حاشیه و متن حضور چهره‌های فرهنگی و هنری در تالار وحدت

همصدا بامردم

جمعی از هنرمندان با حضور در تالار وحدت، در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری شرکت کردند.دیروز همگام خیل مردم ایران  که در مهم‌ترین رویداد سیاسی اجتماعی کشور مشارکت کرده بودند، ازساعت۸صبح جمع قابل‌توجهی از هنرمندان و مدیران فرهنگی در تالار وحدت پای صندوق‌های رأی حاضر شدند.
کد خبر: ۱۴۴۷۳۷۶
 
این در حالی بود که همزمان با حضور هنرمندان در فضای تالار وحدت، چند نفر از هنرمندان پیشکسوت خطاط و نقاش نیز در حال هنرنمایی بودند و قاسم افشار در فضای عمومی تالار وحدت به اجرای برنامه ‌پرداخت. علاوه‌بر این خواننده، امید جهان قطعه «یامولا علی» و محمد حشمتی قطعه «ای ایران» را برای حاضران در تالار وحدت، اجرا کردند.
 
منتقد باشیم، پیشنهاد دهیم اما حضور هم داشته باشیم
یکی از چهره‌های مشهوری که دیروز در تالار وحدت رأی خود را به صندوق انداخت محمدحسین لطیفی، کارگردان سینما و از اعضای تیم داوری جشنواره فیلم فجر امسال بود. وی پس از انداختن رأی به صندوق، گفت: رای باید آگاهانه و از روی شناخت باشد، نه این‌که صرفا نام عده‌ای را بنویسیم و راهی مجلس کنیم.وی به ایرنا گفت: رأی دادن از روی عدم شناخت، ظلمی بزرگ به کشور است و صرف این‌که فلانی نامزد یا نامزدهایی را تایید کرده، نمی‌تواند ملاک درستی برای رأی دادن به افراد باشد بلکه نامزدها به عنوان رجل سیاسی باید کارنامه داشته باشند. قرار نیست چشم و گوش بسته نام عده‌ای را در برگه‌های رأی بنویسیم. بلکه هر نامزدی باید بررسی و عملکردش مورد تایید باشد. هر فردی که به مجلس فرستاده می‌شود، نماینده این مردم است؛ لذا مردم باید آگاهانه نسبت به انتخاب نامزدهای خود اقدام کنند.
دیگر هنرمندی که دیروز رأی خود را به صندوق انداخت، مهران رجبی، بازیگر تلویزیون و سینما بود که گفت: امروز جمعه، اینجا تالار وحدت محل گردهمایی همکاران هنرمندمان است؛ امروز می‌خواهیم قلب‌های بیمار و سرگردان را متوجه کنیم که در گذشته اتفاقات قشنگی بوده و الان هم هست. امیدواریم در آینده نزدیک اتفاقات قشنگ‌تری هم رخ بدهد. می‌خواهیم پرغرور و سرفراز کشور را به قله افتخار برسانیم. کمترین و ابتدایی‌ترین قدم همین رای دادن است. هر چه دشمنان می‌گویند، برعکس آن را انجام دهیم تا به مقصد برسیم.
جعفر دهقان از دیگر بازیگران پیشکسوت حاضر در تالار وحدت نیز گفت که قهر کردن با صندوق رای درست نیست.او درباره هنرمندانی که برای شرکت در انتخابات مردد هستند، گفت: هنرمندان باید در انتخابات حضور داشته باشند و برای داشتن کشوری خوب، قوی و حامی هنرمندان، باید پای صندوق رای حضور داشته باشیم. 
کوروش زارعی از هنرمندان تئاتر نیز به ایسنا گفت که ناامیدی خوب نیست و انسان به امید زنده‌است. همه ما منتقد هستیم و ممکن است انتقاداتی به جامعه و کشور داشته باشیم اما این نباید باعث شود که پا پس بگذاریم. منتقد باشیم، پیشنهاد دهیم اما حضور هم داشته باشیم.
فرهاد قائمیان هم تاکید کرد که حضور در انتخابات به معنی ایجاد امنیت برای کشور است. درخواست من به‌خصوص از رای اولی‌ها این است که رای دهند تا بگویند نسل جوان ما برای مطالبه‌گری آمده است.از جمله چهره‌های فرهنگی و هنری که دیروز در تالار وحدت رأی دادند، می‌توان به منوچهر صهبایی، حمیدرضا نوربخش، چنگیز حبیبیان، احمد نجفی، ایمان شمسایی، هوشنگ توکلی، قادر طهماسبی (فرید)، محسن افشانی، حسین پرستار، کیانوش گرامی، مسعود اطیابی، محسن علی اکبری، بهمن دان، محسن افشانی، امیرحسین سمیعی، حمید شاه‌آبادی، علی‌محمد مودب، میلاد عرفان‌پور، بهروز افخمی، جهانگیر الماسی، محمدحسین ایمانی خوشخو، سیدمحمد میرزمانی، داریوش یاری، امیرحسین شفیعی، محسن میرزاعلی، محسن مومنی‌شریف، ناصر فیض، سیدمحمد هاشمی، تاجبخش فناییان، ناصر کریمی و ... اشاره کرد. 
 
هنرمندان تجسمی پای کار
حضور در انتخابات مختص چهره‌های سینمایی و ادبی نبود و هنرمندان تجسمی نیز با صدور بیانیه‌ای حضور مردم در انتخابات را تجلی قدرت ملی و ضامن امنیت کشور دانسته، تأکید کردند همپای دیگر اقشار جامعه در انتخابات، مشارکت کرده‌اند. 
در بیانیه هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی آمده است: تاریخ، گواه متقنی بر این مدعاست که هنرمندان سپهر هنرهای تجسمی کشور همواره در برهه‌های حساس تاریخی، دوشادوش مردم‌، در مسیر حفظ و اعتلای آرمان‌ها و ارزش‌های دینی و ملی کوشیده‌اند و با آثار هنری خود، پیشتاز کنشگری در عرصه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بوده‌اند.از جمله امضاکنندگان این بیانیه می‌توان به مسعود نجابتی، عبدالحمید قدیریان، محمدحسین عطارچیان، رضا بدرالسماء، علی‌اشرف صندوق‌آبادی، محمدعلی کشاورز، مرتضی گودرزی دیباج، علی بحرینی، علیرضا ذاکری، حسن روح‌الامین و... اشاره کرد.
 
جامعه هنری، همپای دیگر  بخش‌های جامعه
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از رأی‌دادن در تالار وحدت و در جمع هنرمندان، تاکید کرد که شرکت‌کردن هنرمندان در انتخابات ۱۴۰۲، نمادی از حضور روشنفکران ایرانی برای تقویت وحدت جامعه است.وی گفت: از اصحاب فرهنگ هنری و رسانه تشکر می‌کنم که با وجود زمان کمی که برای هماهنگی جهت حضور در خانه خودشان در تالار وحدت داشتند اما با این شور و شوق و علاقه و اشتیاق به صحنه آمدند. 
 
اصحاب فرهنگ و رسانه همیشه پیشتاز حرکت‌های وحدت‌آفرین هستند
وزیر ارشاد در پاسخ به پرسشی درباره قهر یا ناراحتی برخی هنرمندان گفت: حضور امروز اهالی فرهنگ در تالار وحدت، برای این است که نشان دهیم جامعه هنری جدا از جامعه ایرانی نیست، بلکه پیشگام همه حقیقت‌های جامعه است. امروز همه اصحاب هنر در شاخه‌ها این همگرایی را نشان می‌دهند. اگر قهر وگله‌ای هم وجود دارد، ممکن است به خاطرعملکردها باشد. طبیعتا برخی از آنها ممکن است درست باشد و برخی نادرست اما مسأله انتخابات مسأله عظمت مردم و ایران است.
وزیر ارشاد پس از سخنرانی در جمع خبرنگاران، با هنرمندان به گفت‌وگو پرداخت.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در گفت‌وگو با ایسنا درباره نقش هنرمندان در ترغیب مردم برای شرکت در انتخابات و مشارکت سیاسی، با اشاره به این‌که حضور هنرمندان پای صندوق‌های رأی در تالار وحدت برای نخستین‌‌بار اتفاق افتاده است، گفت: این امر، ابتکار نویی بود تا هنرمندان حضور سیاسی و اجتماعی و فرهنگی خود را به‌صورت متمرکز نشان دهند.
او افزود: انتخابات نماد قدرت ملی و نماد امنیت ملی است و قطعا حضور هنرمندان در این عرصه سرنوشت‌ساز می‌تواند الگویی باشد تا نشان‌ دهند آنها درکنار وهمراه مردم هستند وهم این‌که هنرمندان نسبت به تعیین سهم سیاسی، فرهنگی، اجتماعی‌ و هنری‌شان دغدغه‌مند و سهیم هستند.
مجتبی امینی، دبیر چهل‌ودومین جشنواره فیلم فجر درگفت‌وگو با خبرنگار ایسنا درباره حضور در انتخابات ۱۴۰۲ گفت: همه ایرانی‌ها موظف هستند از کشورشان مراقبت کنند. مراقبت به این معناست که هر کس نقشی در نگهداری فرهنگ و خاک این وطن دارد و هیچ‌کس نمی‌تواند بگوید من تاثیرگذار نیستم.وی تاکید کرد: بالاترین سرمایه کشور امنیت آن است. حضور در انتخابات یعنی مراقبت از امنیت کشور؛ الحمدلله از صبح تا الان، حضور مردم در رسانه‌ها موضوع ملموسی است که همه پای کار آمده‌اند و مراقب کشور و وطن‌شان هستند. با توجه به شرایط سخت کشور، این حضور نشانگر آگاهی ملت است.امینی درباره انتظاراتی که از نمایندگان جدید مجلس شورای اسلامی دارد، بیان کرد: آنها باید مراقب مردم باشند؛ باید مراقب اقتصاد، معیشت، امنیت و آرامش مردم باشند. وظیفه نمایندگان مراقبت از مردم در همه امور است. مردم در این زمینه متوقع هستند.
علیرضا فخاری استاندار تهران هم در جمع نمایندگان و هنرمندان مستقر در صندوق ویژه اصحاب فرهنگ و هنر ضمن قدردانی از حضور پرتعداد هنرمندان در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان گفت: بسیار خوشحالم که در جمع شما هنرمندان عزیز حضور پیدا کرده‌ام؛ هنرمندانی که امروز علاوه بر حضور در حماسه انتخابات با خلق آثاری که در سالن انتظار تالار وحدت خلق کردند، برای ایران اسلامی آثار ماندگاری را بر جای می‌گذارند.
او در پایان گفت: امیدواریم مجلس آینده با حضور هنرمندان، سهم و توجه بیشتری به عرصه فرهنگ و هنری  داشته باشند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها