حضور بازیگران کمدی و باتجربه تلویزیون و سینمای کشورمان همچون قدرتا... ایزدی (آقارشید)، داوود فتحعلیبیگی، عباس محبوب، یدا... شادمانی، داوود داداشی، طاهره بهرامی، شهره اشتری و سایر هنرمندان طناز اصفهان و تهران در مجموعه «چاخانپاخان» نمایش متفاوتی را برای مخاطبان و بینندههای شبکه نسیم رقم زد. با حسین مروی، تهیهکننده این مجموعه کمدی گفتگو کردیم.
حسین مروی، تهیهکننده مجموعه طنز چاخانپاخان با اشاره به اهمیت توجه به نمایشهای اصیل ایرانی و احیای دوباره آنها برای مردم و بهویژه نسل جوان کشورمان به جامجم گفت: هنر نمایشی تختحوضی یا روحوضی از قدیمیترین نمایشهای اصیل ایرانی است و تلاش این برنامه در واقع یادآوری و نیز احیای این هنر و پاسخ به ذائقه مخاطب ایرانی است که از قدیم به این هنر علاقه داشتند و در این کشور پا گرفته است. در این برنامه تلفیقی از سبک کارهای نمایشی تختحوضی تهران و اصفهان را در نظر گرفتیم و اجرا کردیم که جزو هدف ما بود که بعد از سالها این اتفاق در تلویزیون افتاد که همان احیای دوباره نمایشهای تختحوضی بود.
وی ادامه داد: تولید برنامه چاخانپاخان در پاییز و زمستان ۱۴۰۱ صورت گرفت و برای اولینبار در نوروز ۱۴۰۲ روی آنتن شبکه نسیم سیما رفت و بهدلیل استقبال خوبی که بینندههای این مجموعه داشتند، امسال هم بازپخش آن از این شبکه روی آنتن رفت. پخش اول این مجموعه در نوروز ۱۴۰۲ در ماه مبارک رمضان و پس از افطار روی آنتن رفت و مخاطبانی که در آن مقطع برنامه را تماشا کردند، در مجموع بهعنوان یک سبک تئاتر ایرانی آن را خیلی دوست داشتند و مورد توجهشان قرار گرفت و رضایت داشتند و در حال حاضر هم در پخش تکرار هم با استقبال خوبی مواجه شده است.
مروی بیان کرد: آقای قدرتا... ایزدی نقش کاراکتر آقارشید را ایفا میکند و با توجه به اینکه از هنرمندان عرصه نمایشی قدیم در اصفهان است و هدف ما در این برنامه تلفیق نمایش اصفهان و تهران بود؛ بنابراین نمایندگی بخش اصفهان را به آقای ایزدی سپردیم و خوب هم دیده شد و نمایندگی بخش تهران هم به آقای داوود فتحعلیبیگی سپردیم که سابقه طولانی در هنرهای نمایشی دارد و کارهای زیادی در عرصه نمایش تختحوضی انجام داده و بسیاری از نمایشهای طنز تختحوضی را هم نویسندگی کرده است. بههرحال هدف ما در برنامه چاخانپاخان تلفیق هنر نمایشی تختحوضی تهران و اصفهان بود که در این مجموعه انجام شد و به موفقیت این برنامه کمک کرد.
این تهیهکننده افزود: بههرحال این نوع نمایشها، چون اصالت ایرانی دارند و جزو سرگرمیهای مردم از قدیمالایام بوده؛ بنابراین احیای چنین هنرهایی و عرضه آن به مخاطب برای مردم جذاب است و در واقع ذائقهشان را تغییر میدهد و در مقایسه با سایر آثار طنز، به نظرم این برنامه ریشهدارتر و اصیل است و از آنجایی که ایرانی است به دل مردم مینشیند. امیدواریم این نوع سبک نمایشی میان هنرمندان جوان کشورمان و علاقهمندان به تئاتر گسترش بیشتری پیدا کند و همه به سمت این نوع آثار روی بیاورند که بهنوعی هویت ایرانی و ملی ما در آن است و اینکه از قدیمالایام مردم با آن ارتباط برقرار میکردند و از طرفی هم جنبه طنز و هجو موضوع در این نوع نمایشها، پیامهای ارزشمندی را دربر دارد. صداوسیما اگر تمایل داشته باشد که از این نوع نمایشها با این سبک و سیاق و نمایشهای اصیل ایرانی حمایت کند، یکی از راهها این است که از کارهایی که ریشهدار هستند و در حال پخشاند، پشتیبانی و حمایت کامل کند، این نوع آثار حتما پخش تلویزیونی داشته باشند و امیدواریم در آینده آثار بیشتری از این سبک کارهای اصیل ایرانی که برگرفته از فرهنگ غنی ایرانی است از رسانهملی پخش شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم