در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
برای اینکه صاحبین مشاغل مختلف بتوانند به کسبوکار خود جنبه رسمی بودن ببخشند، باید پروسه اخذ جواز کسب و تأسیس را پشت سر بگذارند. ثبت شرکت و گرفتن جواز کسب، به صاحبین مشاغل مختلف کمک میکند که علاوه بر پیشرفت در حوزه تجارت خود از ارزش و اعتبار بالایی بهرهمند شوند. قطعاً قانون مزایای متعدد دیگری را برای این دسته از کسبوکارهای رسمی در نظر گرفته است. اگر به دنبال اخذ جواز کسب و تأسیس هستید، میتوانید با استفاده از خدمات تخصصی مؤسسه نیک پارس بهراحتی و با موفقیت، پروسه اداری آن را به سرانجام برسانید.
اغلب کارفرمایانی که به دنبال اخذ جواز تاسیس یا جواز کسب هستند، بیشتر نگران آینده کسبوکار خود بوده و سعی میکنند که به این شکل از پلمپ شدن و اختلال در روند فعالیتهای تجاری مستمر خود جلوگیری کنند، درحالیکه گرفتن جوازهای مربوط به هر کسبوکار، مزایای متعددی به همراه دارد. جواز کسب، یک گواهی رسمی است که به کسبوکار شما جنبه قانونی بودن میبخشد و شما میتوانید با استفاده از آن، با عزتنفس و قدرت بیشتر، کسبوکار خود را استارت بزنید. مجوز تأسیس توسط وزارت صنعت معدن و تجارت صادرشده و هر کسبوکاری که فعالیت تجاری خود را بدون مجوز راهاندازی کند، غیرقانونی تلقی میشود. این نوع مجوز کسب و تأسیس، بر اساس نوع فعالیت اقتصادی و نوع محصول تولیدی در چند دسته مختلف تقسیم میشود و اخذ جواز کسب و تأسیس در هر شاخه در ارگانهای مربوط به آن انجام میشود. اخذ مجوز کسب برای تمام افراد حقیقی و حقوقی ضرورت دارد.
قبل از اینکه انواع جواز کسب و تأسیس را بررسی کنیم، بهتر است مختصری با شرایط ثبت کردن شرکت آشنا شوید و تفاوت آن را با جوازهای مربوطه بدانید. با توجه به اینکه در پروسه دریافت مجوز تأسیس به مدارک مبتنی بر ثبت و تأسیس شرکت نیاز دارید، باید قبل از اخذ جواز کسب و تأسیس، شرکت خود را ثبت کرده باشید. برای تأسیس شرکت باید یک یا چند شریک تجاری داشته باشید. نوع شرکت نیز بر اساس فاکتورهای متعددی ازجمله: نوع فعالیت تجاری، میزان فعالیت، تعداد شرکا حقیقی و حقوقی و فاکتورهای دیگر در هفت نوع دستهبندی میشود. برای ثبت هر شرکت قوانین خاصی تعریفشده است.
تمامی افراد حقیقی و حقوقی باید برای شروع فعالیت تجاری خود، این مجوزهای قانونی را دریافت کنند. بااینحال در هر دو مدرک رسمی تفاوتهایی دیده میشود. در ثبت یا تأسیس هر مجموعه خدماتی یا تولیدی در قالب شرکت، وجود بیش از یک فرد حقیقی و حقوقی بهعنوان شرکای تجاری ضرورت دارد. درحالیکه برای گرفتن جواز، فرقی نمیکند که شما بهتنهایی تجارت میکنید و یا قصد دارید با شرکای خود بر اساس سهم هر شریک، فعالیت تجاری خود را استارت بزنید، چون درهرصورت گرفتن مجوز کسب و تأسیس برای تمامی فعالیتهای تجاری، ضروری است و درصورتیکه صاحبین کسبوکارها این موضوع را نادیده بگیرند، با مشکلات متعددی همراه میشوند.
افرادی که از طریق ثبت کردن شرکت، تجارت خود را استارت میزنند، در سود و زیان با شرکای خود سهیم هستند و هیچ شرکتی تنها به اسم یک نفر ثبت نمیشود. درحالیکه اگر شخص حقیقی و حقوقی بخواهد بهتنهایی تجارت کند، باید جواز کسب را دریافت نماید. مجوز ثبت و تأسیس شرکت، دائمی است و بهصورت انحصاری برای یک شرکت ثبت میشود، درحالیکه جوازهای کسب و تأسیس، اعتبار ۱ تا ۵ ساله دارند و باید پس از زمان مقرر تمدید شوند.
مجوزهای کسب و تأسیس بر اساس نوع کسبوکارها، نوع فعالیت و محصولات تولیدی آنها با یکدیگر متفاوت هستند؛ به همین خاطر صاحبین کسبوکارها باید قبل از اخذ جواز کسب و تأسیس مشخص کنند که فعالیت تجاری آنها در کدام دسته جای میگیرد و باید به کدام ارگان دولتی مراجعه کنند. مجوزهای کسب در انواع مجوز توزیعی، تولیدی، فنی و خدماتی دستهبندی میشود. از انواع جواز تأسیس نیز میتوان به جوازهای تأسیس صنعتی، آموزشی و مشاغل خانگی اشاره کرد. صدور این جوازها به عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت بهداشت، وزارت کار و تعاون، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی و ارگانهای دیگر است.
گرفتن مجوز کسب و تأسیس، چندان سخت نیست؛ تنها کافی است به چند نکته دقت کنید تا بتوانید پروسه اداری آن را با موفقیت پشت سر بگذارید. تهیه مدارک و مستندات در فرایند اخذ مجوز تأسیس و مجوز کسب بیش از هر چیزی موردتوجه قرار میگیرد. اگر در فعالیت تجاری خود به حرفه و تخصص خاص نیاز دارید، باید مدارک فنی و حرفهای آن را تهیه کنید، اما برای مشاغلی مانند: فروشگاه پوشاک به این مدارک نیازی نیست. تهیه اجارهنامه یا سند مالکیت محل کار و قراردادهای عقد شده بین متقاضی و افراد حقیقی و حقوقی هم ضرورت دارد. صاحبین مشاغل مختلف باید قبل از هر نوع تعهد برای خرید یا اجاره محل کار جهت اخذ مجوز کسب به اتحادیه صنف مربوطه مراجعه کنند.
فضای محل کار نیز باید کاملاً بهداشتی، ایمن و مجهز باشد. مشاورین متخصص مؤسسه حقوقی نیک پارس به شما کمک میکنند که بتوانید متناسب با نوع کسبوکار خود مجوز کسب و تأسیس را دریافت کنید. درخواست مجوز کسب و مجوز تأسیس، بهصورت اینترنتی در سامانههای مربوط به انجام میشود و برای ثبت درخواست خود باید اطلاعات هویتی و عمومی، اطلاعات محصول، مشخصات زمین و مدارک دیگر را در سامانه بارگذاری کنید.
برای اخذ جواز کسب و تأسیس باید کپی مدارک هویتی، کارت پایان خدمت برای متقاضی مرد، مجوز تولید محصول، کپی روزنامه رسمی ثبت شرکت، مهر و سربرگ شرکت، مدارک مبنی بر عدم سوءپیشینه، حکم دادگاه مبنی بر الزام به تنظیم سند اجاره و مدارک دیگر را تهیه کنید. نوع فعالیت تجاری و نوع محصول تولیدی شما مشخص میکند که مرجع صادرکننده جواز تأسیس و کسب برای شما کدام است. برای همین باید در زمان بارگذاری مدارک در سامانه، تمام مدارک را بهصورت کامل در اختیار داشته باشید.
ازآنجاکه بررسی مدارک و مستندات شما توسط کارشناسان ارگانهای مربوطه مدتی طول میکشد، بهتر است که مدارک خود را بهصورت کامل و بدون نقص ارائه دهید، چون درصورتیکه کم و کاستی در مدارک شما وجود داشته باشد، ممکن است درخواست شما رد شود. در این صورت از اهداف تجاری خود عقب خواهید ماند. برای اینکه بتوانید بدون دغدغه و نگرانی، پروسه ثبت کردن شرکت و اخذ جواز کسب و تأسیس را به سرانجام برسانید، کافی است که به مؤسسه نیک پارس به آدرس اینترنتی nikepars.com مراجعه کنید.
در این مطلب نحوه اخذ جواز تأسیس و جواز کسب را بررسی کردیم. با توجه به اینکه کسبوکارهای مختلف در نوع فعالیت تجاری و نوع محصول تولیدی و خدمات با یکدیگر متفاوت هستند، جوازهای قانونی آنها نیز توسط ارگانهای مختلفی صادر میشود. قبل از اینکه به دنبال گرفتن جوازهای کسب و تأسیس باشید، باید شرکت خود را ثبت کنید؛ بعد از اخذ مجوزهای لازم میتوانید روی رتبهبندی شرکت و برند سازی تمرکز کنید؛ اگرچه پروسه کسب جواز چندان هم سخت نیست، اما برای اینکه بتوانید این فرایند را راحتتر پشت سر گذاشته و به اهداف خود نزدیکتر شوید، میتوانید از خدمات یک مؤسسه معتبر در این زمینه استفاده کنید. اخذ رتبه نیک پارس انتخابی ایدهآل برای شما خواهد بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد