به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی شبکه یک، موشک ۹ متری به کلاس درس «الف. دزفول» اصابت کرد.
این نخستین صحنه بازسازی شده در نمایشگاه دستاوردهای هوافضای سپاه پاسداران بود که مدیران، تهیهکنندهها و مجریهای شبکه یک پا در آن گذاشتند.
این کلاس درس یادمانی ست از شهادت دانش آموزانی که در این کلاس حضور داشتند.
در این دیدار که از ساعت ۱۶ روز شنبه نوزدهمین روز از آبان ماه رخ داد، سرتیپ پاسدار علی بلالی مسئول پارک ملی هوافضا میزبانی اهالی شبکه یک را عهدهدار بود و بخشهای مختلف این پارک همچون قسمت موشکی، پهپادها، عملیات هوایی، پدافندها و دستاوردهای فضایی را به آنها نشان داد.
در بخش موشکی این نمایشگاه از انواع موشکهایی که از ابتدا تاکنون با همت سردار شهید طهرانی مقدم و دانشمندان ایرانی پرتلاش ساخته شدهاند بازدید صورت گرفت.
پرتاب موشک، فقط در ۱۷ دقیقه
بنابر توضیحات کارشناسان این بخش، موشک شهاب از اولین موشکهایی بود که با سوخت مایع تهیه شده است و تنها در مدت پنج ساعت آماده شلیک میشود، اما در حال حاضر موشکهایی با سوخت جامد طراحی شدهاند که سر جنگی آن نیز جدا میشود و در کارخانه شارژ و آماده شلیک میشوند.
نکته قابل توجه این بود که موشکهای جدید ایرانی زیر ۱۷ دقیقه شلیک میشوند و البته نقطه زن هم هستند؛ موشکهای فتاح یا هایپرسونیک از جمله این موشکهاند که هیچگونه خطایی نداردند والبته سرعت ما فوق صوت نیز دارند.
در این نمایشگاه اهالی شبکه یک دیدند که در عملیاتهای «وعده صادق ۱»، «وعده صادق ۲» و «حمله به پایگاه آمریکایی عینالاسد» از چه تجهیزاتی استفاده شد.
بنا به گفته کارشناسان موشکی در «وعده صادق ۱» پرتاب پهپادها، موشکهای کروز پاوه، قدر، عماد و خیبرشکن با موفقیت به انجام رسید و در «وعده صادق ۲» موشکهای فتاح و هایپرسونیک با قابلیت جداشدن سر جنگیشان به اهداف مدنظر اصابت کردند.
پهپادهایی که دشمن را بیچاره میکند
شگفتیهای با ورود به سالن بعدی تکمیل شد. سالن بعدی، نمایشگاه پهپادها.در این سالن، پهپادها به نمایش گذاشته شده بودند. کارشناس مربوطه ضمن توضیح این که پهپادها پرندههای هدایتشونده هستند که ماموریتهای شناسایی و رزمی دارند، گفت که این شناسایی با دوربین متصل به پهپاد انجام میشود.
یکی از پهپادهایی که در این بخش معرفی شد «شاهد ۱۲۹» بود. پهپادی تمام ایرانی که در جنگ داعش با سوریه وعراق مورد استفاده قرار گرفتند.
در این دیدار مسئول پارک ملی هوافضا به اعتقاد شهید طهرانی مقدم اشاره کرد که تمام قدرت موشکی ایران باید اختصاص به خودمان داشته باشد و بیان کرد که از همان اوایل سال ۶۰ بر روی یک سری از موشکها مهندسی معکوس انجام شد و همچنین موشکهای ماهوارهبری همچون سیمرغ، فجر و قاصد از جمله آن است که توسط ایران تهیه و تولید شدهاند.
در بخش هواپیماها و بالگردها نیز بالگردهایی مشاهده شدند که با سرنشین هستند. همچنین هواپیمای سوخو ۲۲ جنگنده بمبافکن و شکاری از این نوع هست که توانایی جابجایی دو تا چهار تن بمب را دارد و در زمان داعش این هواپیمای جنگنده به روزرسانی شد و مورد استفاده قرار گرفت.
به گفته کارشناسان این بخش در حال حاضر با دانش و پشتکار مهندسان ایرانی تعمیرات سنگین هواپیماهای بینالمللی در ایران قابل انجام است.
زمان بازدید از پدافندهای هوایی که چشم و چراغ نمایشگاه بود. در این غرفه رادارهایی وجود داشت که توسط ایرانیان پرتلاش ساخته شده است. از جمله رادار مطلع الفجر که یکی از آن هاست و ۵۰۰ کیلومتر برد داشته و فرستنده دیجیتال دارد، رادار بعدی که معرفی شد رادار کاوش با ۱۵۰ کیلومتر برد در سال ۸۲-۷۳ ساخته شده است. رادار هوافضا نیز با ۱۵۰ کیلومتر برد رادار دیگری است که تولید شده است و رادار غدیر با ۱۱۰۰ کیلومتر جدیدترین نوع این رادارهاست.
آخرین بخش نمایشگاه، بخش ارائه دستاوردهای فضایی است. سردار سرتیپ علی بلالی از ماموریت ارسال ماهواره به لایههای مختلف زمین صحبت کرد و ماهواره بر قائم ۱۰۰، ماهواره نور ۱،۲،۳، ماهوارهبر قاصد از جمله ماهوارههایی بودند که در مدار زمین قرار میگیرند و ماموریت تصویربرداری و مخابراتی دارند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد