به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، احسان عابدی در نشست خبری اظهار داشت: فعالترین هنرمندان در استان یزد هنرمندان هنرهای نمایشی هستند و حجم کارهایی که در این حوزه برگزار شده نسبت به گذشته افزایش چشگیری داشته است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با بیان این که در سال گذشته ۸۹ مجوز اجرای تئاتر در استان صادر و شاهد اجرای ۱۴۸۲ سانس در سطح استان بودیم، گفت: از ابتدای امسال تعداد ۸۱ مجوز صادر شده که در قالب ۱۴۰۰ سانس در استان اجرا شده است و خوشبختانه این تعداد روز به روز در حال افزایش است و کار به گونهای پیش رفته که سالنهای نمایش استان تا سه ماه آینده در رزرو هنرمندان برای اجرای نمایش قرار دارد.
عابدی افزود: تلاش داریم در کنار افزایش کمی و رونق فعالیتهای نمایشی به لحاظ کیفی نیز این بخش را ارتقا دهیم که در این رابطه بیش از ۳۰ کارگاه آموزشی از جشنواره سال گذشته تاکنون برگزار شده و تلاش کردیم با حضور اساتید مجرب و نامآور ملی به ارتقای سطح دانش و مهارت افزایی هنرمندان هنرهای نمایشی کمک کنیم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با اشاره به فعالیت شش موسسه تک منظوره هنرهای نمایشی در استان، گفت: چهار مورد از موسسات طی دو سال گذشته مجوز گرفتهاند که نشان از تمرکز برخی موسسات استان به سمت فعالیت تخصصی در حوزه هنرهای نمایشی دارد.
عابدی تصریح کرد: طی سه سال گذشته، توجه ویژهای به هنر تئاتر و نمایش در استان شده است به طوری که امروز فعالترین هنرمندان استان، جزو هنرمندان نمایشی هستند و به طور قابل ملاحظهای شاهد افزایش سطح و حجم کارهای نمایشی در استان هستیم.
وی با اشاره به برگزاری رویدادهای مختلف هنرهای نمایشی در استان و راهیابی هنرمندان استان به جشنواره های ملی و بین المللی، اظهار داشت: در سال گذشته هفت اثر از یزد به جشنواره تئاتر فجر راه یافت و اولین جایزه نمایشنامه نویسی استان توسط محمدرضا امیرخانی، هنرمند یزدی کسب شد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: بعد از راهاندازی تالار مرکزی یزد، شاهد حضور پرمخاطبترین نمایشهای پایتخت در استان یزد هستیم و درخواستهای زیادی از هنرمندان ملی برای اجرای عمومی در یزد داریم.
وی ادامه داد: حمایت از تولیدات نمایشی در قالب قرارگاه شهید آوینی نیز اتفاق خوب دیگر برای انجمنهای هنری استان هست که در این رابطه تاکنون ۱۷ اثر ارسال شده و با فراخوان تمدید مهلت تعیین شده، آثار بیشتری ارسال خواهد شد.
وی همچنین گفت: اخیراً دو عروسک غولپیکر جدید به نام مقنی و سقا در استان توسط هنرمندان تهیه شده که با حضور در مدارس استان و شهرهای مختلف به شناساندن فرهنگ و هنر در زمینه مدیریت آب و قنات کمک خواهد کرد.
عابدی با اشاره به حوزه زیرساختهای تئاتر استان، گفت: بهسازی پلاتو هنر و بهسازی سالن قاب عکس شهر میبد انجام شده و به زودی بهسازی سالن مهریز را خواهیم داشت، ضمن این که شهرداری و فرمانداری مهریز قول ایجاد یک پلاتو دادهاند و شهرداری یزد نیز در پارک شادی یزد اقدام به ایجاد پلاتویی کرده که به زودی افتتاح می شود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: استان یزد از لحاظ زیرساختهای هنری در مضیقه است و متاسفانه به رغم وجود صنایع بزرگ در استان یزد و استفاده این صنایع از آب و خاک و هوای استان یزد ما امیدواریم اهتمام بیشتری از محل مسئولیتهای اجتماعی صنایع و معادن استان به این حوزه صورت پذیرد.
عابدی با بیان اینکه صنایع استان یزد به مسئولیت های اجتماعی خود در زمینه حمایت از فرهنگ و هنر عمل نمی کنند، گفت: هنرمندان زیادی بعد از مراجعه به این صنایع با برخورد خوبی نسبت به این موضوع رو به رو نمی شوند و ما توقع داریم که صنایع شهرستان های میبد، بافق، اردکان، اشکذر اماکن فرهنگی این شهرستان ها را تقویت و یا مراکز جدیدی را برای آنها اجداث کنند.
وی با اشاره به ارسال ۵۶ متن شامل ۳۸ اثر صحنهای و ۱۸ اثر خیابانی به دبیرخانه جشنواره که تعداد قابل ملاحظهای بود، گفت: از میان این آثار بعد از بازبینی هیات جشنواره ۲۲ اثرصحنه ای و 9 اثر خیابانی به هیات داوران ارجاع شد که در نهایت ۱۰ نمایش صحنهای و پنج اثر خیابانی به بخش رقابت این دوره از جشنواره راه یافتند.
عابدی با بیان این که از تمام شهرستانهای استان آثاری به جشنواره ارسال شده است، خاطرنشان کرد: البته هیات داوران جشنواره، هیچ اثری را برای شرکت در بخش صحنهای انتخاب نکرده و در بخش خیابانی نیز تنها یک اثر از شهرستان میبد برای بخش رقابت جشنواره انتخاب شده است.
مسئول انجمن هنرهای نمایشی استان در این نشست اظهار داشت: این جشنواره در بخش صحنهای در سالن و پلاتو هنر، تالار شرف الدین علی و پارکینگ مجتمع تجاری ستاره و آثار بخش خیابانی در محل کتابخانه مرکزی یزد واقع در بلوار بسیج برگزار خواهد شد.
علی جاور با اشاره به شروع جشنواره از دیشب با رونمایی کتاب آقای قادری نسب و اجرای نمایش سلام آقای اسب، گفت: آثار راه یافته به جشنواره از چهارشنبه تا جمعه طی صبح و بعدازظهر اجرا و در نهایت اختتامیه این جشنواره ساعت ۱۹:۳۰ روز جمعه ۱۸ آبانماه در تالار فرهنگ یزد برگزار میشود.
جاور اسامی هیات بازبینی جشنواره را رسول شجاعی، حامد مهدی زاده و حسین پیغمبری ذکر کرد و گفت: داوران این جشنواره نیز آقایان رحمت امینی، شهرام کرمی و امین فرهی هستند که در نهایت از بخش صحنهای، دو اثر و در بخش خیابانی نیز یک اثر معرفی و تجلیل خواهند شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم