این حرکت اعتراضی از همان زمانی که اسرائیل اقدام به بمباران گسترده غزه کرد شروع شده بود. گرچه در دو هفته اول تا حدودی فضای رسانهای به نفع اسرائیل بود، چون رسانههای غربی اینگونه القا میکردند که شروع کننده این نبرد حماس بوده و از همان ابتدای این نیروی نظامی فلسطینی به مراکز تجمع اسرائیلیها حمله کرده و حتی افراد غیرنظامی را کشته و برخی از آنان را به اسارت گرفته و حتی نوزادان را به قتل رسانده است.
اما به تدریج که حملات اسرائیل گسترده شده و زیرساخت ها، خانههای مسکونی، مراکز بهداشتی و درمانی و اماکن مذهبی را مورد هدف موشکهای خود قرار داد فضای رسانهای تا حدودی تغییر پیدا کرده و کم کم جنبش اعتراضی در دانشگاههای اروپا و آمریکا شکل گرفت.
حرکات اولیه اعتراضی در ابتدا در سطح خیابان ها، جلوی کاخ سفید و کنگره آمریکا و معابر عمومی و پلهای معروف برگزار میشد، اما از چندی پیش تجمعات در دانشگاهها برپا شد.
این روند ادامه داشت تا اینکه براساس تصمیم رئیس دانشگاه کلمبیا در نیویورک از نیروی پلیس برای برخورد با تجمعات درخواست کمک شد. این خواسته به مثابه بنزینی بود که روی آتش ریخته شد، چون اقدام پلیس در همان وهله اول خشونت بار بود و در جریان این برخورد عدهای دستگیر شدند و همین مساله باعث شده که بقیه دانشگاههای آمریکا هم به این جنبش اعتراضی بپیوندند.
دانشجویان معترض از یکسو خواهان توقف جنگ در غزه و قطع همکاریهای مالی و دانشگاه با اسرائیل بودند و در کنار آن بحث حفاظت و حراست از آزادی بیان در محافل دانشگاهی را مطرح میکردند.
در شرایط کنونی این جنبش دانشجویی در آمریکا فراگیر شده و بسیاری از دانشگاههای آمریکا به این جریان پیوستند. بویژه اینکه مهمترین دانشگاههای ایالات متحده مثل کلمبیا، ام آی تی، استنفورد و برکلی صدای اعتراض خود را بلند کردند و پلیس هم در اکثر موارد به صورت خشونت بار با دانشجویان و استادان برخورد کرده است.
مشابه چنین اتفاقی در بین دانشگاههای اروپایی هم رخ داد و به عنوان نمونه میتوان به دانشگاه سوربن در پاریس و دانشکده علوم سیاسی فرانسه اشاره کرد.
با توجه اینکه بعد از جنگ ویتنام و جنبش ضد جنگی که در دانشگاههای آمریکا در اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ میلادی در دانشگاههای ایالات متحده براه افتاد و در همان زمان هم این حرکت دانشجویی بشدت از سوی پلیس برخورد شد و تاکنون که بیش از ۵۰ سال از این ماجرا میگذرد شکل گیری تجمعات و اعتراضات دانشجویی در آمریکا با این حجم از گستردگی تجمعات در دانشگاهها مواجه نبودیم میتوان پیشبینی کرد که در روزهای آینده حجم تجمعات اعتراضی در سطح دانشگاههای اروپا و آمریکا گستردهتر شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم