در کنار این موضوع، باید به تعارف و قرائتهای متفاوت از مفهوم عدالت اشاره کنیم؛ به این معنا که با وجود آنکه برخی این مفهوم را هممعنا با برابری میدانند ولی بسیاری بر این باورند که لزوما عدالت همان معنای برابری را ندارد اما جامعه ایرانی نسبت به این مفهوم چه نگاهی دارد؟ مهمتر از رسیدن به پاسخ این پرسش این نکته مهم است که اساسا جامعه ایرانی چقدر از جاریشدن عدالت برای مستضعفین حمایت میکند. اینها شاخصهایی است که میتوان با دریافت صحیح از آن حتی به نظامهای استدلالی ثابتی رسید که ما را به رفتار جامعه ایرانی آشنا میکند.
موضوعی که میتواند با پژوهش بر دادههای آماری استخراجشده از این سنجهها به درخواستهای بحق این جامعه پاسخ بدهد. گرچه رفتارهای جامعه ایرانی در رابطه با حمایت از مستضعفین به پاسخ به پرسشنامههای پژوهشی محدود نمانده و هر جا حرف از ظلم به فرودستان یا ستم به مستضعفانی رخ داده تمام قد پای آن ایستادهاند و به دفاع از مظلومان پرداختهاند؛ رویهای که مصداقهای فراوانش در یکسال گذشته در رابطه با مردم مظلوم فلسطین آشکار است.
آرمان گسترش عدالت جهانی در سالهای اخیر یکی از آرمانهای مشترک در جامعه ایران بوده است. نتایج آخرین پیمایش ارزشها و نگرشهای ایرانیان در سال ۱۴۰۲ هم نشان میدهد که میزان موافقت با این گزاره افزایش داشته است. براساس آخرین نتایج منتشر شده، ۷۷.۸درصد از پاسخگویان با گسترش عدالت و حمایت از مستضعفین جهان موافق یا کاملا موافق بودهاند.
همچنین تفاوت دیدگاه گروههای سنی مختلف نیز درخصوص این گزاره زیاد نبوده است. با توجه به این نتایج، میزان درآمد افراد عامل مؤثرتری در تفاوت دیدگاه نسبت به این گزاره است. میزان موافقت با این گزاره در افراد با درآمد بالاتر، به شکل معناداری کمتر است.