برنامه رادیویی «مجله پزشکی» شنبه تا چهارشنبه پخش می‌شود

سلامتی و درمان از راه شنیدن!

گپی با دست‌اندرکاران برنامه «مجله پزشکی»

به دانشگاه سلامت خوش آمدید

سالیان سال است که شیوه وسبک زندگی انسان‌ها تغییرکرده و جنب وجوش ذهنی وتفکربیشتر جای خودرا به جنب‌وجوش فیزیکی و روندی سریع و پرسروصدا داده‌است. دراین دوران حفظ و ارتقای جمعیت سالم از اولویت‌های کشور بوده و اهتمام به آن، محور توسعه پایدار است.
کد خبر: ۱۴۴۱۷۵۲
نویسنده مریم کریمی - روزنامه‌نگار
 
افزایش سوادسلامت به عنوان یک مهارت اجتماعی وشناختی، با کسب، پردازش، فهم دانش و اطلاعات سلامت میسر می‌شودکه رسانه‌های مختلف باتمام توان درخدمت سلامت جامعه می‌کوشند. برهمین اساس رادیو سلامت با تلاش مضاعف به یاری مردم آمده تاآنها سلامت خود را مدیریت کنند؛ گزارش پیش‌رو درباره «مجله پزشکی» رادیوسلامت است که درراستای سلامت مخاطبانش گام برمی‌دارد چرا که عوامل برنامه‌ساز آن بر این باورند:«پیشگیری بهتر ازدرمان است.»درکنار ما بامجله پزشکی رادیو سلامت همراه شوید. 

پیمان پناهی
تهیه‌کننده مجله پزشکی

این برنامه به مدت ۱۹سال با رویکرد آگاهی‌بخشی در اصلی‌ترین شاخه سلامت یعنی سلامت جسم روی آنتن رادیو سلامت می‌رود. برنامه متناسب با موضوع روز، آیتم‌های متفاوتی دارد که تمامی آنها حول محور آگاهی‌بخشی در حوزه سلامت جسم است. یکی از اهداف این برنامه بالابردن سطح آگاهی و اطلاعات مخاطب در حوزه سلامت جسم و در نهایت بالابردن سطح کیفی زندگی است. کارشناس برنامه هم علاوه بر توضیح موضوع محوری هر برنامه، تک تک سوالات مخاطبان را چه در سامانه پیامکی و چه تماس‌های تلفنی پاسخگوست. موضوع برنامه‌ها از ابتدای هفته در برنامه اعلام می‌شود تا مخاطبان بتوانند با توجه به اهمیت موضوع مورد دغدغه خود ، زمان‌بندی مناسبی برای شنیدن برنامه داشته‌باشند. همچنین مخاطبان از طریق سامانه پیامکی ۳۰۰۰۰۱۰۲ یا تماس با شماره ۲۲۶۵۲۸۷۶ در زمان پخش برنامه با ما در ارتباط هستند. کسی که به هر دلیل در زمان پخش زنده موفق به شنیدن برنامه نشود، می‌تواند با مراجعه به سایت ایران صدا برنامه را بازشنوایی کند. در حوزه سلامت افراد می‌توانند با آگاهی از بسیاری از موارد با تغییر سبک زندگی از بروز بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری کنند، این یعنی ارتقای سطح سلامت جامعه و تحقق این شعار «پیشگیری بهتر از درمان است.» تمام تلاش من و همکارانم در این برنامه و سایر برنامه‌های شبکه تخصصی رادیو سلامت، برطرف شدن نیاز مخاطبان و پاسخگویی به سوالات آنهاست که امیدوارم توانسته‌باشیم این نیاز را تا حد ممکن و با توجه به زمان برنامه برطرف کرده‌باشیم.

کیانا فرهی
کارشناس ــ مجری برنامه مجله پزشکی

حدود ۱۰سال است که با مجله پزشکی همکاری می‌کنم. معتقدم با گذشت زمان مجری با تسلط و توانایی گفت‌وگو در حوزه‌های مختلف را پیدا می‌کند اما این سال‌ها که فضای هرکاری کاملا تخصصی وفوق‌تخصصی شده، رسانه هم به سمت تخصصی‌شدن پیش رفته به نحوی که تلاش می‌شود هرفردی درحوزه تخصصی خود وارد حیطه اجرا شود تاهم هدایت بحث بهتر صورت گیرد و هم فضای گفت‌وگو برای مجری ملموس باشد. درعین حال با تجربه شخصی خود مجری، دغدغه‌های مردم بیشتر مطرح می‌شود. مطرح شدن سوالات مخاطبان یکی از مهم‌ترین اهداف این برنامه است که هم خود افراد جامعه به عنوان یک مرجع قابل اعتماد به رسانه نگاه می‌کنند و هم باعث افزایش میزان مخاطب می‌شود. هرقدرمردم بیشتر از مشکلات‌شان بپرسند و این زبان ساده‌تر باشد، مخاطب احساس نزدیکی بیشتری به رسانه پیدا خواهدکرد. گفت‌وگو‌های خشک و بدون ایجاد حس خودمانی، دیگر فضایی برای جلب نظرمخاطبان ندارد. بیشترافرادی که باما درتماس هستند، خانم‌های خانه‌دار،کسبه، رانندگان و...هستند. مجله پزشکی جزو برنامه‌های پر مخاطب است وبا موضوعات متنوع سعی شده افراد مختلف با برنامه ارتباط برقرار کنند و به دغدغه‌های عمومی سلامت جامعه بپردازیم.

مرجان قندی
آیتم‌ساز

بیش از۱۰سال است که ساخت آیتم این برنامه را برعهده داشته وکاملا با ساختار برنامه وموسیقی آشنایی دارم. آیتم فراتر از گزارش و افراد بیشتری ممکن است درآیتم گنجانده شوند. بی‌شک آیتم‌ها براساس مستندات ساخته می‌شود ونیاز به تببین و تفسیر دارد؛ چراکه آیتم، قطعه‌ای مرتبط و درراستای اهداف‌برنامه است ومجزا از برنامه قابل‌پخش نیست. تهیه آیتم‌ها برحسب نظر تهیه‌کننده، دربرخی‌موضوعات‌خاص‌که چندبرنامه به‌صورت متوالی‌پخش‌می‌شود، قطعا مورد توجه مخاطبان قرار می‌گیرد. 

زهرا حاجی‌زاده
مشاور برنامه

از سال ۹۴ همزمان با شروع همکاری با رادیو سلامت، به‌عنوان مشاور و کارشناس ــ مجری با این شبکه تخصصی همکاری می‌کنم. ارتقای سطح سلامت مردم، افزایش دانش وسواد سلامت، اصلاح سبک زندگی از طریق ساخت برنامه‌های سلامت‌محور از مهم‌ترین اهداف این شبکه تخصصی است. به‌طور قطع مشاوره در برنامه‌های تخصصی رادیو سلامت که مرتبط با سلامت عموم مردم است؛ با اهدافی چون اطلاع‌رسانی، تغییر باورها و نگرش‌های غلط در این حوزه، حتی به حذف یک رفتار سلامتی اشتباه و تبدیل آن به یک رفتار صحیح منجر می‌شود که این امربه دانش و اطلاعات صحیح در حوزه سلامت نیاز دارد. این واقعیت را نباید نادیده بگیریم که رادیو سلامت البته به زعم مخاطبان این شبکه دانشگاه سلامت، توانسته‌است تاثیرات مثبت و مهمی در زندگی آنها ایجاد کند. مردم ازما انتظار دارند اطلاعات صحیح در اختیار آنها قرار دهیم و ما هم نهایت تلاش‌مان را می‌کنیم مطالب علمی و کاملا مستند دراختیار آنها قرارگیرد. به نظر من، مشاور در شبکه تخصصی سلامت جدا از این که باید تحصیلات دانشگاهی دراین حوزه داشته‌باشد، باید دانش واطلاعات خود را با دانش روزهمسان کند. تاکید بر این نکته را ضروری می‌دانم که پیشگیری از بیماری‌ها مرکز توجه سیاست‌گذاران در این شبکه تخصصی است؛ چرا که پیشگیری مهم‌تر از درمان است. یکی از مشکلاتی که ما در حوزه سلامت داریم، همین موضوع است که متاسفانه بیشترین تمرکز وزارت بهداشت که تولیت سلامت را برعهده دارد، بحث درمان بیماری‌هاست. این موضوع خود قابل‌تامل است چرا که با پیشگیری بار بسیاری از مشکلات ازجمله فشار اقتصادی تحمیل شده برنظام سلامت، ناتوانی و بیماری کاهش می‌یابد و قطعا بر رضایت‌مندی مردم و جامعه هم افزوده خواهدشد. مهم‌ترین دستاورد این برنامه ارتقای سطح سلامت مردم و افزایش دانش آنها در حوزه پیشگیری است. از دیگر دستاوردهای برنامه مجله پزشکی رادیو سلامت می‌توان به آشنایی با علائم و علل عوامل خطر، درمان و کنترل بیماری‌های مزمن واگیردار و غیر واگیردار و...اشاره کرد. به دلیل حساسیت‌های حوزه سلامت و اهمیت سلامت عموم جامعه و ضرورت اطلاع‌رسانی صحیح حضور مشاوران متخصص دراین حوزه ضروری است. البته کار تیمی و قاعدتا حضور مشاور برنامه درکنار سایراعضای برنامه‌سازمی‌تواندمعنا پیداکند.مخاطبان می‌توانند برنامه مجله پزشکی رادیو سلامت را شنبه تاچهارشنبه ازساعت ۱۵تا۱۶به‌صورت زنده وپنجشنبه‌ها وجمعه‌ها به‌صورت تکراروبازپخش بشنوند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها