازنویسندگان نیزخود اوست. مجموعه حاضر را نشر مهرستان در ۱۶۱صفحه روانه بازار کرده است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها