به گزارش جام جم آنلاین،روحالله محمدی اظهار کرد: مرحله نخست کاوش نجات بخشی در حریم سه اثر تاریخی قلعه، تپه تاریخی و گورستان تاریخی اولتان شهرستان پارسآباد در سال ۱۴۰۱ انجام شد که در این مرحله ۲ گور مربوط به دورههای اسلامی و ساسانی در آن عملیات کشف شد.
وی افزود: تابوت چوبی در یکی از آن گورها موید ارتباط آن با دوره اسلامی بود و در گور مربوط به دوره ساسانی نیز اشیای شیشهای، سفالی، عقیق و صدف و چند وسیله رزمی و جنگی نظیر شمشیر و سر پیکان به دست آمده بود
رئیس گروه باستانشناسی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل ادامه داد: مرحله دوم کاوش نجات بخشی در محدوده یاد شده از پنجم اسفندماه ۱۴۰۲ تا ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ انجام گرفت و اشیای سفالی و مفرغی و یک تدفین جنینی به دست آمده مربوط به عصر آهن و ۲ هزار و ۸۰۰ سال قبل تخمین زده شد.
این باستانشناس در توضیح تدفین جنینی تصریح کرد: تدفین جنینی یعنی اینکه جسد انسان را به شکلی که در زمان تولد در رحم مادر قرار داشت در قبر قرار میدهند.
وی اضافه کرد: تفسیر و تاویل در رابطه با تدفین جنینی بسیار است اما به طور کلی در ادوار گذشته عقیده بر این بود که زمین، مادر دوم انسان است و باید آدمی به شکلی که ابتدا در رحم مادر قرار داشته به همان شکل به خاک سپرده شود.
رئیس گروه باستانشناسی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل یادوآورشد: اشیای کشف شده از هر ۲ مرحله کاوش نجات بخشی در منطقه تاریخی اولتان، فقط ارزش تاریخی و علمی دارد و این کشفیات باید به نخستین موزه انتقال داده شود و وسایل و اشیا کشف شده در این کاوشها هم به موزههای مشگینشهر و اردبیل منتقل شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حجتالاسلام دکتر حسن رضاییمهر، استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم از مهمترین نقش رئیس مکتب جعفری میگوید