بوبا فت یکی از شخصیتهای مجموعه جنگ ستارگان در بین انبوه کاراکترهای ریز و درشت آن است که در این سریال تلویزیونی تبدیل به شخصیت محوری ماجراها شده و داستان خاص خودش را به تصویر میکشد. او قبل از این یک شکارچی انسان بوده که در کهکشانی دور، ماجراجوییهای خودش را سازمان میدهد. تمورا موریسن، بازیگر نیوزیلندی که این نقش را جلوی دوربین بازی کرده، میگوید:« این سریال فرصت خوبی فراهم کرد تا داستان فیلمنامه بتواند مکاشفهای در گذشته این شخصیت به عمل بیاورد و نشان دهد که چه اتفاقاتی بین او و بقیه کاراکترهای داستان قسمت دوم مجموعه فیلم جنگ ستارگان به نام «بازگشت به جدای» (محصول ۱۹۸۳) و فصل دوم سریال «مندالورین» رخ داده است.» برای همین، این بازیگر زمان حضور جلوی دوربین بیشتر روی خشونتی که بین آدمهای داستان وجود داشته تمرکز و تلاش کرده ماهیت این خشونت را نشان داده و افشا کند. بنابراین بیدلیل نیست که سازندگان سریال از بینندگان خود خواستهاند حتما دو فصل اول و دوم مندالورین را تماشا کنند تا بتوانند ارزیابی بهتری از داستان این مجموعه داشته باشند.
نمادی از تنهایی بشر
جان فاورو، بازیگر و کارگردان سینما، خالق اصلی سریال کتاب بوبا فت است که فیلمنامه آن را با مشورت جرج لوکاس (مدیر شرکت فیلمسازی لوکاس فیلم و خالق اصلی داستان و کاراکترهای جنگ ستارگان) نوشته است. رابرت رودریگوئز، بازیگر و کارگردان مکزیکیتبار سینما هم پشت دوربین فصل اول این سریال بوده است. او که علاقه خاصی به ژانر وسترن دارد، به کتاب بوبا فت حال و هوایی وسترن داده تا تماشاگران بیشتری را جذب آن کند. به گفته او:« داستان شخصیت بوبا فت جذابیتهای زیادی برای این که به صورت مستقل به تصویر کشیده شود، داشت. او آدمی است که به دنبال انتقام است و این میتواند انگیزه خوبی برای تحریک بینندگان برای دنبال کردن ماجراجوییهای او باشد. تنهایی این شخصیت، نکته دیگری است که خیلی اهمیت دارد. تنهایی او به نوعی نشاندهنده تنهایی نسل بشر امروز است که به شدت درگیر مسائل صنعتی شدن قرار گرفته و راه فراری برای خود نمیبیند. مرگ پدر بوبا فت در دوران نوجوانیاش، تاثیری شدید بر او داشته و ما میبینیم که سایه پدرش همواره همراه اوست. بوبا فت به همین دلیل به دنبال پیدا کردن یک خانواده برای خودش است و این موضوعی است که همیشه موردعلاقه خود من بوده است. برای من خانواده همه چیز است و به تصویر کشیدن آدمهای تنهایی که در جستوجوی خانه و خانواده هستند، اهمیت بسیار زیادی داشته و دارد.» نکته جالبی که رودریگوئز مطرح میکند این است که بحث تولید کتاب بوبا فت قبل از شروع تولید سریال مندالورین مطرح بوده و این در حالی است که بوبا فت اسپین آفی بر این سریال است! تهیهکنندگان سریال در سال ۲۰۱۳ برای اولینبار خبر دادند که قصد دارند تعدادی سریال تلویزیونی براساس شخصیتهای مختلف مجموعه فیلم جنگ ستارگان تولید کنند که همه آنها اسپین آفهایی بر داستان این مجموعه پرفروش تاریخ سینما خواهند بود، اما صحبت جدی برای ساخت کتاب بوبا فت برای نخستینبار در اواسط سال ۲۰۲۰ مطرح شد. حدود یک ماه بعد از آن رسما اعلام شد این سریال خیلی زود وارد مرحله فیلمبرداری میشود. کار فیلمبرداری فصل اول مجموعه حدود سه ماه طول کشید و اواسط سال ۲۰۲۱ معلوم شد فیلمبرداری آن به پایان رسیده است. هفت اپیزود کتاب بوبا فت در فاصله دسامبر تا نوامبر ۲۰۲۲ به روی آنتن رفته و با استقبال تماشاگران دو بخش تلویزیون و استریم روبهرو شد. منتقدان قاب کوچک هم نقدهای مثبتی برای سریال نوشتند و خیلی زود مشخص شد که تهیهکنندگانش، به دنبال تولید فصل دوم آن هم هستند. سکانسهای اکشن، جلوههای تصویری، بازی خوب موریسون و فیلمبرداری سریال ازجمله نقاط قوت آن بوده که در نقدهای منتقدان مورد اشاره قرار گرفتند.
جذابیت تلویزیون برای مخاطب
جان فاورو در ارتباط با استقبال بینندگان از سریال و کار خود روی آن، چنین میگوید:«رسانه تلویزیون نشان داده که اگر دست به تولید سریالهایی جذاب و با کیفیت بزند، به راحتی میتواند با غول سینما رقابت کرده و حتی از آن جلو هم بزند. خودم در سینما هم فعال هستم، اما فکر میکنم تلویزیون جذابیتهای بیشتری برای مردم دارد. خانوادهها در ساعات مشخصی از روز کنار هم دور تلویزیون جمع میشوند ودرحالی که مشغول صحبت هستند برنامههای مورد علاقهشان را تماشا میکنند. این تجربه بسیار خوبی است و اطمینان دارم با ساخت سریالهایی که داستانهایی جذاب و تماشایی را به زبانی جذاب و تماشایی تعریف میکنند، میتوانند این وضعیت را برای همیشه در خانوادهها خلق و تکرار کنند. زمان تولید کتاب بوبا فت به یک نکته بسیار مهم توجه داشتم و آن این بود که عوامل تولید را ازبین هنرمندان و دستاندرکاران کشورهایمختلف انتخاب کنم. شما هم جلو و هم پشت دوربین افرادی را با ملیتهای مختلف و گوناگون میبینید. تلویزیون متعلق به عموم مردم در سراسردنیاست و به همین دلیل مردم و تماشاگران ازسریالهایی که این تنوع فرهنگی،زبانی وقومی را رعایت میکنند، استقبال بازهم بیشتری میکنند.»