رژیمصهیونیستی به خاک ایران تجاوز کرد؛ منازعه جدید با تل آویو از روز ۱۳ فروردین وارد فاز جدیدی شد؛ روزی که روابط عمومی کل سپاه پاسداران اعلام کرد: «در پی شکستهای ترمیمناپذیر رژیمگرگصفت صهیونیستی برابر مقاومت فلسطین و ایستادگی مردم غزه و سرشکستگی مقابل اراده پولادین رزمندگان جبهه مقاومت اسلامی منطقه، هواپیماهای این رژیمجعلی در جنایتی جدید ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق را مورد هدف حمله موشکی قرار داد که بر اثر این جنایت سرداران رشید مدافع حرم، سرتیپ پاسدار محمدرضا زاهدی و سرتیپ پاسدار محمدهادی حاجی رحیمی از فرماندهان، پیشکسوتان و جانبازان سرافراز دفاع مقدس و مستشاران نظامی ارشد ایران در سوریه و پنج نفر از افسران همراه آنان به فیض شهادت نائل آمدند. این موضوع در خطبههای نماز عید فطر رهبر انقلاب هم با واکنش مقتدرانهای همراه شد؛ رهبر انقلاب با اشاره به حمله رژیمددمنش به کنسولگری ایران در دمشق تاکید کردند: در عرف جهانی حمله به کنسولگری و سفارت هر کشور، حمله به خاک آن کشور محسوب میشود و رژیمسرتا پا خباثت صهیونیستی باید برای این جنایت تنبیه شود و خواهد شد. ایشان ملت ایران را داغدار شهیدان حمله رژیمصهیونیستی، شهیدان زاهدی و رحیمی وهمراهانشان، خواندند و افزودند: البته این عزیزان سالها با مجاهدت در پی شهادت بودند و خداوند اجر زحمات آنها را داد وکامیابشان کرد. بعد ازجنایت صهیونیستی، ایران رسما اعلام کرد که تنبیه سخت در انتظار رژیمخبیث خواهد بود.این اعلام رسمی موجب شدکه غربیها برای جلوگیری ازپاسخ ایران که آن رانزدیک و قطعی میدانند به تکاپو بیفتند.
شروع بازی
روز پنجشنبه ۲۳ فروردین وزرای خارجه آلمان، انگلیس و استرالیا تلفنی با حسین امیرعبداللهیان گفتوگو کردند و وزیر خارجه کشورمان هم جزئیات این مکالمه را توییت کرد و نوشت «در پاسخ به تماسهای تلفنی وزرای خارجه آلمان، انگلیس و استرالیا ضمن تبادلنظر درخصوص برخی موضوعات دوجانبه،تأکید کردم وقتی رژیمصهیونیستی با نقض حقوق بینالملل و کنوانسیونهای وین، مصونیت افرادواماکن دیپلماتیک را نقض میکند و شورای امنیت نیز قادر به صدور یک بیانیه در محکومیت حمله تروریستی به سفارت ایران در دمشق نیست، دفاع مشروع با هدف تنبیه متجاوز یک ضرورت است.وی گفته است: در ادامه به لزوم اعلام موضع صریح از سوی سه کشور مذکور (انگلیس، آلمان و استرالیا) در محکومیت این جنایت تروریستی اسرائیل تاکید و تصریح کردم که ایران به دنبال گسترش دامنه جنگ نیست اما بازگشت امنیت پایدار در منطقه حساس غرب آسیا به مهار رهبران جنگطلب و نامتعادل رژیمصهیونیستی و توقف پایدار جنایات جنگی این رژیمعلیه غزه و کرانه باختری مرتبط است.
رایزنی از واشنگتن
متیو (مت) میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در آستانه انتقام ایران از رژیمغاصب اسرائیل در حمله به کنسولگری خود در دمشق سوریه اعلام کرد آنتونی بلینکن، وزیر خارجه دولت آمریکا در حال رایزنی با شرکا و متحدان واشنگتن است تا با ایران برای عدم تشدید تنش گفتوگو کنند. خبرنگاری درباره واکنش وزارت خارجه آمریکا درباره اظهارنظر نمایندگی ایران در سازمان ملل از او سؤال کرد که پاسخ داد: فکر میکنم این بهانهای غیرموجه از سوی دولت ایران است. اگر آنها نمیخواهند این درگیری را گسترش دهند و نمیخواهند به اسرائیل حمله کنند، نیاز به اجازه هیچکس یا سازمان ملل ندارند. آنها فقط باید تصمیم بگیرند که این کار را نکنند و این تصمیمی است که باید بگیرند.نمایندگی ایران در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرده بود: اگر شورای امنیت سازمان ملل متحد تجاوز رژیمصهیونیستی به اماکن دیپلماتیک ما در دمشق را محکوم کرده بود و متعاقبا عاملان آن را محاکمه میکرد، شاید ضرورتی برای مجازات این رژیمسرکش توسط ایران وجود نداشت.خبرنگار پرسید: آیا فکر میکنید اسرائیل میتواند به هر نمایندگی دیپلماتیک دیگری حمله کند، اگر ثابت شود واقعا (کنسولگری ایران در دمشق سوریه) مکان دیپلماتیک بوده، انتظار ندارید هیچ کشوری تلافی کند؟میلر پاسخ داد: نمیخواهیم شاهدحمله به مراکز دیپلماتیک باشیم.ما باحمله به مراکزدیپلماتیک مخالفیم وهمچنان به ارزیابی وضعیت دقیق آن تأسیسات دردمشق ادامه میدهیم.
موضع بازنده
ازسوی دیگر سخنگوی کاخ سفید هم ادعا کردواشنگتن خواستار گسترش درگیری درمنطقه نیست وبه تهران اطلاع دادهایم نقشی در حمله به کنسولگری این کشور دردمشق سوریه نداشتهایم. سخنگوی دولت بایدن همچنین درپاسخ به پرسشی درباره احتمال عملیات مشترک آمریکا و شرکایش علیه ایران، گفت:«بدون این که وارد فرضیات شوم،ما موضع خودرابسیار واضح به ایران منتقل کردیم. شفاف گفتهایم که از امنیت اسرائیل پشتیبانی میکنیم. تغییری در موضع ما ایجاد نشده و وارد جزئیات عملیاتی نخواهم شد.»
تصمیم غرب برای رژیمنامتعادل
هدف حداکثری تصمیمگیران غربی این است که ایران را از هرگونه اقدام علیه مواضع این رژیممنصرف کنند یا دستکم، سطح اقدام ایران را تقلیل دهند. برای مصداق این گزاره به این موارد توجه کنید: تکاپوهای اخیر در فضای دیپلماتیک از سوی مقامات کشورهای عربی واروپایی برای رایزنی با ایران،نشاندهنده این است که اراده ایران برای پاسخ مشروع به رژیمصهیونیستی قطعی است. ازسوی دیگر تلاشهای دیپلماتیک همپیمانان رژیمصهیونیستی برای منصرف کردن ایران، حاکی از این واقعیت است که رژیمصهیونیستی توان لازم برای مقابله با ایران را ندارد. در حقیقت، دست و پا زدنهای اخیر محور غربی ـــ عربی برای نجات صهیونیستها از ورود به یک بحران بزرگتر است.کمااینکه محور غربی ـــ عربی انتظار دارند با اقدام ایران برای پاسخگویی مشروع، معادلات در منطقه تغییر کند و نقطه عطفی برای تحولات آینده در منطقه شود.آنچه میتوان از اتفاقات چند روز اخیر پس از اعلام تصمیم قطعی جمهوری اسلامی ایران برای تنبیه رژیمصهیونیستی پی برد، این واقعیت است که اراده ایران برای پاسخگویی مشروع به تجاوز رژیمصهیونیستی به کنسولگری ایران در سایه انفعال نهادها و سازمانهای بینالمللی برای توقف جنایات این رژیم، بیتردید باعث شکلگیری صحنه جدید در رخدادهای پیشروی منطقه و آینده تحولات غزه به نفع مردم کشور مظلوم فلسطین خواهد شد.
بحران از درون
از سوی دیگر روزنامه صهیونیستی هاآرتص نوشته است: نباید گفت ولی چارهای نیست، ما کاملا شکست خوردهایم. این روزنامه نوشت: اهداف جنگ محقق نمیشود، اسرا تحت فشار نظامی برنمیگردند، امنیت برنمیگردد و طرد و انزوای بینالمللی از بین نمیرود. ما شکست خوردهایم و این واقعیت است.هاچای هوبرمن، روزنامهنگار و نویسنده صهیونیست در این باره گفت: جنگ تمام شد و زمان انتخابات است. اکنون که جنگ عملا بدون هیچ موفقیتی به پایان رسیده و به جنگ فرسایشی تبدیل شده در واقع دلیلی وجود ندارد ما برای جایگزین دموکراتیک این رهبری شکست خورده، تاریخ برگزاری انتخابات را تعیین نکنیم. به هرحال پاسخ ایران به اسرائیل قطعی خواهد بود و این ترس و نگرانی تا روز واقعه با اشغالگران همراه است.
انتقاد ایران از موضع انگلیس در قبال تجاوزگری اسرائیل
در تماس تلفنی دیوید کامرون و حسین امیرعبداللهیان که به ابتکار طرف انگلیسی انجام شد درخصوص آخرین تحولات منطقه و مناسبات دو کشور بحث و تبادل نظر شد.امیرعبداللهیان درباره حمله هوایی رژیماسرائیل به بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق از بیعملی انگلیس در محکومیت این اقدام انتقاد کرد. وزیر خارجه کشورمان با تاکید بر ضرورت توقف فوری نسلکشی و جنایات جنگی در غزه و کرانه باختری بهعنوان تنها راه مؤثر برای بازگشت آرامش به منطقه، افزود: تهران هیچگاه بهدنبال توسعه تنش در منطقه نبوده اما در مقابل حمله تروریستی رژیمصهیونیستی به سفارت ایران در دمشق و سکوت آمریکا و انگلیس به معنای تشویق نتانیاهو در تداوم جنگ افروزی و توسعه آن در منطقه است. وی افزود: ریشه بحران در دریای سرخ نیست، بلکه در نسلکشی در غزه است.